En liten jobbreflektion

Så har jag nu jobbat i två dagar, och nu känns det mer på riktigt än den där veckan förförra veckan, då jag var på kontoret. En grym vecka för att komma in i snurrorna igen, och hinna uppdatera mig på nyheter och putsa lite på mina kunskaper dock. Då tänkte jag att lattemamman verkligen kom fram, då jag varje dag kunde njuta finkaffe på kontoret och lyckas njuta av densamma utan att göra hundra andra saker samtidigt. Nu är jag ute hos kund dock, och finkaffet lyser med sin frånvaro och intensiteten och andan i halsen med sin närvaro. Jag hatar det otäcka automatkaffet men älskar tempot!

På morgnarna vaknar jag några minuter innan väckarklockan av världens bästa levande väckarklocka. Langar in lite välling åt henne för att få duschro (och ge henne en chans att somna om), men får efter duschen sällskap under fix och frukost. Jag uppskattar att hon är vaken då, det är kvalitetstid trots pyssel för att bli klar.

Jag anländer jobbet strax före 8 (lovely med stan! Tar bara 25 minuter dörr till dörr såväl på cykel som med t-bana), och där är det högt tempo. Det jag och min konsultkollega ska göra hos kunden (ihop med två andra) är riktigt avancerat, så det är minst sagt en utmaning. Det känns som att hjärnan går på högvarv hela dagarna, och jag hinner inte tänka så mycket på hemmaalternativet. Lika bra är väl det... Fast slutsatsen att jobbet känns bäst just nu hade nog varit detsamma oavsett. Garanterat.
Trots att det är fullt upp och tajta deadlines så gör jag allt jag kan för att komma hem i tid, och åker strax efter 5. Vi får väl se hur det blir med det nästa vecka när saker drar ihop sig...

Hemma väntar en glad tjej och lek i 1½ timme innan läggdags. Även en man väntar hemma, en nöjd sådan som förutom nöjdhet med hemmapappalivet håller på att spricka av stolthet över hur fint han håller hemmet. Nöjd så det nästan slår över i surhet över hur duktig han är... Framför allt (enligt honom) i jämförelse med mina tillkortakommanden (?) under mitt hemmaår. Äh, kom igen när det gått mer än två dar, säger jag.

Summa summarum. Det är galet skönt att vara tillbaks på jobbet. Jag var så KLAR med min föräldraledighet. Fast fråga mig igen om tre veckor... När jag vet om jag lyckats levererera det jag ska i tid och på budget. ;-)

Kommentarer
Postat av: Sandra

Åh vilket härligt inlägg att läsa! Heja dig Lisa som är så duktig ute hos kund! Hihi vad gulligt att Henke är stolt och duktig hemma. Skönt för dig om inte annat ;-) . Kram

2009-09-02 @ 08:18:23
URL: http://frusandra.wordpress.com
Postat av: Carro

Johans kompis som är pappaledig har även middagen klar tills frugan kommer hem. Kanske något för H om han har så mycket tid över :-) Själv hoppas jag att Johan ska bli inspirerad av alla duktiga pappor. kram

2009-09-02 @ 08:56:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0