Badflickan

79b7c90806545e74d42a907d0cfbfe66.png

Badflickan. Hon vill aldrig gå upp varken ur pool eller sjö, och jag undrar var hon fått det intresset ifrån. Inte är det från mig iallafall!


Stella + vattenmelon = sant. Mumsi

33c3c31a87df5fd28371d1958535d036.png

Stella + vattenmelon = sant. Mumsigare finns inte i värmen, tycker vår sötis och smaskar koncentrerat.


another day in paradise

5592929b2b9c071a80ae6a8220cb3ed8.png

another day in paradise


Lata dagar

Stuga. Land. Insjö. Badplats. Sand. Solskyddsfaktor. Vattenmelon. Fotboll. Vatten 25. Luft 30. Skugga. GB Sandwich. Skrattande barn. Solskyddskläder. Jordgubbar. Solnedgång. Soluppgång. Promenad. Grusväg. Högt gräs. Filt. Leksaker. Sandlek. Plask. Vänner. Solhatt. Nektariner. Grilla. Badblöja. Barfota. Morgondagg.

Byt hus på semestern

På bröllopet i lördags satt vi bredvid ett häftigt par. De var i nära-pensions-åldern och ett par riktiga energiknippen, som bland mycket annat brann för att resa. Förutom en hel massa "vanliga" långresor och backpackande med 3 barn så hade de bott flera år i Afrika och jobbat som lärare på svenska skolan. Inspirerande!

De tipsade om något de gjort väldigt många gånger då deras barn var små - nämligen att byta hus. Via förmedlingen InterVac hade de bytt hus under semestern med familjer från såväl England och Holland som Fiji och Jungruöarna. De talade sig varma om möjligheten att verkligen komma in i en annan kultur ordentligt under resan - genom att komma närmare den, och t.ex bli bjuden på grillning hos grannarna och allmänt vara med i "livet" i ett annat land. Likaså var det toppen med barn, då det alltid fanns leksaker etc hos familjerna de bytte med. Givetvis blir det också en billigare semester, då boendet blir helt gratis.

Jag tyckte det lät hur kul som helst, och lägger detta på minnet inför framtiden. Kanske något för dig/er också?

Mamma mamma mamma

Så låter det ääääntligen hemma hos oss "på riktigt nu". Igår hittade Stella det riktiga M-et, så nu används det filtigt. Yippie yayy!!!

Veckans blogg på Barnshoppingbloggen

Kolla här - Det är Stella*By*Stardust det!Barnshoppingbloggen är en superbra blogg som jag läser regelbundet (och följer via Bloglovin, såklart). Där finns shoppingtips, inredning, mode, erbjudanden, tävlingar & mycket mer. Klart värt ett besök om du som jag gillar shopping! Pli på min man

Två jämställdhetsreflektioner efter en helg som denna.

I fredags tyckte många att jag allt hade bra pli på min man, att jag var duktig att vara rak mot honom (läs. ryta i så han gör saker). Det var nämligen - tydligen - rätt konstigt att han skulle köra till bröllopet på lördagen, och därför tog det lugnt, medans jag fick festa. Mina (nej, jag menar VÅRA) funderingar att "vi lämnar festivalen för bröllop för en av H's vänner så därför är det ju en bra grej om H kör dit och tar det lugnare på festivalen", och att det därmed också rimmade fint att jag tog det lugnare på bröllopet och körde tillbaks på söndagen, samt att jag var gravid förra årets festival och inte festade alls var inte alls övertygande. Utan det var jag som var duktig att bita ifrån och säga åt honom. Hm, jomen eller hur... Jag vet inte hur de tror att det låter hos oss, men jag har förstått att eftersom jag vanligtvis tar ganska mycket plats typ, så tror man att det ibland är envägskommunikation istället för dialog som gäller. Oh well. Då har man inte varit hos oss (med öppna ögon och öron), där jämställdhet inte handlar om millimeterrättvisa utan givande och tagande, respekt och förståelse, och i allra flesta fall blir allt väldigt, väldigt bra och "rättvist". Raka rör, javisst, men på bådas villkor.

En annan grej som dök upp var att med H's pappaledighet i analkande, så frågar många vad han har för projekt på g då. Inte om - utan vad. Samma sak sa en annan vän och nybliven pappa vi träffade i helgen, som också tar över föräldraledigheten efter sommaren. Hm. Projektet Umgås med sitt barn, kanske? Eller är det ett måste för en kille att bygga om något eller så när de är pappalediga? Det verkar iallafall vara en vanlig föreställning. Visst kan man ha något att pyssla med, men själv tycker jag att de där 1½-2 timmarna per dag då Stella sover och jag kan slappna av är guld värda. Jag skulle inte vilja ha något större projekt hängandes över mig.

Några reflektioner... Känner ni igen er?

Botten Lindex och Vincent Shoe Store!

Eftersom jag är ganska snabb att tipsa om saker jag tycker är bra, så borde jag ju göra tvärtom när jag blir irriterad också.

Vincent Shoe Store
I förra veckan beställde jag skor åt Stella, eftersom jag inte hittade det jag sökte i butiken. Igår - flera dagar senare - får jag ett mail att det jag beställde var slut och att pengarna som dragits från mitt konto är på väg tillbaka. What?! Vad är det för sopig webb-butik som inte har koll på lagersaldo? Och som då helt sonika drar pengar från mitt konto (kortbetalning) på en gång, behåller pengarna i typ en vecka innan de sätter tillbaka dem och tycker att det är helt okej att göra så? Dessutom hade jag isåfall kunnat ringa någon av butikerna och sökt skorna jag ville ha när rean fortfarande var hyfsat färsk. Nu lär de inte finnas kvar. Stella hade dessutom behövt sandalerna på en gång med tanke på vädret. Det fick vara värt att vänta för att få dem, men nu har hon haft varma skor i en vecka med 30 graders värme. Riktigt uselt måste jag säga.

Lindex
För ett tag sedan fick vi en present åt Stella. Det var dock fel storlek (på väg att växa ur) och en variant vi redan hade. Så jag tänkte byta till något hon verkligen behöver istället. Men, på Lindex vägrade de byta kläderna, trots att alla lappar var kvar osv. Jag hade inget kvitto, men det känns som att det inte borde spela någon roll, för kläderna jag ville byta fanns inne i aktuell kollektion osv - så vad var problemet liksom? Jag bad inte heller om pengarna tillbaka, utan skulle köpa något annat. Värdelöst! Det är ju otroligt vanligt att få kläder i present, och att be presentgivaren om kvitto känns inte helt hundra. 
Jag har varit på flera ställen, men på varje ställe säger de samma. Nya regler eller nåt. När jag frågade varför på en butik sa de "du vet, det kan ju vara stöldligor och sånt". Vaddå, en liga som stjäl en massa kläder i storlek 80 och sedan kommer och vill byta dem till 86, eller vaddå?! 

Tummen ner för dem! Synd att Lindex gör så himla bra och prisvärda barnkläder bara. ;-)

Vackra sommarsverige

Igår runt lunch tog vi bilen och rullade från Borlänge mot Ludvika och Grangärde, över den värmländska gränsen, förbi Säfsen, Hagfors och Munkfors innan vi nådde destination Sunne. Vilken otroligt vacker väg! Jag har inte varit i Värmland mer än några jobbrelaterade besök i Karlstad, och trodde att Värmland var rätt trist. Men det jag såg var bara hur gulligt som helt! Vi passerade ängar, röda hus, gärdsgårdar, glittrande vatten och skogsbeklädda berg. Vad som skulle kunna vara en lite småjobbig transport kändes snarare som en kul roadtrip.

Framme i Sunne kvarterade vi in oss på Quality Hotell Selma, och åkte sedan till Gräsmarks kyrka. Det var en otroligt fin liten stenkyrka belägen precis vid vattnet. I 30-gradig värme väntade vi innan vi gick in i den något svalare kyrkan, och fick se ett vackert brudpar säga ja till varandra under en stämningsfull vigsel. En bussresa tog oss tillbaka till Sunne, via sjön Rottnen. Målet var vackra Rottneros park, där bröllospfesten hölls i något som heter Spegelsalen. Vilket ställe! Av alla lokaler vi varit på bröllop i, så tror jag att detta slår nästan alla. Med högt i tak, kristallkronor, speglar från golv till tak och en magnifik utsikt över park och vatten och en magisk varm junikväll utanför, så var stämningen på topp. P och J's bröllop var super, och kvällen var magisk.

Vackra Sverige! Och tänk vad lite av det man sett, egentligen. Även om resan tog ett par timmar från Borlänge, så var det faktiskt inte alls jobbigt, utan jag är glad att jag fick se lite mer av Värmland.

Sen var det såklart skönt att komma hem till mamma och pappa igen, och framför allt då till en väntande liten dotter som blev hur glad som helst över att se oss. Hon hade haft det toppen på sin premiärnatt med mormor och morfar (utan oss alltså), och sovit hela natten utan minsta uppvak eller välling eller något. Härligt!

Fästingar i Dalarna?!

Vi pratar ofta om att vi aldrig tänkt på det här med fästingar under vår uppväxt. Man har skuttat omkring i kohagar med högt gräs och blomsterängar helt obekymrat. I Stockholm däremot, där är det nästan en lite läskig känsla att behöva gå mot buskar och i högre gräs. Trots en del spenderad tid i fästingtäta skärgården har jag aldrig någonsin fått en fästing på mig.

Idag dock, så hittade Henke en på Stellas axel. What?! Vad den kom ifrån fattar jag inte! Jag reagerade imorse på att hon hade ett "myggbett som gått sönder till ett sår", för det var en röd ring med en liten svart plutt i - som en skorv typ - men jag reagerade inte på det nämnvärt. Myggbett hör ju liksom sommaren till, och är inget man kan undvika. Det var dock detta som ikväll visade sig vara ett fästingbett - och det svarta var en fästing. Otäckt!!! Den skulle kunna ha kommit från vår skärgårdssväng i onsdags, men då borde jag sett det redan igår med tanke på att hon spenderar gott om tid utan kläder i det här vädret. Troligast är dock att den kom igår någon gång. Alltså, det finns ju fästingar här också numera.

Oh well, det är sånt som händer. Fast att leta fästingar på både oss själva och Stella, det måste vi helt klart bli bättre på.

Och Stella...

..hon passar på att utvecka nya färdigheter. Nu går hon och håller bara i en hand lite som stöd, inte krampaktigt med två händer som tidigare. Blir stadigare och stadigare för varje dag som går!

En summering av P&L dygn 1

Dygnet har ju bara för få timmar... Oj vad intensivt det är, festivallivet.

Efter några timmars solgassande, följt av grillning och lite förfest light, så cyklade vi ner till festivalområdet för att se Winnerbäck. En man vars storhet jag aldrig riktigt förstått, möjligtvis för att jag inte lyssnat tillräckligt på honom. Jag var lite ledsen över att ha missat både min storfavorit Frida Hyvönen och A Camp som spelade tidigt, men allt handlar ju om prioriteringar... Och Peace and Love handlar inte bara om musik, utan umgänget och allt annat runt omkring drar ju också. Såg lite Thåström också, eller snarare lyssnade - de artister jag är "lagom" intresserad av avnjuts allra bäst i ett öltält tycker jag. Dvs, där man hänger och träffar folk men kan se/höra musiken i bakgrunden. Allra mest intensivt kollade jag på Lykke Li. Huuur grym som helst! Jag har lyssnat rätt mycket på henne, men kunde igår konstatera att jag ändå inte lyssnat tillräckligt. Grymt bra och härlig attityd. Indiepop när den är riktigt, riktigt bra. Lite Keane-span (nostalgi!) och ett väldigt halvt öga Mötley Crue senare cyklade vi hemåt igen. Kleerup hade varit kul, men tröttheten tog ut sin rätt... Och det är ju en dag imorgon också, som man lite medvetet klyschigt kan tänka när man passerat 30 med ett par år, haha.  ;-)

Idag var det uppställning på första tee i Aspeboda kl 10 för "Peace and Love-golfen". 16 tappra spelare - 15 killar och undertecknad (vart var tjejlaget!?!?!?!) peggade upp för matchspel. En underbar dag i solen, även om mitt lag "Dala mix" fick jumboplacering (kan man vara nöjd med att bli bäst av alla i sämsta laget iaf? hm... Jag tror inte det. Trots att jag mötte en bollbegåvning från elitlaget Brage, haha). "Old Boys" spelade hem vinsten, framför "Dala-Lappland" och "Smålänningarna".

Nu hänger vi hemma lite, och missar förfesten vid vännernas hus vid älven... Just älv-festerna som är återkommande varje år är så otroligt nice, men vi blev sena från golfen och jag vill hinna vara lite med Stella också. Bara för att vi festivalar och bröllopar hela långa helgen ska hon inte behöva inte se röken av sina föräldrar. Och vännerna träffar vi om ett par timmar, när vi åter igen tar plats framför någon av alla scenerna.

För övrigt var gårdagens sämsta inte bara att härliga stadsfestivalen med 110% hjärta och generationsöverskridande besökare snarare omvandlats till ett Hultsfredsliknande arrangemang med mindre kärlek i luften och yngre något 'skitigare' helhetsintryck, utan att King of Pop - Michael Jackson - kastade in handduken precis samtidigt som Lykke Li avslutade sin konsert. Extranumret uteblev och istället kom hon in och informerade om detta och höll en tyst minut. Snacka om lite sorti på stämningen!

Men iallafall. Over and out från festivalbloggaren (eh... not), för nu ska vi grilla och dricka lite rosé! Livet är ...så sjukt bra.

Off we go

Nu är Peace and Love här! Eller ja, inte i Stockholm, utan i Borlänge. Denna fantastiska festival är lätt årets höjdpunkt, en underbar helg, då stan kokar, de bra banden är många och man får hänga med massa trevligt folk - nuvarande och före detta kompisar. Och nya kompisar. Helt underbart!

Vi rullar upp idag, och har både Stockholmsbor och Smålänningar i släptåg. Sen blir det fullt ös i två dygn, och sen åker vi vidare till Värmland för ett bröllop på lördag.

Det vore ju kul om mms-bloggningen funkar under helgen så jag kan bjuda på lite festivalyra... men det verkar mörkt på den fronten tyvärr.

Någon rapport lär komma iallafall. Åh vad härligt att P&L-helgen äntligen är här!

Vårt betongbarn...

...har ju faktiskt gräsmatta utanför huset. Jag har bara glömt att vi har en så fin innergård. Men nu när vi väl upptäckt det så misstänker jag att vi kommer spendera betydligt mer tid där än vi hittills gjort. 

Helt tillräckligt med gräs, och härligt med vattnet i bakgrunden.


Och andra barn som lämnat en hel massa leksaker... frågan är ju bara vad man ska välja, verkar Stella tycka.


Gräva, gräva... Och klappa händerna, såklart!


Klänning Lindex, leggings NameIt, skor Kavat.

Dagens förmiddagsfika

Alla rätt! Med Stella, Lin och Alexander (i vagnen) på Abborrkrokens Handel & Bar.
Haircut

Fast... hur det kommer se ut när jag gör iordning mig själv är ju en heeeelt annan sak.

Stella äter sugrör och mamman är korthårig.

Grilla? Grilla!


Burgare. FInt.

En läskig typ

Att vår tjej både är social och ganska orädd av sig har nog framgått redan. Ibland har jag tänkt att hon skulle behöva träffa ett lite "hårdhänt" barn, som skulle kunna lära henne att ha lite mer respekt för andra bebisar... Alltså på ett lagom sätt sådär. Hon är så nyfiken och exalterad själv, och med utebliven finmotorik i kombination med oförståelse för vad som gör ont och inte, så kan det ibland bli lite väl pushigt. Bulldozer har jag kallat henne några gånger...

Stella har hittills aldrig blivit rädd för något annat barn, eller någon annan person överhuvudtaget. Aldrig någonsin.

Idag träffade vi lille Alexander, som nu hunnit bli 3 veckor. Stella var fascinerad. Ville krypa fram till honom och "klappa". Satt och tittade på honom. Sen började han skrika lite. Då blev hon suuuuperrädd! Började gråta massor. Haha! Jag tror att hon såg en icke-levande liten docka framför sig, och fick en chock när han lät. Liten, ursöt, pyttig liten bebis med små bebisläten men - den första någonsin som skrämt Stella. Lite lusigt. :-)

Det kommer garanterat att gå över, men idag var han en liten läskig typ, tyckte Stella. Fast söt och spännande på samma gång. Själv tyckte jag bara att han var helt ljuvlig!

Utrustad för promenader i alla väder

Oj, som Stella sliter sina fina lära-gå-skor! Av blommorna fram på tån finns inget kvar, vilket såklart beror på att hon kryper i all terräng - sand, grus, gräs...

Idag passerade jag Vincent Shoe Store i Forum Nacka och kunde konstatera att de hade rejäl rea på en del skor. Eftersom jag tycker att ett par sandaler vore sköna för Stella att variera med när det är varmt, samt att regn också lär vara troligt de närmaste månaderna, så spanade jag lite - men dock på ett väldigt urplockat sortiment.

På webben fanns betydligt större utbud, så nu är Markus och Klas nedan på väg hem. 75 kronor i fraktavgift är väl helt okej för att slippa leta runt i butiker, tycker jag!


Vita sandaler med täckt tå och gummiförstärkning framme på tån - bra för Stella som fortfarande bara kryper.


Lite lägre gummistövlar känns smidigt medan hon fortfarande är så liten och en sån gångnybörjare, och inte lär hoppa allra högst i vattenpölarna. Gula fick det bli!

Lite bloggtorka...

Mms-bloggningen är fortfarande stökig, så inget jag skriver kommer fram. Detta i kombination med helt underbart väder och en mor och dotter konstant på språng gör uppdateringen lite mindre frekvent. Fast å andra sidan kanske inte folk sitter framför sina datorer så ofta heller nu? Eller å tredje sidan kanske de som jobbar verkligen saknar motivation nu, när semestrar närmar sig och vädret är på topp, och därmed saknar uppdateringar än mer?

Idag har iallafall snällaste Jenni haft Stella ett tag, då jag lät längderna falla. Japp, nu är håret borta! Jag kände nämligen att om graviditet är himmelrike för håret, så är amning den totala motsatsen. Och i helvetet, ja där tappar man mer hår än man har från början varenda dag. Hur nu det går ihop. Men iallafall så var det lika bra att ge efter och anamma en kortare frisyr för ett tag. Så jag tackar Jenni för barnpassningen, och försöker vänja mig vid halslångt hår...

När jag ändå var på stan (med sällis av Carro & E) passade jag på att ta en sväng på NK-rean och Zara. Bara stökigt och mycket folk och näe, inget att ha. Inge mer shoppingförsök i högsommarvärme kan jag lova! Så imorgon drar vi till L&J's land och hänger med L och lille Alexander. Nice!

Nice var förresten också kvällens grillbesök hos M&R. Inte fel att ha en trädgård dagar som dessa... Mysigt var det, och Stellis hade väldigt roligt med Nora och somnade utmattad strax efter 7. En-gång-om-dagen-sovningen går än så länge toppen!

Sommar och sol

Idag har det på något vis känts som sommarens första dag. Som att jag precis fått semester och har hela sommaren framför mig, och att den kommer bli ljvulig.

Solen har tittat fram, värmen kryper uppåt sakta men säkert, och jag hade en skön dag hemma för att helt plötsligt utan stress vara på väg hemifrån redan runt 11. Träffade upp två nära vänner, tog en promenad till Hermans för härlig vegetarisk lunchbuffé med utsikt över Stockholms inlopp och Volvo Ocean race och mysigt häng. Därefter långpromenad hemåt igen, i sol och värme, för att avsluta Stella-dagen med massa sandlådelek på vår innergård. Sen hann jag med både en joggingtur runt Årstaviken och middag på balkongen på kvällskvisten. Härligt!

Stella, hon sov bara 45 minuter på lunchen, så jag var lite orolig över hur kvällen med henne skulle bli. Hon var dock nöjd efter all omväxling, så det var en lugn kväll innan hon somnade som en stock utan minsta protest strax före halv 8.

En vän på Facebook hade en kommentar om "hur kan alla mina vänner ha statusar som handlar om solen, sååå dålig fantasi" typ. Jag undrar vilket land hon bor i. För när solen äntligen kommer här, då blir humöret så galet mycket bättre, så det går ju inte att tänka på annat.

Sommar och sol, välkommen!

Volvo Ocean Race sett från Hermans.


Stella tyckte att hummus var enormt gott.

Vår midsommar

Åh, så grymt! I onsdags åkte vi till Göteborg ihop med 4 andra familjer - hemmavänner från Borlänge, varav 3 familjer som fortfarande bor kvar "hemma" och ett par som bor grannar med oss här i Stockholm. I Göteborg träffade vi upp två andra hemmavänner som bor i Göteborg/Stenungsund med sina familjer. Det blev ett par nätter i Göteborg, med härligt umgänge och en heldag på Liseberg.

Stellas jämnåriga kompis Emma (6 veckor äldre) var också med, vilket var superkul. Fast... någon direkt kärlek är det inte. Stella är lite för pushig och framförf allt högljudd för Emmas smak, som mest blir rädd... Vi hoppas att det ska bli bättre under de närmaste åren!

Vi inledde med lite shopping i Nordstan för att fly morgonregnet:


Stella i sin fina Polarn o. Pyret-klänning.
Något vanlig syn.... Stella vill hänga, och
Emma vill fly lite :-)

Sen blev vädret strålande, så då blev det Liseberg. Stella gjorde såklart karusellpremiär.


Fast de lite större barnen var såklart de som tyckte det var allra roligast med karusellerna. Åkbanden utnyttjades flitigt.


Flygplanen (kolla Annies min!) och Hoppande grodan var favoriterna.

Stella intog publikposition på flygplanen och flumriden. Själv åkte jag Lisebergsbanan och provade årets nyhet Kanonen, som var riktigt kul, bra drag.


På betryggande avstånd... Och lite sockervadd hör väl nöjespark till?!

På midsommarafton åkte vi ner till Åsa, som ligger mellan Göteborg och Varberg. Där bor min barndomsbästis Karin med sin man i ett fantastiskt hus med utsikt över havet. Och vi som förberett oss för en helg med ihållande regn överraskades av en riktigt solig dag, med massa häng på altanen (och såklart i partytältet för att hålla värmen på kvällen) och fotboll på gården mm. Såååå mysigt!

f

Givetvis blev det en massa god mat, sill-lunch, grillmiddag osv. Jag tror vi totalt var 22 vuxna och 12 barn.


Hugger in på sillbuffén.

På midsommardagen åkte jag, H och Stella till Halmstad och spanade in H's föräldrars stugbygge. Det blir sååå fint, där kommer vi hänga mycket!På midsommardagen var vädret hur skönt som helst, så vi hängde lite vid havet i Åsa. Och på kvällen blev det såklart grillning och härligt umgänge igen.


En suverän minisemester, och vi tackar K och J så otroligt mycket för att vi fick komma till dem och fira midsommar!

Midsommar-outfit(s)

Midsommarafton: Tunika & Body HM, leggings NameIt, knästrumpor Gant, midsommarkrans Oskar & Ellen.

Blomsterkransen av tyg (en present från mormor - Tack!) var otroligt söt, och praktiskt elastisk bak så den passar alla huvudstorlekar (nästan). Sen att den kanske inte var helt poppis på, är ju en annan sak. Bara hon fick på sig den och glömde av att den var där så gick det bra.


Fast sedan upptäckte Stella (nedan i KikKid-hatt) att en skottkärra med kallt vatten och massa colalight-burkar var rolig värre, så hon plaskade järnet och blev helt dyngsur... Så efter lite lunch under luftning...


...så fick dagens outfit nummer 2 bli klänning & leggings från NameIt, kofta från Ralph Lauren och hatt från Gant. Skor Kavat.


I kyligare kvällsluft med Ralph Lauren-jacka och Svea-mössa.


Glad midsommar

Försökte Stella och vi att önska alla i fredags, så något sent omsider... ;-)


Nya sovrutiner...

Efter ett par veckor av jobbiga läggningar, så har dessa i helgen varit sämre än sämst. Upp till 1½ timme har det tagit, och vi har såklart kunnat konstatera att hon inte längre kan sova två gånger om dagen och somna enkelt och i bra tid. Så nu måste vi lägga om hennes dagssovning till bara en gång. Det jobbiga är att hon aldrig sover längre än en timme om dagen... Men det känns ändå som att vi måste börja i denna änden, och hoppas att hon snart tar sig en lite längre tupplur mitt på dagen.

Senaste tiden har hon vaknat runt 07.30-08.30, sovit en timme två gånger om dagen - med början 11 och 15, och somnat för natten runt 20. Lunch har hon fått efter första sovningen.
Nu kommer vi ge henne lunch före första sovningen, och stretcha sovningen till något senare. Vi får se när det blir, kanske runt 12 blir lagom, det visar sig. Jag hoppas också att vi kan återkomma till att hon somnar senast 19.30. Fast... vi är glada för hennes ganska sena morgnar, även om 07.30 som "regel" skulle få vara helt okej, såklart.

Idag sov hon bara 1,15 en gång (i bilen), var på superhumör hela kvällen och somnade superenkelt 19.20. Så det var kanske en bra början iallafall!


Hemma igen!

Efter några dagars minisemester på västkusten har vi nu rullat in i Stockholm igen. Utebliven bloggning är såklart helt ofrivilligt - mms-bloggningen fungerade inte kunde jag konstatera, så fina bilder från Liseberg mm kom inte fram. Attans. Fast nu är jag tillbaka, och har givetvis landat vid datorn nästan på en gång. Nåväl... ett par minuter iallafall, för här är härligt väder och vi ska snart ge oss ut på en cykeltur.

Hemresan - nära 5 timmar från halländska Åsa - gick hur bra som helst. Kanske den bästa långturen med Stella någonsin, som inte visade en sur min på hela vägen. Hon behövde inte alls underhållas särskilt intensivt utan satt själv och läste böcker mm med idel glada miner hela resan. Det är vi tacksamma för!  

Nu är dock minerna från vår lilla ännu gladare - hon verkar vara hur glad som helst över att vara hemma och har helt gått bananas här hemma. Röjer runt och njuter läget verkar det som, och kryper i 190 från rum till rum och pratar och pratar.

Bilder och annat från vår suveräna långhelg kommer givetvis trilla in under kvällen och morgondagen. För ojojoj vad grymt vi har haft det!  

Aspuddsparken och en ritkigt grym dag

Igår hade vi en dag som var som taget ur en instruktionsbok för "riktigt lyckad föräldraledighet". I trevligaste sällskap - Lisa & Irma, H & Elias - begav vi oss till Vinterviken och Aspuddsparken. Jag får lite backning på att vara där allt för sällan, med tanke på att det bara är en halvtimme max att gå hemifrån oss dit.

Först lite lunch på Vintervikens trädgårdscafé, där vi fick god foccacia till helt okej pris, och satt i ett växthus där man nästan kunde låtsas att det var sommarvärme.


Sedan gick vi till Aspuddsparken, där det finns en massa djur - hästar, getter, får, hönor, kaniner mm. Stella (och de andra barnen) var verkligen fascinerade vid djuren.
På  betryggande avstånd...
Sen gick vi till en av alla lekområden i parken, där Stella tittade på sina mer rutinerade sandlådskompisar, röjde runt i sanden och åt några nävar. Fast gräva var överkurs, tyckte hon... Det kanske kommer nästa gång. :-)


Sen tyckte hon några större tjejer i ett lekhus var mer intressanta, så hon klättrade ur sandlådan, kröp dit och klättrade in. Tjejerna var så söta så, och sa "Vi bor här, men Stella får hälsa på".


Stella vid roliga stora tjejerna i roliga huset. Outfit: keps Kik Kid, jeans NameIt, klänning PoP.
I parkar med "parklek" finns alltid skötrum mm, och billig fika - så också i Aspuddsparken. Här med sällskap av hönor runt stolsbenen - charmigt värre. Typiskt Stockholm. ;-)


Stella sammanfattar dagen med ett stort leende! Precis som jag...


Dagisbarn?

Igår fick jag hem beställningen jag gjorde hos Polarn o Pyret i söndags, efter att ha kollat igenom deras sommarrea lite närmare. Då den ärtgröna skaljackan var slut i 86 fick det bli en röd. Den röda var något billigare, och skillnaden var tydligen att den röda tillhörde 08-kollektionen och den gröna 09-kollektionen. Det fick bli en grön mössa till istället, och 345 för jackan och 65 för mössan var halva priset, och känns som ett bra köp.

Men visst blev hon att se stor ut i de här kläderna - som ett riktigt dagisbarn! Kläderna funkar okej redan nu, men kommer vara toppen till hösten (som tanken var). Fast det är inte dags för dagis förrän i slutet av januari.


En skönhet har flyttat in!

Äntligen har veckor, ja nästan månader, av Blocket-screening gett resultat. ÄNTLIGEN var jag först till kvarn till mitt eftersökta objekt - en 7-växlad Crescent av modellen "Tove". Gamla bekanta linjer i en upphottad version - snygg och bekväm och perfekt för city. Det är total kärlek! Svart och fin är den, och det är till och med blommor på ramen. Me like!
Nypris är 6800, och denna 2 år gamla hoj (som givetvis såldes med originalkvitto) fick jag betala 3000 för efter lite prutning. Jag är inte den som kan pruta, men jag hade lite tur med en försäljare av den allra sämsta sort, som var så dåligt att ta betalt att han prutade med sig själv. Precis som jag brukar göra när jag ska sälja saker, haha.Lika glad som jag är över att äntligen fått tag i min drömcykel, lika glad (eller ännu gladare förstås) är jag över otroligt fina vänner. Eftersom H är i London och jobbar vilket försvårade logistiken, så ryckte Mackan in och skjutsade mig till Sundbyberg i deras bil (de har dragkrok och cykelställ) för att hämta den. Jenny med familj tog hand om Stella, som såklart stormtrivdes när hon fick hänga med polaren Milly. Stort tack finaste ni!


Halleluja!

Jag tror att jag äntligen lyckats hitta en pipmugg som Stella fixar - och tycker om - att dricka ur själv. Som jag väntat på det! Jag har ju fattat att hon kan, men hon har bara totalvägrat allt förutom att dricka ur vanlig mugg. Har hon fått en pipmugg med droppstopp har hon knipit ihop munnen, och när hon får händerna på en utan droppstopp så dricker hon lite och sen skakar hon den så det blir vatten överallt. Nappflaska har inte varit något alternativ, utan också ratats.

Vi har bland annat testat pipmuggar från Avent, Eska, Tommee Tippee och NUK, men hon har varit lika kräsen som hon var med nappflaskorna.

Så håll tummarna nu... för att denna från Nuby fortsätter att vara populär ett tag till, tills hon är mogen att hantera en vanlig mugg.


Lägenhetsefterlysning

Mitt kusinbarn, en trevlig 21 (typ?)-årig tjej är på väg till Stockholm med en kompis. De behöver hitta boende i stor-Stockholm. Något kräsna är de har jag förstått, och vill ha lite längre tid och helst ej möblerat. Någon som har något på lut? Hojta till i sånt falll!

Hej kompis!

Stella fick ju en ny kompis förra veckan. Igår fick hon äntligen träffa honom (efter några inställda försök pga Stellas magsjuka osv...)

Se var kul, men röra hade varit ännu roligare, tyckte Stella, som trots idoga försök inte lyckades peta på lille Alexander det minsta.


Hur söt får man bli? Alexander är verkligen helt ljuvlig!


Och förresten - Åh vad de luktar gott de små! Jag snusar ju på Stella fortfarande och tycker nu som då att doften är magisk. Men när jag nu fått en dos nybebisdoft känner jag ju ändå en viss skillnad. En tydlig doft av lasagne från vår stora, till exempel.
En annan sak som slog mig var händer och fötter. Stella har verkligen inte bebishänder längre! I jämförelse med Alexanders små spädishänder så var Stellas verkligen en barnhand, inte en bebishand. Mjuk och mullig och så.

Förresten så är det aningen lugnare att ha en liten bebis som inte gör mycket väsen av sig, än en 11-månaders virvelvind som inte sitter still många sekunder i stöten utan klättrar som en tok, och knappt går att fånga på bild. :-)Fast lugnet kommer inte råda länge för L&J. Tiden går fort, och så mycket händer på så kort tid! Och häftigt är att om inte allt för lång tid kommer Alexander vara "ikapp" och de kommer ha jättemycket utbyte av varandra. Så himla kul! Vad skoj vi ska ha framöver!

Lika som bär

Fader Fouras? -------------------------------- Stella?Ps. Idag har jag köpt en hårborste åt Stella. Känns som att det var hög tid...

Stella 11 månader

Idag blir Stella 11 månader - hipp hurra! Tänk att jag har en tjej som blir ett år om en månad! Det känns rätt overkligt.

Månaden som gått har det verkligen exploderat motoriskt för Stella, som känns som att hon numera har full koll över sin kropp, och med lätthet rör sig på alla möjilga sätt. Detta har gjort att hon inte känns så bebisaktig längre. När jag tittar på henne nu så ser jag snarare ett barn än en bebis i henne.

Sedan förra månadsdagen har bland annat detta hänt.

Stella...:
- ... kan gå med stöd bara i en hand (men hon föredrar två). Hon använder allt som går som gåvagn, och kryssar sig fram genom lägenheten med olika saker som hjälpmedel.
- ... kan stå själv längre stunder, upp till 10 sekunder. Fast hon har inte riktigt förstått det själv än, så det händer bara när vi tar initiativ till det. Hon står dock utan problem mot vägg, och med bara en hand som stöd.
- ... har precis börjat peka på saker (dock med hela handen) och säger Dääää (där) och Ta (titta).
- ... kan klappa händerna (fast är inte så mycket för det så gör det ganska sällan) och vinkar så fort hon hör någon säga "hejdå".
-... kan äta själv riktigt bra (om tillfälle ges). Klarar att få mat på skeden och få in allt i munnen - gång på gång. Ibland vill hon helst slänga med skeden dock, så tillfällena då hon får äta helt själv är väl valda och tyvärr inte allt för många.
-... tycker fortfarande att ljud är det roligaste, och gör "indianljud" själv, dvs för handen fram och tillbaka framför munnen och ooooooo-ar samtidigt så det blir indianläte
-... har ett favoritord - "ajttchh". Det säger hon ofta, och framför allt så gör hon det varje gång man säger Nej. "Nej". "Aaaaajjttchh". Låter väldigt gulligt...
-... har gått från en amning om dagen, till en gång varannan dag, till en gång var tredje dag, till att totalt sluta amma precis före 11-månadersdagen.
-... har precis före 11-månadersdagen börjat dansa till musik.


Citat Arvid, 5

När vi var i Turkiet så såg vi på vissa ställen väktare med k-pist. Det måste Arvid lagt märke till och funderat på, för en dag när de gick till vårt rum och vi inte var där så sa min mamma "Undrar vart de har tagit vägen då". Då svarade Arvid "Det kanske kom någon och sköt dem". Usch... så roligt men så hemskt på samma gång!

Lite barnfunderingar bjöd han också på. "Pappa, när jag blir stor, då ska ju jag också ha barn". "Ja", svarade min bror. "Ja, alltså, om jag hittar några förstås", fortsatte Arvid. Ah. Och än en gång så smälter hjärtat över den lille, underbara, filosofen.

En kusin att se upp till!


Bloggtips: Cecilia Blankens

Expressens modetjej och "glamomama" Cecilia Blankens har en dotter som heter Bonnie (precis som en av våra vänners nyfödda dotter). Om henne - men framför allt om mode - bloggar hon på Mama. Jag tycker att hon är bra för hon har en liten egen stil som handlar mer om känsla än toktrendigt, vilket jag gillar. I bloggen är det mest mode som gäller, men lite bebisåsikter och annat blandas också in, och även där känns hon klok och inte så "über" (ordet vi använder här hemma för att beskriva lite too much superföräldrer. eller försök till det om inte annat).

Härligt minne

När regnet öser ner är det verkligen skönt att tänka på hur härligt vid hade det i Turkiet. Vi fick verkligen en stor dos sommar där! Fast nog håller vi tummarna för att värmen kommer tillbaka hit igen och det snart - 8 grader och regn passar sig bara inte i Sverige i juni. Inte alls.
 

Till helgen får det gärna bli fint, för då träffar vi kusinerna med familj samt en massa andra vänner i Göteborgstrakten för en liten minisemester.

Jag och H ♥ Bröllop

I år har vi en riktig bröllopssommar, med inte mindre än 6 inbjudningar och möjlighet att gå på 5 av dessa. Vad privilegierade vi är! VI är något av bröllopsproffs vid det här laget... Och så skulle jag nästan våga hävda att vi är väldigt tacksamma som bröllopsgäster. Vi blir inte trötta (herregud, det är bröllop, sånt känner man inte efter på då - eller så tar man en trippel kaffe när det bjuds), vi öser på dansgolvet och vi gillar att socialisera. På minussidan kanske dyra i drift kommer på köpet, dock. Haha. Men det är ju så otroligt kul med bröllop! Verkligen livets fest!

Iallafall så var bröllopet igår grymt, trots regnet. Nedan sammanfattning i lite bilder.

Pampiga Gustaf Vasa kyrka, och en härlig präst som glänste på franska.


Det vackra brudparet - som väntar sitt första barn om 3 månader - utanför kyrkan.


Lite regn är ju inte hela världen... Och under stora paraplyer är det ju torrt.


Middag i festlokalen som var som en brygga ut i vattnet. Läckert! Inte mindre än 16 (!) nationaliteter var representerade bland bröllopets ca 80 gäster.


Och så var det det där med dansgolvet, ja... Där var vi i gott sällskap hela kvällen, och stannade läääänge. Fast inte längst!

 
Tack för en underbar tillställning M & T, och stort lycka till! 

Bröllop i Stockholm och skärgården

Idag blir det inget intensivt bloggande, för här råder lugnet och jag har av någon konstig anledning lite dåligt med energi... Det är förmodligen kombinationen av ynka 5 timmars sömn och alldeles för god champagne som är boven i dramat. Men det är sånt man får ta efter en sådan otroligt härlig dag, efter ett helt fantastiskt bröllop!

Stella är bäst när det gäller, och har idag nog på nåt sätt förstått att hennes föräldrar inte riktigt orkade med 110% ös, så jag har aldrig sett henne så nöjd så länge. Hon har lekt omkring själv och varit hur glad som helst. Och detta hela tiden i vårt blickfång, från en varsin soffa slötittandes på the City-maraton på MTV.. Tack för den!:-)

Stockholm bjöd på hällregn hela dagen igår, och det var såklart lite synd. Framför allt då min kusin gifte sig med en fransman, vars släkt/vänner från Frankrike hade kunnat få en aningen bättre bild av Stockholm med omnejd. Det tvåspråkiga bröllopet (charmigt) gick av stapeln på Odenplan, i pampiga Gustaf Vasa kyrka. Därefter åkte vi båt från stan till Stensnäs Kursgård utanför Åkersberga. En härlig resa genom en tyvärr regnig skärgård. Tur att Stockholms skärgård är så vackert så det lyser igenom även i hällregn - om än inte fullt lika vackert som vid solsken. Från första vattenparkett njöt vi god middag och dryck, roliga tal och ett mysigt brudpar vars gäster njöt lika mycket som dem själva. Lyckat! Runt 3-snåret gick vi och la oss på hotellet, efter många timmars intensivt dansande.

Stella var under kvällen och natten hemma med sin farmor och farfar. Det är skönt att hon går så lätt att lämna ifrån sig, och att det också nu när hon blir 11 månader känns helt okej att göra det, och jag kan slappna av helt och hållet. Eftersom vi har ytterligare 4 bröllop de närmaste 2 månaderna så är det verkligen viktigt att det funkar så bra... Och framför allt så är vi tacksamma att vi har så snälla föräldrar som med glädje ställer upp och är med Stella!


Bröllopsgäster.

Jag: Klänning "Paris, Kate & I", skor Nine West. Min fina man: Kostym Tiger, skjorta Skjortmakarna (tips! grymma skräddarsydda skjortor!), lackpjucks Rizzo.

Bröllopsgäster i svart-vit skala.

Kalasfin när Irma firar sin 1-årsd


Klänning NameIt, body & strumpor HM, tights Lindex, hårspänne HM.


Kalasfin när Irma firar sin 1-årsdag. Blev premiär med liten tofs i spänne. Jttekul med massa barn, även om det blev en blixtvisit för oss. Andra festligheter väntar för oss i form av skärgårdsbröllop.


Kul leksak från IKEA

Dessa urfina fingerdockor införskaffades på IKEA igår.


Riktigt poppis visade de sig vara. Stella tjöt av skratt när hon anfölls av dem.


Härliga att ha i munnen under krypning också. Helt klart att föredra framför de vanliga föremålen - som skedar och annat - tycker mamman.


Jordkontakt

Igår tänkte jag vara lite pedagogisk och låta Stella vara med - eller iallafall se på - medan jag planerade lite örter på balkongen. 
 
Det var lite overkill med en 11-månaders bebis kan jag konstatera. Eller så kan jag konstatera att vi delar åsikten att det är skittråkigt att plantera saker.

Stella åt lite jord. Eller ganska mycket kan man säga, utan att överdriva.


Sen struntade hon totalt i vad vi sysslade med, och försökte istället kasta ut lite planteringsredskap (=bestick) från balkongen. Sådan mor sådan dotter...


Sen badade hon och somnade, och då, slutligen.


Sommarrea hos Polarn och Pyret

Idag har Polarn och Pyret börjat sin sommarrea.

Hängselbyxor är gulligt och piké ett av de absolut finaste plaggen på de små, i mitt tycke! Rekommenderas dock ej för de som inte vill att ens tjej ska kallas "han". Det slår aldrig fel. Lilleman sa de till pikéklädd Stella idag. Och eftersom jag inte bryr mig det minsta om det så klär jag henne mer än gärna i piké. Tjejigare och riktigt gulligt är tunikan och härliga leggings, som såklart finns i fler färger.


Jag har förstått att Polarns ytterkläder ska vara riktigt bra. Jackorna nedan känns som riktigt bra köp. De gula jackorna finns i grönt också, och den ärtgröna färgen är superfin tycker jag. Imorgon drar jag till en butik och kollar in dem live. Jag vågar mig inte på en webb-beställning, och en skaljacka behövs till hösten. Perfa med funktionskläder till hösten när Henke ska vara hemma - det kommer bli han som får ta den där tuffa perioden då det är regn och rusk och ett barn som vill hoppa i vattenpölar och äta geggamoja. Då finns det inget dåligt väder, som man brukar säga. :-)


Plocka ur är kul

Oj, vad roligt det är att plocka ur saker - framför allt alla saker i kökslådorna. Helt pedagogiskt lär jag henne att plocka i igen, men det verkar liksom inte riktigt gå fram. Plocka ur alla duplon ur lådan. Plocka ur alla leksaker ur backarna. Plocka ur alla saker ur skötväskan. Plocka ur allt som finns i mammas plånbok.

Men inte sjutton är plocka i roligt för fem öre.

Förutom när det gäller att tömma en färdigtorkad tvätt ur torktumlaren. Då är plötsligt plocka ur inte längre roligt alls, utan då motarbetas jag av plocka i istället. Jag förstår inte vad i mina glada respektive trötta tillrop som inte går fram? Eller är det - ve och fasa - möjligen alla, och hon gör det av ren busvilja. Jag vet ju vad jag tror iallafall....


Kräk är inget vackert ord

Men det är ju inga en vacker grej heller, så varför skulle det ha ett vackert ord?! Näe. Särskilt vacker var inte kräken Stella täckte baksätet med idag (igen). Usch och fy. Men nu börjar jag ju bli van, så jag kunde nästan glädja mig åt att det den här gången var gröt och inte pasta med ost- och broccolisås som sist, och att hon siktade rakt fram och inte åt sidan (som sist) - där Mats satt i jobbkostym. Man får vara glad för det lilla!

Höjden av otur för Mats och Jenni måste jag säga, som lyckats vara med och se inte mindre än 2 av veckans 3 kräkor. Det är en mer än Stellas pappa det! Haha. Usch ja, stackarna.

Jag tror faktiskt inte att hon är kräksjuk den här gången, utan jag tror vi kan konstatera att vi har en åksjuk liten tjej... Inget vidare, med tanke på alla våra långresor. Men samtidigt så var vägen verkligen en rallyväg, med kringelikrokar i många kilometer, så det var nog förhoppningsvis just därför.

Oh well. Livet som småbarnsförälder är helt enkelt inte alltid glamouröst. Vem som nu hävdade det? Eller förresten... resan gick till vackra Skytteholm, där jag till torsdagslunch avnjöt en fantastisk 3-rättersmiddag. Det är ju väldigt mycket glamourösare än ärtsoppa och pannkaka i Kista, vid närmare eftertanke!

Något säger mig att jag inte komme

MMS

Något säger mig att jag inte kommer ha några nya, bättre frukostvanor när jag kommer tillbaka till jobbet efter sommaren. När jag imorse vaknade av väckarklocka för första gången på ett år typ prioriterades frukosten bort som vanligt... Fast en mysig frukostdate på lokala fiket Mandys med Stella en timme senare som det blev idag var iallafall riktigt mysigt.


Tidningen Mama bjuder alltid på lite tre

MMS

Tidningen Mama bjuder alltid på lite trevlig läsning. Men ikväll kan jag inte ligga och läsa det nya numret som dök ned i postlådan idag särskilt länge. Imorgon ska jag nämligen gå hemifrån redan kvart i 8. Det betyder att gå upp redan 7! Hemska tanke. Stackars mig. Eller okej då... ;-). Fast jag är helt seriöst stressad av detta, och har redan packat morgondagens väska. Och så lär jag ju få ta med mig ett barn i pyjamas - jag vill ju inte väcka henne tidigare än nödvändigt. (Undrar om jag kommer få äta upp detta inlägg längre fram.. :-P men det bjuder jag på i sånt fall)


Att hålla balansen

Vi övar lite på det här hemma, och det går framåt med stormsteg. Ja, alltså i förrgår var första dagen vi verkligen övade, och blev då förvånade att Stella på en gång stod själv i ett par sekunder. Nu är hon uppe i runt 5 sekunder när det är som bäst. Så duktig så! Och det verkar hon tycka själv också, hon ser riktigt stolt ut när hon stått en stund och kastatr sig illbaks till famnen igen.

Hanna Graf rattar Mutsy

Ifall någon är intresserad. Såg det idag när jag kollade hennes blogg lite. Här är den på bilden längst ned. Men näe. Det gör inte att jag ändrar mig i frågan. Även Elin Woods körde Mutsy med deras första barn, Sam. Vad hon satsat på den här gången vet jag dock inte. För inte kör folk som hon och Tiger samma för flera barn? Heidi Klum är en annan känd Mutsy-förare.

Undrar om de är nöjda.

Bästa gåvagnen

Den här roliga leksaken, som också fungerar som en gåvagn, har Stella lånat av sina kusiner. Den är verkligen en toppengrej, då den är kul på en massa sätt och hur stabil som helst - inga vält-tendenser någonstans. Likaså kan hon vända med den själv - det är bara att gå runt till andra sidan och köra åt andra hållet när hon fastnar mot något.

Jag tror inte den finns att köpa längre (?), men den kommer från Play 2 Learn, och tipset är att söka på Blocket om man vill ha något liknande.


Iklädd Ralph-Lauren rugby, Replay-jeans och HM-body.

Sötast, roligast, drygast...

Idag funkade tiderna lite bättre, efter att jag hjälpt Stella med dem lite mer (läs: tagit bort solskyddet för vagnen efter "lagom" tid). Hon somnade runt 20, men det var efter en timmes kamp - som alltid numera.

Stellas nya grej sedan ett par veckor jobbar nämligen emot oss varje kväll. Vi lägger henne, och tror att hon kommer till ro. Men nejdå - hon fintar oss. Efter en liten stund hör vi klick-klick-klick-klick från hennes rum. Det är ljudet av taklampan som tänds och släcks. Stella ställer sig i sängen, vandrar ned till fotänden och leker med ljusknappen till lampan. Vi lägger ned henne igen. Sen verkar det tyst... tills vi ser en liten liten hand smyyyga sig ut genom dörren som är minimalt på glänt och FOOFFF - smälla upp dörren vidöppen. Med ljus i bakgrunden, såklart. Och så fortsätter det, under protester från henne så fort vi lägger ned henne och släcker. Blandat med joller och glädjetjut när hon står vid sin älskade lampa.

Åh så söt hon är när hon gör det! Man KAN ju bara inte bli arg - trots att det är mäkta drygt eftersom det är hög tid för henne att sova. Men det roligaste som finns, det tycker Stella allt att det är! Hon vaknar dock fortfarande runt halv 9 på morgonen, så hon får sin nattsömn iallafall... Men hur sjutton ska vi få henne att somna in lätt och bra igen?!

Skorv

Skorv är feta, lite gula mjäll-liknande fjäll i hårbotten, som bebisar kan få. Det låter äckligare än det är... fast helt trevligt är det inte. Stella hade ingen skorv alls när hon var liten, men helt plötsligt för några månader sedan så såg jag lite skorv i hennes hårbotten. Jag trodde att det skulle gå bort av sig självt, men förstod efter ett tag att det inte skulle det - eller att det iallafall skulle ta riktigt lång tid.

Jag smörjde då in henne rejält med krämen Borago i hårbottnen. Inte helt lätt med hennes ganska långa hår. Efter 3 dagars behandling kammade jag med en kam och pillade lite på skorven, och så försvann det. 8-10 dagar ska det ta som längst har jag hört.

Det var skönt att vi fick bort det så fort, men jag måste säga att den effektiva Boragon verkligen luktade hur snuskigt som helst. Håret blev helt flott också, och det krävdes ett par rejäla schampooneringar innan det var borta. Såhär snygg var hon under sin behandling. Eventuellt så undrade de andra på babycaféet vad jag var för typ av morsa som hade "fixat" frisyr på min lilla - även om det var mer en vattenkammad variant när jag var där än tuppkamsvarianten här... :-)Superhärlig tröja från Katvig, lån från Nora.

Vagnfunderingar: And the winner is...

I wish! Att jag hade en ny, fantastisk vinnarvagn alltså. Suck. Som jag undersökt våra alternativ! Dessutom visade sig vår vagn vara extremt lättsåld... Jag fick en massa svar på en gång av folk som ville köpa den ganska dyrt. Det var ju bra, men även lite stressande.

Nu har jag gjort det de flesta kanske gör INNAN de köper vagn första gången - kollat på allt och alla. Vi gjorde ju aldrig det - vi kollade på några få och buggan, och då vi visste att buggan hade det vi trodde oss vilja ha (hur vet man det första barnet?!) samt att vi kunde köpa den billigt i NY så nöjde vi oss med det.

Iallafall. Här är vad jag kommit fram till hittills i korta ord. Eftersom jag typ lusläst och studerat alla vagnar med lupp så är det bara att fråga om ni vill veta mer om någon vagn. ;-) 

Emmaljunga Nitro City har lite för låg sittdel, och är inte den typ av vagn vi är ute efter i nuläget. En Brio Sitty är nog ett superalternativ som en uppföljningsvagn, som kan vara bra att ha till och från dagis osv som komplement. Jag tror vi kommer köpa en sådan senare, men vi är inte riktigt där än - i nuläget är det en ordentlig vagn vi ska ha, som ersätter Bugaboon. Teutonia Fun/Cosmo är nog ett toppenköp - men i jämförelse med Buggan så känns den lite tung och blir lite för lång ihopfälld. Verkar dock vara en av de vagnar som är allra bäst kvalitetsmässigt, och har mycket av det mesta. Quinny Buzz 4 är snygg och så, men har för brett mellan bakhjulen, och känns inte helt stabil. Fast lite favorit hos mig är den fortfarande. Brio Sing är också snygg och verkar smidig, men är också för bred mellan bakhjulen och aningen klumpig. En vagn som verkar ha allt är Brio Go. Jag trodde den var mycket större än den är, men den är faktiskt både lätt och lika lång (kort) och smal som Buggan. Allt är verkligen genomtänkt på den. Den faller på att den inte känns som ett andraköp, och att den blir lite stor när man fäller ihop den. Sen har den ju en traditionell design som många gillar, fast själv gillar jag rymdskeppsvarianterna bättre. Stokke Xplory tycker jag mest bara att ser för lustig ut, och den ska dessutom tydligen inte vara bra alls, varken funktionellt eller kvalitetsmässigt. När jag tittade på Britax Vigour 4+ hintade butiksinnehavaren om att det inte var något att ha om jag upplevde Buggans kvalitet som bristande... Dvs, de hade haft mycket problem med den. Mutsy var verkligen snygg och kändes som bra kvalitet. På minussidan ligger något tung vikt och att den inte blir så liten ihopfälld. Det var dock min absoluta favorit och ett byte låg hyfsat nära - men sen pratade jag med en kompis vars vän inte alls var nöjd med sin utan upplevde den som klumpig, och bytte till Bugaboo istället och kände sig toknöjd med bytet, så... njae.

Så the winner is - vår Bugaboo (trist va?!), och jag har avböjt alla potentiella köpare. Kanske lika så bäst att köra på med den och hoppas på 3:e gången (läs: chassit) gillt. För funktionellt är den bättre än bäst!


Ps. Tack till alla som gav finfina förslag och funderingar på mitt första vagnfunderingsinlägg! Bra förslag som jag tittat närmare på, och flera som jag inte alls kände till innan. Supertacksam!

Hyfsat stabil dagsform

Stella är pigg, och har inte mått dåligt mer sedan igår eftermiddag. Så jag räknar med bara en dag till hemma i karantän. Än så länge är humöret helt okej, vi har varit ute en sväng på långpromenad mm, och hemma motar favoriten gåvagnen mot tristess.

Däremot är ju rutinerna helt upp och ned när det är såhär. Hon sover på halvkonstiga tider, och olika länge. Som 2½ timme vid ett tillfälle igår (lunchtid), somna 19, vakna 04.30 och vägra somna på 1½ timme, och sedan somna om klockan 06 och vakna kl 09. Idag korta 30 minuter vid lunchtid, somna under totalvägran och arga utbrott kl 15.10 och nu - 1.50 senare sover hon fortfarande gott. Vilket lär påverka när hon somnar ikväll.

Det här får mig än en gång att tänka en sak. Hur sjutton orkar de som inte följer (mer eller mindre) givna rutiner? Det är ju helt omöjligt att veta exakt vad hon vill, och vara säker på att hon är tillräckligt utsövd/mätt/... Visst, alla tycker olika, men jag tycker iallafall att halabaloo-rutiner är helkasst. Verkligen. Jag tror inte alls att hon visar exakt när hon är trött och somnar bäst då. Snarare tror jag att hon hunnit övertrött innan hon visar helt tydligt visar sin trötthet, och då är det ännu svårare att få henne att somna...

Så imorgon känns det som läge att ta kommando igen. Morgon 08, sova 2*1 timme (med start ca 11 och 15) och sova-för-natten kl 19.30-20 borde ju inte vara en omöjlighet att uppnå.

Inget VM...?

Efter lördagens enormt svidande förlust mot Danmark i VM-kvalet så känns VM i Sydafrika 2010 väldigt avlägset. Inte ens i teorin är chansen större än mikroskopisk. Ah, så trist!

Vi har aldrig varit i Sydafrika. Många som är välberesta håller Sydafrika till sin absoluta favorit, och det gör det till ett drömresmål för mig. Men vi har sagt att vi ville ligga lågt över VM 2010 ifall att... För att uppleva ett mästerskap på plats, det är så galet roligt!

Vi missade EM i somras för att Stella var på ingående. Vi hade biljetter till hela turneringen, men fick sälja dem på Blocket, och vara hemma och invänta bebis istället (inte helt fel det heller).
Bilderna nedan är från VM i Tyskland 2006. Vi hade bara biljetter till en match (Sverige - Trinidad/Tobago), men tog bilen ned jag och Henke och hade fantastiskt roligt (trots att matchen i sig lämnade en hel del att önska).Minst sagt DRAG på torget i Dortmund. Storebror var där också, med en hel klunga vänner.


Isolering igen

Suck. Åter igen har lilla stackars Stellis kräkts.

Igår var vi hos ex-ex-kollegan J en sväng på deras samkväm, men åkte hem för att Stella skulle få somna hemma i egen säng dagen efter barnvakt och allt. Åkte därför från J kl 19, och skulle njuta det där godiset till fotbollen ihop med Carro & Elea och C's syster. Men - vi hann inte mer än ut på vägen från J innan Stella kräktes rejält i baksätet. Hua! Jag fick stanna och torka (tack den som uppfann våtservetten!) och rullade sen hem, med en glad (!) bebis i baksätet. Givetvis ställde vi in med C & co. Sen var det lugnt hela natten, och jag har tänkt att jag skulle få hålla mig hemma några dagar, men vår inplanerade date med ett par vänner fick stå kvar på schemat - det var ju lugnt, och eftersom hon bara kräkts en gång så var det säkert inget.

Men... Man ska inte ropa hej. Om vi säger såhär, Stella hade inte vett att gå ifrån matbordet innan det var dags i eftermiddags, och jag är glad att vi - jag, H, J och M - precis hunnit äta upp innan hon ...mådde lite dåligt.

Usch vilken ångest jag fick! Synd om Stella, javisst, men tänk om vårt besök J&M blir sjuka nu! Åh, så himla dåligt! Jag som igår tänkte att jag var så klok och så, som lärt mig av tidigare gånger och tänkte hålla 100% på isoleringstiden. Fy.

Så nu vet ni vad vi gör (minst) måndag och tisdag. Är hemma bara vi två (tre på kvällarna) och glor på varandra och försöker att inte bli rastlösa och gnälliga. Önska oss lycka till...

Heja Robin!

MMS

Heja Robin!


Solskyddssaker för barnen

Redan förra sommaren köpte vi en vit solskyddsfilt från Aussies Finest.

Det är en filt som har UPF 50+. Den är rejält stor, skrynklar ej, är smuts- och fuktavstötande och känns väldigt tunn och skön. Vi använder den alltid över vagnen. Stella sover mycket bättre (tyvärr) när det är mörkt, så när vi hänger den över vagnen blir det lite mörkare och hon sover bättre. Då vet vi också att hon har fullt skydd mot solen - och detta utan att hon ligger i en filtöverklädd bastu och andas in sin egen luft (usch, ser verkligen inte trevligt ut med tjock filt över vagnen), då den är så tunn. När vi nu var ute och reste och hennes ben stack fram i solen i vagnen så fick hon ha den som filt. Eller så spände upp den som solskydd för att skydda från något håll, i vagnen eller när hon satt vid sanden etc.. När jag tidigare ammade så hade jag den ofta runt henne - insynsskydd och solskydd. Det finns verkligen många användningsområden, den är helt suverän! Jag tror faktiskt att det är ett av våra allra, allra bästa köp till Stella någonsin.

Bild på filten (en rosa variant), lånad från Aussie Finest.

Hos Jenny läste jag att de har en solskyddsskärm från samma märke till sin vagn. Alltså ett extra solskydd till barnvagnen, som passar alla modeller och som går att vika ihop för att kunna ha den med sig smidigt. Verkar ju toppenpraktiskt, väldigt mycket bättre än ett litet parasoll... Det får nog bli ett sånt köp till sommaren.


Bild på solskyddet, lånat från Aussie Finest.

Så, rusta för sol, och så hoppas vi att vi får mycket användning för dessa prylar under den närmaste tiden. ;-)

Chicco Liteway - en recension

Som jag berättat om tidigare, så köpte vi efter att ha sonderat terrängen på paraplyvagnsområdet en Chicco Liteway. När vi var i Turkiet så invigde vi den.

Jag tycker att vagnen var väldigt lättkörd. Såklart inte som Bugaboon, men väldigt bra för att vara en paraplyvagn. I jämförelsen med kusinernas Babytravel så tyckte jag den kändes mycket enklare att köra. Jag tycker också att den kändes hyfsat gedigen och stabil. Varukorgen är ganska rymlig med tanke på vagnens storlek, och vi vågade även hänga lite saker på handtaget utan att den blev att kännas osäker. Lite synd dock att man inte kom åt varukorgen så bra när man hade vagnen i liggläge.

Vagnen känns rymlig, och ska enligt Chicco fungera tills barnet är i 3-årsåldern (och max 15 kg), och jag tror absolut att en 3-åring sitter helt ok i den också. Det var fullt liggläge, och Stella sov jättebra i den. Hon gillar att sova i vagn, och Chiccon var inget undantag.

Jag rekommenderar vagnen, som känns som ett bra köp till det priset. Jag ska köpa till bågen också, för den gillar Stella på sin Bugaboo, och det kan nog få vagnen att kännas ännu lite rejälare. Dessutom skulle det kompensera att det inte är helt full sittläge på den, för då kan de sitta upp helt och hålla i sig i den istället för att behöva sitta lite bakåtlutat.

Vad gäller att resa med vagn så känns det säkrare med en paraplyvagn på flyget, då färre delar "sticker ut" och kan riskera att skadas. På de flesta flygplatser - dock ej Arlanda - får man ha med vagnen genom säkerhetskontrollen och ända till gaten, vilket är ett annat plus med att resa med paraplyvagn. När man åker taxi och annat i andra länder är det också bra med en vagn som tar minimal plats när man fäller ihop den. Och i länder med färre hissar och rulltrappor (som London) kan det vara bra med en vagn som är lätt att bära i en hand. Spenderar man, som vi gjorde senast, tid på stranden så blir det en hel massa sand i vagnen. Detta är ett annat plus med att resa med vagn som man inte behöver vara helt rädd om - det är bara att vända den upp och ner och skaka av.

Det slog mig flera gånger att det var bra att ha en sån här vagn som kändes bra - men att en paraplyvagn som man hanterar lite mer hårdhänt än en vanlig vagn, helt enkelt sliter på lite mer, aldrig kan vara värt några 3000 kronor som vissa McLaren kostar. Så - med det i åtanke summerar jag Chiccon som ett riktigt bra köp, som jag absolut kan rekommendera!

Kom tillbaka, värmen

Det är så trist nu när det är så kyligt igen! Jag föredrar de 25 varma graderna vi hade i helgen och i måndags. Visserligen regnar det inte idag, men någon värme är det inte. Jag har inte alls någon lust att gå ut (hehe, skyller allt på vädret och ingenting på festligheterna igår).

Såhär härlig lekoutfit hade Stella i måndags.


T-shirt Kappahl, shorts HM, knästrumpor Gant och skor Kavat.

Mössan har Stella precis fått av sin mormor, och den kommer ifrån Kik Kid. Söt med liten rosett där bak.


Vilken skillnad!

Tänk vad konstigt det är, att bara för 5 dagar sedan såg det ut såhär. Himlen var blå, vi var svettiga, dagen var härlig och vi åt glass i solen.


Och idag, då har min fina, fina vän en liten pojke som är 2 dagar gammal i sin famn. Livet är ett mirakel! Åh, jag är så glad för lille Alexander, och längtar så efter att träffa honom!

Lite trött

Framför allt på mig själv. Här går man ut, och har barnvakt som sover över och gladeligen tar heeela morgonen, och så trillar man hem runt halv 3, vaknar 7 och - kan inte somna om. Tröts mörkt rum och öronproppar. Suck! Alla chanser i världen, och så ligger man och gör ingenting, istället för att ta igen lite sömn. Förmodligen blir jag genomtrött lagom tills jag och Stella är själva igen och jag inte KAN sova, hur gärna jag än vill. Trött, var ordet.

Igår var jag på jobbfest. Då H var på svensexa ryckte bästaste Marie, Stellas faster, in och hängde med Stella. Det är vi tacksamma för! Det var grymt kul att komma iväg och hänga lite med mina sköna kollegor. Lite månadsmöte var jag med på också, roligt men oj vad ringrostig jag är i att tänka i ...de där... banorna. Än en gång har jag dock slagits av känslan att jag är sugen att sätta igång. Det ska bli roligt i september! (såvida jag kommer ut på uppdrag)

Festen var trevlig, och som alltid med superbra drag på dansgolvet på stället vi abonnerat. Sen var vi en hel karavan som åkte till stan. Först gick vi till Vassa Eggen. Nice, visst. Men seriöst. OM jag är färdig med det där! Stureplan är bara inte min tekopp längre. Om det någonsin varit det... Jag kan rada upp 100 sätt jag hellre går ut på än att nattklubbshänga runt Stureplan. Inte för att Vassa är nattklubb så, men iallafall. Så när ett gäng gick vidare mot Solidaritet följt av Spy Bar så valde jag att hoppa i en taxi och åka hem. Moget beslut. ;-)

H är fortfarande på svensexa, Stella är ute med Marie och gungar, och jag sover inte. Näe. I eftermiddag åker jag med Stella till en gammal kollega på sommar/inflyttnings/fotbollsfest, men åker hem lagom till Stella ska sova. Då blir det jag och soffan i härlig symbios, ackompanjerade av en stor påse godis. Jajemen. Lovely. Med allra allra bästa TV-underhållning i form av Sverige-Danmark i VM-kval. Ah, underbart, jag längtar redan!

Smålandsfarbror Andreas, han kan han!

Igår kom Stellas smålandsfarbror Andreas på besök. Han hade med sig en rolig leksak minsann - vilket ju alltså verkligen behövs här hemma. En kul telefon med massa pling! En stor mjukisorm fick hon också. Hon blev superglad! Men allra gladast blev hon över att han kom så de fick hänga lite. Och det blev ju jag och H också. :-)


Leksakstelefon från Fisher Price.
Undrar förresten om hon sett en sån lur innan? Garanterat ingen med snurr
-ring-funktion iallafall! Och här hemma används bara mobiltelefoner...

Bebisleksaker

Stella har ganska mycket bebis-leksaker, men hon är inte så intresserad av dessa längre. Det är allt annat - som inte är leksaker - som är intressant. Vi behöver helt klart uppdatera hennes leksakshylla lite, med saker som passar en lite äldre tjej.

Fast när jag plockade ihop lite grejer åt Elea i en påse, då skulle Stella plocka ur allihopa ur påsen och tyckte helt plötsligt de var jäääätteroliga. Kände hon på sig att hon tog avsked av dem, för ett tag? Ja, undra kan man ju!


Spegeln närmast i bild var Stellas absoluta favorit, och väldigt bra med alla grejer som kunde kännas på/tryckas på, pillas med osv. Utvecklande! Från Sassy. Tummen-bitring, hund-bitgrej (arvegods från Victor och Vincent) och en mjuk elefant med massa skramlande ringar var andra favoriter hos henne när hon var mindre.

Upp och så ner igen

Stella har ställt sig upp ett bra tag. Däremot har hon varit sämre på att sätta sig ned igen. Intresset fanns väl inte från början - det är ju stå som är det roliga ju!, och när det väl började infinna sig, ja då saknades tekniken. Så det är inte förrän de senaste dagarna hon satt sig helt medvetet och på ett smidigt sätt.

På babycafét i förrgår. Jeansklänning Lindex, leggings och body  KikKid, halkstrumpor HM.

Böja sig ner och plocka upp saker föregick, det har hon gjort i några veckor.

Garderobens dyraste plagg

Det finns något som irriterat mig ett bra tag nu. Det här med strumpor! Alltså, HUR dålig kvalitet får det vara på strumpor egentligen? I höstas köpte jag massor med nya, runt 12 par - hälften från Åhlens, hälften från Lindex, á 40 kr styck. För tre månader sedan hade jag inte många hela kvar. Köpte då 6 par nya, till samma kostnad.

När jag nu tittar i min garderob har jag kanske 4 par kvar som är hela. Hur i h****e (ursäkta uttrycket) går det till? Jag gör regelbunden fotvård, så det kan inte vara det som är felet. Inte heller har jag sandpapper i mina skor, vad jag märkt. Visserligen går jag långt om dagarna, men det känns som att strumpor bör hålla för detta.

I den här takten så får man en strumpkostnad på typ 100 kronor i månaden. Är det vettigt? Helt sjukt, tycker jag! Inte heller är det särskilt roligt att ta på sig ett helt och fräscht par på morgonen, och ta av sig skorna typ på öppna förskolan bland en massa folk några timmar senare och då visa - detta.Suck! Någon mer med samma problem? Vart hittar man strumpor av bättre kvalitet?

Öppna förskolans sångstund. Finn e

MMS

Öppna förskolans sångstund. Finn ett fel...


Vagnfunderingar - alternativ på nya

Våra vänner som snart får bebis har köpt en Teutonia Cosmo. Den verkar grym tycker jag, och är väldigt liten. Den väger dock 14 kg, nästan 5 kg mer än Bugaboon.


När jag postade förra inlägget fick jag tips om Emmaljunga Nitro City. Funktionellt verkar den bra, framför allt liten, smidig och lätt, men det är nog lite för mycket tyg för min smak, och så gillar jag bäst när det är en hel, "gjuten", sittdel.


En Britax Vigour 4+ kan också vara ett fungerande alternativ. Fast Britax... Känns inte det lite 'trött'? Har också läst att den kan upplevas lite kort, och tanken är ju att den Stella - som ju också är ganska lång - ska kunna ha den ett bra tag framöver.En Quinny Buzz 4 kanske vore något annars? Rätt kul modell, och har en massa bra fördelar, framför allt som sittvagn. Jag har faktiskt blivit lite småkär i den här... Ska nog bestämt åka och ta en titt på den. Eller småkär och småkär. Det börjar nästan slå över i ha-begär. Vad tror ni?Vagnfunderingar

Vårt nya chassi är på väg hem. När vi väl fick svar från Bugaboo, vilket dröjde ca 3 veckor, så sa de på en gång utan omsvep att ett nytt chassi skulle skickas. 5-7 arbetsdagar skulle det ta, och nu har det gått 8 utan att det har kommit (surprise, surprise). Iallafall så får vi det snart, och jag är så less så jag funderar om man inte ska passa på när man har det nya chassi att helt enkelt sälja vagnen, och köpa något helt nytt. Jag har kollat lite på Blocket, och andra buggor av samma årsmodell säljs för 7-8000.

Vår vagn - positivt
+ Smidig som attan men ändå stabil
+ Väger lätt, med sina 9 kg 
+ Bra fjädring, Stella studsade inte alls i den på skumpigt underlag ens när hon var riktigt pyttig
+ Tar liten plats ihopfälld
+ Lättkörd
+ Smal mellan bakhjulen
+ Vändbar sittsats och vändbart handtag
+ Bra småhjul fram, som kan bytas mot stora vid behov
+ När man väl kommer åt varukorgen (vilket man gör när sittdelen är på) så rymmer den mycket som inte ramlar ut eftersom det går att dra åt den som en påse
+ När man äntligen får svar från Bugaboo får man riktigt snabb och bra service, trots utomlandsköp
+ Håller färgen - ej solblekt, ser fräsch ut
+ Ingen massa extra tyg eller lull-lull - plain och därmed snygg (fast jag är inte så mycket för "snygga" vagnar, har inga såna ögon, tro't eller ej)
+ Ergonomisk sittdel, och känns verkligen som en smidig sittvagn snarare än en duovagn när sittdelen är på
+ Stella kan sitta helt upprätt åt båda håll, inte ligg-sittandes som i många vagnar
+ Kan pga punkten ovan användas lääänge

Vår vagn - negativt
- Har gått sönder på samma sätt två gånger, och de flesta jag känner som har Bugaboo har behövt få nytt chassi av olika anledningar
- Småkass broms. Bromsar bara bakhjulen. (Är det alltid så på vagnar med små swirwelhjul?)
- Ibland svårt att komma åt varukorgen
- Tar lång tid att få svar från Bugaboo när det är något fel

Okej då. Jag älskar vagnen på alla sätt, utom vad gäller kvaliteten. Så vad finns det för alternativ, som är samma lika men inte går sönder?
För tyvärr så känns det som att ju mer jag söker efter alternativ, desto mer blir jag att fundera om det överhuvudtaget någon annan vagn som kan mäta sig med Bugaboon funktionellt, utifrån vad jag/vi vill ha. Jag är tveksam. Fast samtidigt less... och en ny vagn vore ju lite roligt, också. :-)

Dockteatern Tittut

Idag var jag och Stella på dockteatern Tittut med Lisa & Irma. Vi såg berättelsen Upp & Stå.


Upp & Stå
En magisk scenisk berättelse för de minsta från
sex månader till två år.

Lilla Vit kommer till världen. Vill få en vän. Hittar Stora Röd. Men Stora Röd tycker mer om Stora Blå. Lilla Vit blir ledsen. Men så kommer lilla vita fågelungen också till världen. . . En berättelse om att få en vän, att skiljas och att få en ny vän, berättad med hjälp av färger, former, musik och magi om de härligaste, svåraste och viktigaste känslorna i livet.
Innan föreställningen röjde barnen omkring inne i lokalen, och flera var oerhört uppe i varv och exalterade, däribland våra små. Det blir ju så ibland när det är livligt med många små barn och nya miljöer och leksaker. Så, av den anledningen var det verkligen fascinerande att de blev helt lugna och tittade storögt på teatern när den satte igång. Häftigt!
Så, något måste ju teaterna ha gett dem iallafall, även om de kanske var i minsta laget. Likaså är det kul att ha gett Stella en liten dos kultur så här i unga år - låt mig gissa att antalet kulturella tillfällen kommer bli något färre än antalet besök på sportevenemang under hennes uppväxt, med tanke på båda hennes föräldrars intressen.
 
Jag tyckte absolut att dockteatern var värt ett besök, även om 80 kronor per person (alltså 160:- för mig och för Stella ihop) kändes lite mastigt. Dagen var helt klart mysig, med god sushi, trevligt sällskap och en annorlunda aktivitet. Helt i min smak!

The end of an era

Idag har Stella slukat mat med riktigt stor aptit. En portion gröt till frukost och rejäl mellis med banan, turkisk yoghurt och kanel. En hel burk mat till lunch, och en hel banan till mellis. Flera fiskbullar (ny favvo!) och bebisplättar till middag, och 300 ml välling vid läggdags.

Det kan finnas en förklaring till dagens aptit... nämligen att jag inte ammat en enda gång. Inte sedan igår förmiddag, för att vara exakt.

Den senaste veckan har den där känslan av att vara Klar med amningen infunnit sig. Det har den inte gjort tidigare. Fast visst, jag hade kunnat amma ett tag till, men faktum är att jag inte orkar sitta uppe på tidig morgon och amma när det går så mycket snabbare att ge Stella lite välling. På förmiddagarna, då jag brukat amma som mellis, har det varit smidigt och bra på alla sätt och vis, men jag vet inte... Det känns bara inte nödvändigt. Stella har dock efterfrågat det hela tiden, och t.ex varit sur, vägrat mellis och vägrat somna på förmiddagen. Då har jag ammat, och hon har varit sååå nöjd, och lagt sig efteråt med ett riktigt leende och somnat utan problem.

Men ändå. Det här får duga. Fast... visst känns det lite i hjärtat när jag skriver de här raderna, och det känns lite som att mina argument är ganska få och att Stella inte egentligen är där helt. Hm. Ska jag tänka om? Näe, jag tror vi kör på det här. The end of an era.... 

Stellis första riktiga skor!

Ja, för två veckor sedan var det dags - att köpa ett par ordentliga lära-gå-skor till Stella. Härliga Converse i all ära, men när det ska till att börja knatas kan ju något mer funktionellt vara på sin plats.

Jag begav mig till Barnskospecialisten i Sickla Köpkvarter - en otroligt välsorterad barnskobutik som jag verkligen kan rekommendera. Där tittade jag runt i hyllorna och såg mycket fint. Jag anade väl innerst inne att jag möjligtvis inte hittat de bästa skorna, men plockade på mig några jag tyckte var fina och pratade lite med personalen, som mätte Stellas fötter (11,6 respektive 11,3 cm = storlek 20), och tog emot frågor om "förstagåskor".

Lite söta, men ratade skor från Lacoste, TImberland och Nike...

Tjejen som jobbade där tittade på mig och sa "Lära-gå? Nej". "Men de var ju så söööta", sa jag. "MMMmmm, men Nej.". Jaha ja... så var jag förvisad till tråkiga Kavat-hyllan typ. Fick se några modeller, men jag tycker inte att sådana där skor är så himla fina, faktiskt. Så jag suckade.... men förstod ju att funktionen var viktigast i det här fallet.

Fast sen! Sen fick jag syn på de här! Och genast blev jag glad igen.


Söta, och godkända, skor från Kavat.

De var mer min tekopp. Glädje nummer två blev när jag kom till kassan och hon sa "Sen är det ju inget öppet köp, eftersom det är 25% på de här skorna just nu".

Tipptopp! Och Stellis gillar sina skor... Jag tror att hon helt enkelt har samma smak som sin mamma. ;-)

Några sommar-outfits

Lite härliga sommarkläder visas på världens sötaste lilla modell.


Klänning Ralph Lauren, knästrumpor PoP, skor Kavat. Solhatt Gant. Under pyjamas från Katvig.


Solskydds-kläder. T-shirt från Roxy, byxor från PoP.


Tunika från HM, solhatt Gant.


Skönt luftiga fishermen pants från HM, t-shirt från Kappahl, solhatt från HM


Puffshorts HM, linne HM.


Pyjamas Villervalla.

Klappa händerna när du är riktigt glad

Kanske är det för att Stella numera kan säga Mamma hon är så glad så hon har börjat klappa händerna? ;-)

Man vet ju inte... Men dessa två färdigheter har iallafall dykt upp de senaste dagarna. Inte en dag för tidigt! Gällande Mamma så är orden fortfarande mest härmningar, någon supermedvetenhet gällande vad som sägs om vad finns inte (mer än möjligtvis i våra något subjektiva ögon någon gång då och då, haha). Inte är hon särskilt generös med ordet mamma heller, hon tycker att det roligaste är att prata en massa annat blaj, typ blatoj-ejlll-ejjjejejj-ejeoaoao-aoamaou-mmaj. Hela haranger... och DaDaDa-tiden är helt klart förbi.
Gällande handklappningen är jag glad att inte gåstolsfallet för ett par veckor sedan gav några bestående men. Och söt är hon, när hon klappar!

RSS 2.0