Härligt ettårskalas

Det är så kul med ettårskalas. Barnen njuter godfika och lek i massor, och vi föräldrar har bra trevligt vi också. I söndags var det A's tur - ett charmtroll utan dess like. Stella var enda tjejen i sällskapet, men tog minst sagt för sig och röjde järnet med killarna. Det är ju så härligt att se dem leka så bra, värmer hjärtat!

Stella hade med sig en Brio draghelikopter åt A. A gillade, och tydligen Stella också.  Annars var A's nya teletubbie alla barnens favorit... Så det är tur att Stellis nyss fått en egen. Tubbien blev en present från L&J, vars present vi fick byta då vi fick dubbelt upp. Så tack L&J, mäkta poppis!A's gulliga mamma Sandra hade gjort fantastisk tårta åt oss vuxna, och även fixat massa extra åt barnen. Barntårta med mycket frukt och mindre sött var populärt, men Stellas absoluta favorit var äppelbullar. Hon slukade intensivt, och rörde knappt på sig innan bullen var helt slut ned till minsta smula. Här finns receptet på dessa.Finaste vagnen!

Av snällaste K&J fick Stella i namngivningspresent en helt ljuvligt fin dockvagn. Sedan ett tag har hon "vuxit i" den, och den är populär värre. Hon kör omkring med den, lägger i sina favoritsaker (ofta bollar...), kör en bit till och sen lägger hon ned den på backen (vet inte varför hon tycker så mycket om att göra så?).

Vagnen är från Jabadabado, som har SÅ mycket fina saker. Och så måste jag slå ett slag för servicen också. Jag monterade först ihop den lite fel, så jag fick göra om - vilket jag inte kunde göra utan att förstöra några av skruvarna. Jag mailade dem och beskrev mitt problem, och ett par dagar senare hade jag ett helt nytt skruv-kit i brevlådan. Helt fantastiskt!

26000 hjältinnor

Jag tänkte inte springa Tjejmilen i år. Ibland ligger nämligen mitt tävlingssinne mig i fatet, och det ordentligt. Jag var missnöjd med sommarens träning, och när jag de sista dryga 2 veckorna före årets lopp blev förkyld - och det ordentligt med bihåle-kör på köpet - så kändes det inte kul. Jag är inte mycket för "delta", jag är mer för "resultat". Tanken på att göra betydligt sämre resultat än tidigre år kändes inte kul. Inte alls. Tillärckligt tråkigt för att inte ställa upp överhuvudtaget.

Men sen tänkte jag en sista gång (igår) och tänkte att ett sånt tankesätt kring något så trivialt som ett tjejlopp man kör för skojs skull, det är både löjligt och omoget. Så med det i åtanke bestämde jag mig för att springa som ett träningslopp. Och snacka om att det ändå är kul, trots att man är så trött så det är helt sjukt. Härlig stämning och vet ni!? Jag gjorde ett dåligt resultat. Men, jag pressade mig till max. Tog ut mig så mycket jag bara kunde, enligt årets förutsättningar. Och runt om mig sprang 26000 andra tjejer, som också gjorde sitt bästa utifrån just sina förutsättningar.

Och det är fantastiskt! Oavsett resultat, och oavsett om man tävlar mot sig själv eller andra, så var det 26000 hjältinnor på Djurgården idag.

Är ni med oss nästa år?!
Jag kör, utan tvekan! Oavsett form... Fast... nästa år lovar jag ändå att jag ska träna ordentligt och sikta mot pers. Sikta under 50. Någon tävling ska det väl ändå vara ;-)


Där H stod efter 9½ km var jag inte alls så pigg så att jag orkade vinka, egentligen. Men vad gör man inte för fotografen?


Vårt lag - kvartetten - var bara halvt fulltaliga i år pga sjukdomar och bröllopsresepresenter. Men vi var iallafall jätteduktiga, såklart!

Nya klätterfärdigheter

När H inleder sin pappaledighet imorgon så kommer han få ännu mer fullt upp än vad jag hade för ett par veckor sedan. För de senaste veckorna har Stella verkligen börjat klättra på allvar.

Hon klättrar upp på toalettstolen. Hon klättrar upp i vagnen. Detta är väldigt gulligt, för man kan säga "nu ska vi gå, hoppa upp i vagnen" så går hon till vagnen och klättrar upp och tittar på en som "okej, jag är redo, nu går vi!".Hon öppnar ytterdörren. Jag har hittat henne på väg flera gånger... så nu måste man verkligen komma ihåg att låsa dörren så fort man kommer hem.Och idag har hon kommit underfund med att lådorna kan användas till mer än att bara dra ut och undersöka innehållet i. Man klättra upp i dem och sitta och titta på sakerna i dem en stund. Och sen lägga upp alla saker från lådan till diskbänken. Och undersöka allt som står på diskbänken, och hjälpa till att laga lite mat. Spisskydd och ytterligare lådspärrar får inköpas pronto!


Jaha ja, då tar vi oss en löptur,

0-29e3de3292339c27520dec0c10628b1d.png

Jaha ja, då tar vi oss en löptur, jag och L. Och några till.


Nya tider, kontrasternas tid

Jag kan inte riktigt minnas säkert när jag var ute och verkligen klubbade i Stockholm senast. Ute har jag varit, men nattklubbs-klubbande, där man inte pratar Vassa Eggen eller Undici eller sånt, utan i kategorin Spy Bar/Laroy/Köket/ja ni vet. Eventuellt ljuger jag inte om jag säger ett par år..? Med tanke på graviditet och Stella och så... Men igår avslutades kvällen just så, och OJ vad kul det var!

Och något annat som skiljde rätt rejält var uppladdningen inför detta. När jag igår gjorde iordning mig inför jobbets middag och fest - årets "finaste" jobbfest med klädsel kostym osv - var det med en liten tidssabotör runt benen. Lite leksaker på badrummet trodde jag skulle hjälpa, men samtidigt som jag duschade fick jag rädda leksakerna från att spolas ned i toaletten. Och framför allt, fånga barn som klättrat upp på toalettstolen - gång på gång på gång. Jag sminkade mig samtidigt som jag stekte blodpudding. Torkade golv samtidigt som jag försökte undvika att få kladd på kläderna jag lyckats få på mig i all hast mellan några andra fånga-barn-aktiviteter. Det var något svettig jag lämnade hemmet, med en Stella som lyckats bli både tvättad och klädd innan vi drog mot stan. Jag festuppklädd och partysminkad mot månadsmöte och fest och Stella mot snälla M som skulle barnvakta en stund i väntan på att H slutade jobbet. Snacka om simultankapacitet!

Än en gång slog det mig, vad annorlunda livet är, och vilka oceaner av tid man besatt innan man hade barn... Och än en gång slog det mig, vad bra det går att kombinera. Hur bra som helst. Än så länge så förstår jag inte de som hävdar motsatsen, som inte kan säga annat än OJ vad allt ändras och vad man inte kan göra si och så. Fast å andra sidan har ju jag en man som ställer upp på mig i samma utsträckning som jag ställer upp på honom. Likaså har vi båda en inställning att livet inte bara behöver handla om barn fast man har barn, och att saker blir så svårt man gör det. Dvs, rätt lätt om man istället har den inställningen.

Oh well. En grym kväll var det iallafall med mina fantastiska kollegor och världens bästa arbetsgivare. Tacksam är jag... för detta såväl som morgonens sovmorgon och dagens hittills softa schema, om man säger så. :-)

Äta själv is tha shit

781d30a13a72d9e2dfb10ec7c2292730.png

Det tar lite längre tid och blir minst sagt kladdigt. Men duktig är hon, får i sig sin pasta med tomat och fiskbullar utan problem, och det är rätt skönt att slippa matningen också.


Bra strumptips. Kompis L tipsade o

370236bf60588f6a1b10a7cf1b9cb30e.png

Bra strumptips. Kompis L tipsade om 5-pack strumpor från name it. Fina och bra matchningsmöjligheter. Jag har köpt - ett pack 70 kr, två för 100 - tackar L för tipset och tipsar vidare.


Men fina var dom!

0-51239b0da64f96dce2fe03f60450215e.png

Men fina var dom! Stövlar vincent, klänning polarn o pyret.


Igår fick Stella sina fina men änn

70d201400b9f2af0830a4018b7a5e910.png

Igår fick Stella sina fina men ännu lite stora stövlar. Hon gillade, men trodde fötterna växt fast i backen, stod länge och begrundade och gick sedan ned på knä och kröp istället :-)


Sen kommer jag hem till kärlek per

6f5d0eb49df1826dfebfd084b9db71d5.png

Sen kommer jag hem till kärlek personifierad. Älskade lilltroll :-)


Vilken underbar kväll! Med mina hä

0-65639507392e6caaf8448d3dda3dd6aa.png

Vilken underbar kväll! Med mina härligaste J och C har jag ikväll njutit tjejumgänge när det är som bäst. Check på fritt fall tilt och insane på grönan, femkamp (J vann rättvist) följt av god middag i stan. Underbara liv! Underbara vänner! Underbar kväll!


Med mina tjejer i fritt fall tilt.

1dbb0d612e9dca30848729f2ae877b76.png

Med mina tjejer i fritt fall tilt. :-D Tjejkväll, grönan femkamp och lite åkattraktioner inleder.


Hum hum från Humlegården

0-7e4285df94712bf571a9b1e70941ee27.png

Hum hum från Humlegården


Mini-raggare

585322dd346f199c8b783aa2e800fc5a.png

Kul prov-"bänk" på skoaffären. Stella vill absolut inte lämna ratten...


Varma och torra höstfötter

Jag har hört mycket bra om allvädersstövlarna från Vincent Shoe Store. Igår var jag in och klämde och kände lite på dem, och jag tycker absolut att de verkar kanon - smidiga i modellen, satt bra på foten, lite lagom fodrade (bra för ca 0-12 grader) och såklart helt vattentäta. Efter mätningar osv så skulle jag köpa ett par till Stella men då var det givetvis bara ett par kvar i rätt storlek - som var felkonstruerade och skiljde en hel centimeter mellan vänster- och högersko. Suck. Så nu väntar jag på ny leverans, och då kommer det bli dessa. Gillar verkligen de rutiga, tycker de är hur fina som helst! 

  
Det får fungera som enda par skor, ihop med gympisar, i höst, och enligt butikspersonalen så ska de nog hålla även i vår storleksmässigt. 399 känns som ett helt okej pris för funktionella barnskor.

Ett annat tips jag fått är att man inte ska ha halksockor på barnen i skorna när det är kallare ute. Dels då kylan leds genom pluttarna (eh.. jo tydligen), och dels då man inte kan "glida" som tänkt i skorna så det är som att de har ett par för små skor på sig.

Sleeping beauty...

Imorse vaknade Stella kvart i 7 (ja, sedan hon flyttade tillbaks i sitt rum har vi sluppit 6-morgnar). Och nu, under hennes lunchsömn, så har hon sovit i 2½ timme. 2½ timme! Det finns inte! Runt 1½ brukar det bli vanligtvis, max.

Antingen är hon helt slut efter sin sväng på öppna förskolan, där hon gick totalt bananas och verkade som att hon aldrig sett varken andra barn eller leksaker tidigare i hela sitt liv. Duracellkanin, var ordet. Eller så börjar hon bli sjuk.
Låt oss hoppas på det första...

Update: Det blev 3,10. Snacka om rekord! Det har inte hänt sen hon var typ 3 månader.... Undrar vem som tyckte det var skönast med den långa luren, Stella eller jag? :-)

Raggar pappor

Det är vad jag sysselsätter mig med den här veckan. Och jag har faktiskt hittat flera finfina kandidater!

Ja, då menar jag såklart kandidater till H att hänga med. Vi är lite samma sort jag och H, och samtidigt som han verkligen ser fram emot att vara hemma så är han orolig att han inte ska ha nån att hänga med och sådär. Socialtorka uppskattas icke. Men jag som varit på babycafé och öppna förskolan denna vecka har sett att det är flera Kajenpappor med barn i Stellas ålder som lite oroligt flackar med blicken och undrar hur saker och ting går till på dessa inrättningar. Några samtal och jovisst - det stämmer att de har sina första pappadagar och försöker komma underfund med hur saker funkar och hur de ska spendera tiden med sina små. Just så som H kommer bete sig nästa vecka med andra ord, och nu när jag raggat pappor i några dar så tror jag att han känner sig lite lugnare inför sin första vecka och med lätta steg kommer gå till varenda föräldrahak som finns i närheten. :-)

Stellas första hårvårdsprodukt

679834a7fab57a4ed2cbcdde3d33363c.png

Om Stella kommer bli lika mycket kräm-junkie som sin mamma återstår att se, men jag hjälper henne lite på traven iallafall. Fast än får hon köra på budgetvarianterna... Eller ja, Stellas de där lockarna i nacken förvandlas allt som oftast till riktiga små dreadlocks, så behovet av spraybalsam har funnits ett tag. Och hittills har hon fått lite spray av min Redken-variant för att jag ska lyckas kamma ut de små tvinnade hårtestarna. Dyr bebis :-)
Så när jag idag på Apoteket såg den här varianten för just barn - Alpoliva Spraybalsam, så fick det bli ett inköp. 35 kronor och anpassat "för barn som får trassligt hår". Finemang!


Cykelpendla!

Att kunna cykla till jobbet, det är en riktig ynnest det. Alltså "kan" - det kan väl de flesta, men att ha lagom avstånd - vilken lyx! Efter att ha jobbat i Kista i många år - vilket i min värld är lite för långt för cykelpendling från stan/söder - så vet jag verkligen att uppskatta ett lagom avstånd. När jag förra veckan jobbade var jag SÅ ledsen över att jag var för förkyld för att kunna plocka fram min underbara cykel och ta mig till jobbet på det härliga sättet. Men nästa vecka, DÅ!

För alla Stockholmsbor som undrar hur man bäst tar sig på cykel från en punkt till en annan så är sajten BillyBike riktigt grym - tips tips!

Frisyrspecial #4

En snabb titt i vår bekantskapskrets, och jag kan konstatera att väldigt många barn har en del fall i håret när de är i Stellas ålder. Mer eller mindre "lockar". Hos många försvinner de dock med första klippningen, så jag vet inte om man kan dra så stora slutsatser ifrån det.

Stella är dock inget undantag. Runt öronen står håret rakt ut i små fjongar, och lockar sig gulligt. Uppe på hvuudet är det mesta rakt, men i nacken - det är där det verkligen händer. Där är det verkligen lockigt, det råder inget tvivel om saken. Och jag förstår bara inte var det kommer ifrån - för både jag och H har hur rakt hår som helst. Det är bara hos min pappa och bror det finns lite fall, men några lockar är det inte tal om. Så det är inte så mycket som talar för att det kommer sluta i lockigt hår för Stella. Oavsett vilket så är det kul att följa utvecklingen!Vilken färg det kommer bli kan vi fortfarande fundera på. Absolut inte blont som många svenska barn, men det var inte jag heller när jag var liten, och jag är ändå hyfsat ljus numera. Men om det blir lite ljust råttfärgat som min naturliga färg eller genommörkt som H, är svårt att sia om. För tillfället är det någonstans mittemellan.

TIdigare inlägg om Stellas frisyr - Frisyrspecial 1, 2 och 3.

Sista sommardagen i Stockholm i år

2cd5c956943336ac383ca1177378d2f3.png

Sista sommardagen i Stockholm i år?


Drottningholm. Det blev en utflykt

4e091d385cacb672fcbf7812bc00f530.png

Drottningholm. Det blev en utflykt ändå, till drottningholm. Superfint!


Höst/vinterkläder åt de små

På bloggar runtom så skriver folk listor på höst/vinterkläder som behövs åt de små, och bockar av det de har och det de behöver komplettera med. Är det bara jag som tycker att det verkar nästan överdrivet mycket? Detta kanske gäller för förskolebarnen framför allt dock, för på dagis så behövs ju fler uppsättningar av allt. Men enligt listorna så är det mycket som fattas i Stellas garderob, det är ett som är säkert! Och inte ser det ut att bli särskilt billigt...

Stellas höstkläder
- Galonbyxor + galonjacka 
- Sydväst
- Fleecejacka (Novastar, åh den är så fin!)
- Skaljacka (PoP's klassiska, kommer nog bli väldigt användbar)
- Täckväst
- Tunn höstmössa
- Fingervantar
- Gummistövlar

Höstkläder som kanske behövs? Enligt listorna iallafall...
- Fodrade galonvantar (hoppar vi nog)
- Allväderstövlar 
- Skalbyxor (hoppar vi nog)
- Fleecebyxor (hoppar vi nog)
- Windstopper-fleece (hoppar vi nog)
- Underställ
- Ytterligare en tunn höstmössa
- Gympaskor (behövs när det är aktuellt med en storlek större - ganska snart tror jag)
- Polokrage

Stellas vinterkläder
- vintervantar (Fina Hestra som farmor och farfar kom med)

VInterkläder som kanske behövs? Enligt listorna iallafall...
- Vinteroverall
- Vinterskor
- Vintervantar ombyte
- Vintermössa
- Tunna ullsockar

I klädväg generellt behöver Stella nya jeans (bästa plagget, med strumpbyxor innan både varmt och slitstarkt), fler pyjamasar och någon huvtröja som är lite lagom tjock bara (i fleece och varmare har vi från GAP som funkar fortfarande).

Fast det är inte panik med någonting, och vad som verkligen kommer behövas kommer det bli H som får konstatera - nu när det (snart) är dags för honom att vara hemma med Stella!

Lite less

Dagar som denna borde man verkligen göra något kvalitativt. En söndag i Stockholm helt utan planer, en augustidag med sol och lagom värme. Dagar som bara rinner på utan något betydelsefullt innehåll känns så bortkastat på nåt sätt. Kanske gör min fortfarande mycket påtagliga förkylning sitt till - ingen träning känns aktuellt och jag blir andfådd av att gå uppför en trappa (och funderar faktiskt allvarligt på att hoppa söndagens tjejmil för första gången på 5 år, det känns bara inte kul!) och känner mig därmed hyfsat energifattig. Smaklust i Tanto ska vi absolut ta en sväng till, men det känns ändå inte tillräckligt. Aaaaargghh. Jag hatar såna här dagar samtidigt som lugnt tempo är skönt också. Gillar inte känslan av att inte fånga dagen. Så otroligt frustrerande.

Några trevliga utflyktstips på lut, kanske?

Världens godaste kladdkaka

Stellas farmor har hittat recept på det som kan vara världens grymmaste kladdkaka. Möjligen inte den nyttigaste, men sedan när är det ett krav på kladdkakor ;-). Ska det va så ska det! Igår fixade hon en sådan till lite festligheter vi hade hemma, och många var det som uppskattade den till max. Tack, K!

Den här kladdkakan är iallafall helt suverän, och passar att göra till många då man kan göra den i långpanna. Mäktig som få dock, gör riktigt små bitar (hälften av den nedan skulle jag säga).
 


Kladdkaka med nötter

12-14 bitar
Tid 45 minuter
Ingredienser:
Botten
3 ägg
2 dl socker
2,5 dl mjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
125 gr smält avsvalnat smör
Toscasmet
100-125 gr rostade hasselnötter
100-125 gr skållade skalade hela mandlar
100 gr smör
2 dl socker
2 msk sirap
2 msk mjölk
2 msk mjöl
1-2 msk kakao

Botten
Smöra och bröa en form med löstagbar kant
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda alla torra ingredienserna och rör ner i vispet. Sist sätter du till det smälta smöret.
Grädda i ugn 25 min i 150 grader.
Toscasmet
Blanda allt utom nötter och mandlar i en kastrull och låt blandningen sjuda några minuter. Rör ner nötter och mandlar och häll över kakan och grädda ytterligare 10 min = 35 min allt som allt.
Kyl ned och servera med vispad grädde.


Receptet (och bilden) kommer härifrån - www.kladdkakan.se.

Vår anti-rosa tjej...

Vi är inte så mycket för att klä Stella i rosa, jag och H. Men ibland, på rätt plagg och i rätt kombinationer, så är det ju hur fint som helst.

Häromdagen landade en HM-beställning i posten, och detta var inköp som alla kändes helt hundra.

En vit stickad mössa med rosett fram, en täckväst till fyndpriset 80 kr (istället för 150) och ett par ur-coola gråsvarta jeansleggings med fickor och allt bak. Till detta rosa converse, och Stella är redo för kyligare väder!
Allra grymmast tycker jag jeansleggingsen var. Måste nog köpa ett par blå också! Bekämt, användbart och snyggt.

Bloggtorka

Oj, vad trött jag är om kvällarna. Och vad jag prioriterar att ägna 100% av min uppmärksamhet åt Stella, när jag kommit hem. De där 1½ timmarna jag hinner med innan hon ska sova.
Och dessutom så är Henkes mamma här, så surfande på kvällarna går bort. Om det nu funkat - vårt nätverk hemma har lagt av (igen) och grannens är hur segt som helst, och signalen är låg. Oh well.

Lite kort så känns allt super med att jobba. Jag är nästan lite ledsen att det blivit en till bonusvecka på hemmaplan, då jag nästa vecka går hem igen och börjar jobba som tänkt 31 augusti. Detta då det aktuella projektet inte dragit igång än, och det är lite ovisst hur det blir. Jag sitter nu på kontoret och pluggar, fixar administrativa grejer och rycker in lite där det behövs. Rätt skön start faktiskt.

Stella har vaknat ovanligt tidigt den här veckan, före halv 7 tre dagar av fyra. Jag tror (och hoppas) att det beror på en kombination av att hon är lite mammig och pappig nu när vi båda är borta hela dagarna, och att hon sover i vårat rum - och således ser oss så fort hon vaknar och vill komma upp till oss och pussas (vilket vi dock gillar). På morgnarna är hon i våra fothasor hela tiden, hänger runt våra ben, vill leka och gosa och inte släppa oss ur blicken. Jag lämnar ett gråtande barn på morgonen, vilket såklart är lite jobbigt. Fast det funkar, jag vet att hon har det toppenbra så fort jag försvunnit och hon accepterat läget. Nu har vi kommit på en bra grej dock, jag och farmor - om Stella får sitta på sin älskade gunghäst och gunga samtidigt som hon vinkar till mig så går det bra. :-)

Stella har ett intensivt men roligt schema om dagarna, och både hon och hennes farmor njuter i fulla drag, det märker man tydligt. Lekparkar, Långholmen, Rosendahls trädgård, Aspuddsparken, lunchdejter med faster, bebiscafé och öppna förskolan, långpromenader, lek, bokläsning, ... Grymt! Bättre barnvakt kunde hon inte ha, vår prinsessa.

På kvällarna möts jag av en tjej som är sååå glad att se mig. Som möter mig med stort leende och vill gosa och leka. Det är underbart!

Så jobblivet funkar bra. Och latte dricker jag, i massor! Betydligt fler - och lugnare och därmed godare - än när jag var hemma. Lattemamman har verkligen kommit fram nu, när jag börjat jobba... :-)

Personlighetstest

Tror du att du egentligen borde ha blivit polis? Eller kanske präst? Eller jobba på en reklambyrå? Gör ett gratis test här; http://se.41q.com/.

Din personlighetstyp:

Populära och känsliga, med enastående social kompetens. Utåtriktade och empatiska. Uppriktiga och ärliga i sin strävan att förstå hur andra mår. Tycker i allmänhet inte om att vara ensamma. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys. Mycket framgångsrika i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före sitt eget.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Lärare, konsulter, psykologer, socialarbetare, personalvetare, präster, affärsbiträden, säljare, HR-personal, direktörer, eventkoordinatorer, politiker, diplomater, skribenter, skådespelare, designers, hemmafruar/hemmamän, musiker.

För egen del så tycker jag nog att testet verkar stämma till viss del. Konsult är jag ju (även om begreppet konsult används lite väl vitt och brett). Eventkoordinator frilansar jag som (FEAB). Psykolog skulle nog vara mitt drömyrke nummer två, och politiker eller skribent skulle jag också kunna tänka mig som alternativ karriärväg. Eller lärare, den dag jag tycker att jag borde jobba lite mindre.

Fast fel på många sätt också. Eller på vilket sätt sätter en säljare andras främst? Och i min egen personlighetstyp; "ogillar objektiv analys"... Eh... jag måste ha svarat fel - eller osanningsenligt - på något. För det är ju ungefär så långt ifrån verkligheten man kan komma. Likaså tror jag inte att jag skulle vara så bra som hemmafru. Och jag ser VERKLIGEN inte allt ur ett mänskligt perspektiv... eh, nono. 

Stämmer det för dig? Har du valt rätt karriärväg, eller borde du bli polis istället? :-)


Fatboy-demonstration

Stella fick en härlig Fatboy i 1-årspresent av sin supersnälla mormor och morfar (Tack!). Förutom att hon gillar den så tycker hennes mamma att den är underbar att softa i på hennes rum, då hon leker. Där ligger man nämligen hur bra som helst och läser en tidning medan lill-sessan leker lite extra nöjt i vetskapen att mamman är i samma rum. Win-win!

Stella i Fatboyen då..? Jo;
Man kan sitta och softa... Eller leka lite med nåt på golvet... Eller kika på leksakslådorna och fundera på vad man ska leka med härnäst... Eller bara ligga och ta igen sig en stund.För övrigt så leker Stella på bilderna med två andra 1-årspresenter - ett Play2Learn-tåg (tack Fam. O/G), en dammsugare (tack kussar!), och har på sig en presentbody från PoP (tack P&E!).

Bästa kompisen vid datorn. Vet int

723a0fb7e861a53dc1b6a36957808394.png

Bästa kompisen vid datorn. Vet inte hur jag skulle pallat med utan fyndet på apoteket - nässpray "comp" med 18-årsgräns. Och nog var det verksamt. Jag känner förkylningen till max men det tokintensiva snorandet har helt avtagit. Vilken grej!


På jobbet...

...framför datorn. I lugn och ro, med en nybryggd latte i handen. Som jag kommer få dricka helt utan störningsmoment. Jovars. Det funkar det här också.

Nu är jag inte på projekt än, så det är därför jag har lite soft såhär i början. Fast lite... eller ja väldigt mycket... administrativ catching up finns minst sagt att göra, så det blir inte helt lugnt idag ändå.

Garderobsrensning

Nu kommer Stellas farmor för att ha hand om Stella en vecka, och med tanke på vad hennes mormor och morfar sa sist de var här så var det hög tid för en rejäl garderobsrensning...
"Oj, här är en som INTE behöver ett enda nytt plagg!" och "Hur ska vi kunna klä henne, vi ser ju inte vad som finns i den här röran" var bara två av uttalandena.

Och... när jag idag rev ut allt och rensade ur allt som är för smått (eller väldigt somrigt och på väg att bli för smått) så blev det ju en del... För i Stellas skåp hittade jag saker ända ned i storlek 68 (!). Sedan dess har 74 passerats och i 80 funkar nästan bara klänningar och tunikor helt hundra numera.

Något färre kläder i skåpet nu! Dock saknas en stooor vittvätt så helt sanningsenlig är inte bilden. Men nästan!

Så nu känns det helt legitimt med lite höstshopping. Tjoho! :-)

Vad händer med bloggen..?

Imorgon gör jag comeback på jobbet! Jajemen! När jag har gått i affärer på slutet har det känts lite som det gjorde när man var liten och skulle börja skolan efter sommarlovet. Jag har liksom varit sugen att köpa nya kläder och något nytt schysst kollegieblock och några roliga pennor. Dock har jag hoppat framför allt det sista, då något sånt behov inte riktigt finns... Jag får göra en djupdykning i skåpen på jobbet när jag är tillbaks istället.

Iallafall.

Många har frågat vad som händer med bloggen nu när jag går tillbaks till jobbet. Kommer jag fortsätta skriva? Kommer H ta över? Eller kommer den dö helt och hållet?

Svaret är att jag inte vet. Jag gillar att blogga, och på det sättet dokumentera min dotters utveckling och liv. Och att hålla släkt och vänner med i vårt liv på daglig basis. Och - att få uttrycka mina åsikter och funderingar, och underhålla intressen som barn-shopping och så...

Så bloggen kommer att leva kvar. Möjligtivs blir vardagsbetraktelserna färre. Stella-vardags-fokuset mindre. Uppdateringarna mer oregelbundna. Kanske kommer jag skriva mer om föräldraskap och karriär, om livspussel och det där att komma kombinera och prioritera.
Och förhoppningsvis kommer ett antal gästinlägg från H.

Nåt sånt. Vi får se. Jag hoppas iallafall att ni stannar kvar, ni runt 100 unika läsare om dagen. Och ju fler kommentarer, desto mer sug att fortsätta rapportera. Att förbereda lite inlägg på kvällen framför TV-n (som jag ändå inte tittar på) som kan publiceras med lite lagom intervall. Jag fortsätter blogga, så gott jag orkar och har lust med. Bara att hänga med!

Bättre än Grönan! Jag tror faktisk

1f69b5ce02306dddf587b7b473e91ca1.png

Bättre än Grönan! Jag tror faktiskt att Andys lekland är det som arvid och nils tycker är roligast i Stockholm genom tiderna, av deras kroppsspråk och miner att döma. Till vår stora förvåning var det helt lagom med folk också - inte alls hysteriskt utan ganska lugnt. Stella trivdes också super. Betydligt roligare nu när hon går, och hon älskade bollhav och rutschkanor. En kul utflykt som avslutar vår trevliga helg med andra ord!


Männen och Arvid på söderstadion.

20a86e58eeb91344c88c0ceec0e9f977.png

Männen och Arvid på söderstadion. Tjejerna och småttingarna tar en liten paus på pontus by the sea efter promenaden. Skönt att ha lämnat sommar-lördags-grönan - något av om inte helvetet på jorden så dess motsvarighet på Djurgården...


På grönan. Vi är inte ensamma här

3212c4b24c625d2181e56b485b5091ed.png

På grönan. Vi är inte ensamma här idag kan jag säga... Stella vaknade efter 5 minuter och ville upp och gärna åka karusellerna för de större barnen. Fast hon har fått nöja sig med bebisvarianterna. Dock populärt. Nu har hon (givetvis efter sina 5 minuter) gått in i väggen, och det är en liten utmaning att vara hennes mamma... Förhoppningsvis somnar hon snart...


Lugnet före stormen

Vi har allt haft en finfin dag jag och Stella idag, trots att babyrytmiken på Kulturfestivalen var tokfull redan sedan tidigt imorse (tokigt folk? som alltså varit där och hämtat biljetter på morgonen...). Men vi shoppade lite - vilket vi gillar båda två, och sen somnade Stella, och jag lunchade med Jenni & Carro. Trevligt som alltid! Sen gick J till jobbet och jag och C med våra småflickor knallade omkring på stan en stund till, och sen promenerade vi till Kungsholmen och åkte buss hem därifrån. Nice.

Nu har vi landat hemma jag och Stella, och pustar ut. För snart blir det inte lugnt på ett par dygn. Storebror med familj är på ingående. Att Stella inte sovit mer än en timme idag (igen) kommer säkert inte märkas när kusinerna kommer och stojar och leker med henne. Guld.

Kanske tar vi en sväng till Andys nu på seneftermiddagen.

En sak är säker. Jag bör passa på att softa lite nu, för snart anländer cirkusen. :-)

Kanske barnkulturfestivalen?

I stan pågår Kulturfestivalen, och de försöker "maxa för mini" som de säger. Ett gediget program, minst sagt.

Det låter väl bra. Jag åker till stan, kollar lite festival, kanske lite babyrytmik klockan 11. Lagom till Stella ska sova lunchar jag med kompis. Så får det bli. Ring om du möter upp! :-)

Sista lediga dagen...

Idag är en konstig dag. För idag är min sista dag som föräldraledig. Det känns SÅ konstigt. Verkligen blandade känslor. Fast tro inte att detta blir ett filosofiskt inlägg för det. Oh no. För det enda jag kan tänka på är hur jag ska spendera denna dag. Denna alldeles speciella, lediga dag!

Jag har varit vaken sedan 7, och hittills alltså tänkt på detta i 2½ timme. Duschad, sminkad, hyfsat redo. Men jag kan inte bestämma mig. Eventuellt sitter jag kvar här i eftermiddag och tänker fortfarande samma sak.


Ljuvliga nätter...

Stella har varit en hyfsat säker sovare länge. Vi är lite flängiga av oss, jag och H, och ger oss utan att tveka iväg på middagar osv där Stella får somna i vagnen, eller åker och hälsar på vänner med övernattning. Det går oftast bra, fast sätter sina spår i form av att hon någon natt efter kan gråta lite i sömnen. Kanske känna sig något otrygg. Jag tror dock inte att hon lider utav det, för några händer på hennes kropp och lite ramsa så hittar hon oftast sömnen och tryggheten igen relativt snabbt.

På semestern blev det två nätter på varje ställe ungefär, under en period av tre veckor. Det var aldrig något problem,  men fram emot slutet grät hon lite i sömnen varje natt, och fick flytta över och sova nära oss. Något som också funkade, och var mysigt. När hon vaknade till vid tidig morgon - runt 6 - hade hon dock svårt att somna om.
Givetvis påverkades hon av att somna på nytt ställe var och varannan natt, men jag är övertygad om att det inte satte några spår i det långa loppet.

Nu har vi varit hemma i snart en vecka, och Stella har hittat tillbaka till sin suveränt fina sömn igen. Hon somnar före halv 8 varje kväll. Vaknar glatt runt 7, och får sin välling i sängen. Någon gång har hon somnat om till 8. Någon gång har morgonen startat halv 7. Men vi får hela nätter, och jag är så glad och tacksam för det.

Nu hoppas jag bara att detta håller i sig. Och med detta inlägg vill jag bara göra en liten påminnelse till mig själv om att uppskatta den utvilade känslan, och att vid ett eventuellt nästa barn även då ta kämpandet att tidigt lära detta barn att sova. Det är guld värt.

Missa inte Ernst om en stund!

Om en halvtimme så är det Sommar med Ernst igen, och sista programmet av två från våra bekantas lovely ställe i Åg. Han gör ett båthus otroligt läckert, bygger en schysst bastubåt och lite annat smått (stort) och gott.
Klockan 8, TV4!

Jag parkerar mig framför TV'n med min mintchoklad-shake och min vattenflaska... Vilken TV-kväll! :-)

Härlig dag på Skansen

Idag gjorde Stellis premiär på Skansen. En urhärlig dag!

Fast... den började lite sådär. Transporten till Djurgården tog vääääldigt lång tid, och vips så var Stellas mattid passerad med råge. Hon är ett rutinernas barn den tjejen... så jag tar helt på mig hennes enormt dåliga humör efter missat mellis och på tok för sen lunch.
När hon väl fick sin lunch så vrålskrek hon, och ville inget annat än jaga fåglar på uteserveringen - något som gick mindre bra då hon var för trött för det så istället stupade hon med näsan i gruset. Fick än en gång en tankeställare, och kunde förutom detta konstatera att jag inte vet vad jag skulle göra utan räddaren i nöden - vällingen.

Eller förresten, det är inte rutiner det handlar om. Rutinerna bara hjälper oss att ge henne mat innan hon blir överhungrig och ge henne tillfälle att sova innan hon blir övertrött. Guld värt för oss, och som sagt än en gång bevisat.

Oh well, efter att ha förstört förmiddagsfikat för ett gäng cafégäster så somnade Stella i vagnen med vällingen, och jag och J fick en mycket lugn och skön stund med en tvåtimmarsfika inne på Skansen. Lovely.Sen var det kolla djur som gällde. Stellas favoriter var främst duvorna och de andra fåglarna som skuttade omkring... Fast sen gillade hon att titta på de flesta djur bakom galler också - pekade och "Dä"-ade. Givetvis var Lill-Skansen annars den absoluta favoriten, och då katterna och getterna som hon också var tuff nog att klappa. Helst ville hon jaga dem och klättra in i deras hus också.


Kul att äntligen få komma upp ur vagnen och röra lite på sig!


Fast sitta i vagnen funkar när man har riktigt kul utsikt. Som älgar t.ex.


Katter är så fiiiina djur, tycker Stella. Klart fascinerad.

Och getterna var roliga att klappa. I deras hus ville Stella vara.


Kul med kompis också! Härligaste Milly med härligaste mamman följde med oss.

En mysig dag på Skansen hade vi helt klart, även om hon ju inte kommer uppskatta det på "riktigt" förrän nästa år eller nåt.

Underbara tavlor från Isa Form

När Stella fyllde 1 fick hon av J&M en kul och väldigt fin present i form av ett presentkort hos Isa Form. Där kan man själv skräddarsy en tavla till barnrummet med egna färgval, text osv. De är verkligen superfina!

Nu sitter vi (nåväl, jag) och försöker bestämma mig för vilken variant vi ska välja till Stella. Det är såååå svårt! Vill ni hjälpa till? Nedan är mina favoriter, där jag redan "valt" vad jag tycker är bästa färgen för den specifika tavlan. Texten däremot blir såklart lite annat än på exemplen.

Vilken gillar du bäst av tavlorna nedan?` 
 


Kräftbabyn Stella

Detta babyhoroskop för Stellas stjärntecken "Kräftan" läste jag någonstans på nätet.

Kräftan
21 juni - 21 juli
Din kräftbaby är full med starka, varma känslor redan från start. Hon knyter genast till sig sina föräldrar och verkar ha det hur mysigt som helst. Kräftan tar gärna all din uppmärksamhet och vill gärna bli bortskämd, men lika mycket som hon tar ger hon också igen med märkbar uppskattning och massor av värme och kärlek.


Sen hittade jag en annan lite längre variant också - här.

Om det stämmer? Njae... jag vet inte jag. Känslig - jo kanske. Fast ändå tuff och social mot alla. Gillar närhet, har gjort från början, och visar helt klart kärlek och tillit - hon gosar till max. Fast passion och känslostormar och allt sånt, det ser jag inte på en enda rad och med tanke på hur detta är ytterst karaktäristiskt för Stella så får det mig att tvivla lite på horoskopets exakthet.

Jag ♥ Marit (♥ m/s Blidösund)

Det ser ni väl på den här bilden om inte annat?


Haha! Det var inte jag som ville vara med på bild med Marit, det var Marit som frågade mig. ;-)
Eller okej då... Det var Henke som haffade henne inne och berättade om vår mailkonversation med henne inför vårt bröllop, då vi ville ha This is the year som brudvals, fast i lite annan version. Och att vi sen dansade till den. Han sa att hans fru inte vågade säga något - trots att vi tjejer satt allra allra närmast Marit under framträdandet. Så efter fick jag lov att bjuda på detta. MK&JL med Moneybrother - släng er i väggen!
Observera - efter enbart intag av vatten under kvällen!

Konserten då. Oh wow. Man ska inte missbruka ordet magiskt men man ska inte heller inte ha vett att uppskatta fantastiska tillfällen när man får uppleva dem. Kvällen var just magisk!
Vi har sett Marit många gånger, och jämfört med festivalkonserter så kändes hennes framträdande på Rival -02 intimt. Hm. Så detta, med ett hundratal personer i publiken, på ett litet däck på en ångbåt, tuffandes fram genom skärgården, var ju helt galet i jämförelse. Snacka om intimt! Verkligen HUR charmigt som helst!

Vi 4 tjejer i sällskapet lyckades bänka oss allra längst fram bredvid Marit. En meter ifrån uppskattningsvis. Hur nice som helst. Och vilka härliga tjejer för den delen. ♥


Killarna är ju inte så dumma de heller, och att stå ute i paus och insupa lite skärgårdsluft och sommarkväll gillar vi också. Nedan - grabbarna minus J plus J. 


Marit då? Oh, I ♥ Marit. Hon har varit en absolut favorit i många år, och igår var hon fantastisk.

Utan bestämd spellista tog hon önskemål från publiken, improviserade och levererade. Gamla favoriter (Julia, No Party, Eyes were blue, Adios Amigos, Can I keep him, ...) blandat med nya (pride-låten Casey Hold On, Out on the piers, 1985, ...). Såååå bra! Och jag tror att det är såhär jag gillar henne allra bäst - själv med sitt piano. Eller varför inte som under näst sista låten, då hon ställde sig upp och körde helt a capella. Grymt. Kvällens bästa dock - mesta klassikern I will always be your soldier. Just för att den är så bra, och för att det var så stämningsfullt när typ hela publiken sjöng med lite ljust i bakgrunden. Vackert.  


Ja, vilken kväll. Ljuvlig båttur, och dito skärgård, vänner och konsert. Alla rätt! Heja Marit, heja Blidösund!

Bilder av en framtida fotograf?

Stella älskar att låna min telefon. Ibland får hon det, för att jag bara inte orkar ta fajten, och för att den ändå är helt slut (eller vad sägs om att jag ofta måste ha högtalare på för att jag ska kunna höra något alls, och att jag inte kan ringa någon vars namn börjar på K - för då startar den om sig själv..?).

Idag fick hon låna den vid två tillfällen - dels när jag packade våra grejer inför dagens utflykt, och dels på tvärbanan hem. Och när jag tömde den nyss så kunde jag konstatera att Stella knäppt sina allra första foton. 3 foton på sina rån i en burk och 2 foton på sina skor. De är riktigt konstnärliga, kanske är det fotograf hon kommer bli när hon blir stor. :-)


Stellas första bilder i helt oredigerad tappning.

Stella jagar fåglar i stora blekto

55b48a453836e48d87b5e548ca1f0ed5.png

Stella jagar fåglar i stora blektornsparken. Fast allra roligast just nu är att själv bli jagad. Då springer hon så fort hon kan (duktig!) och skrattar högt.


Marit på Blidösund. Snacka om att

0-30c9ed8f133439cd956cb2b74e7e34cc.png

Marit på Blidösund. Snacka om att vi har första parkett!


Att inte kunna klona sig...

Ibland är det jobbigt. När riktigt stora händelser, flera 'once in a lifetime' råkar sammanfalla samtidigt. Det skapar frustration hos någon som mig, som vill leva livet fullt och verkligen kosta på - både i tid och pengar - sånt som skapar lyckliga minnen. Fundamentet i livet.

Så i lördags var just en sån dag. En otroligt varmhjärtat tjej hjälpte mig i våras att få biljetter till Madonna. Sjukt eftertraktat, och jag är så tacksam för den hjälpen! En månad senare trillade en oväntad bröllopsinbjudan in till samma dag. Ajaj. Once in a lifetime * 2. Men bröllop är ju alltid bröllop... Man tackar bara inte nej till bröllop, om man inte har någon riktigt bra anledning, och är det något tillfälle man vill dela med ett par vänner så är det deras livs största dag. Så vi missade Madonna, men upplevde ett underbart bröllop.
Att byta till söndagsbiljetter gick inte riktigt ihop - för idag har H börjat jobba igen och en söndag-efter-bröllops-resa Borlänge-Göteborg-Stockholm på en dag kändes övermäktigt. I kombination med att våra vänner vi skulle gå med inte skulle på bröllopet, så vi kunde ju inte bara bestämma över dem.

Jag har hört rapporter dock om den 51-åriga gamla krutkvinnan, poplegenden. Hon gjorde sitt jobb och gav alla fans - och annat löst folk som inte vill missa en Show med stort S - en kväll att minnas. Så jag är glad för alla er som var där! Hoppas ni njöt ordentligt!

Bröllopet vi var på var givetvis grymt. En otroligt vacker ceremoni vid en gammal bergmansgård från 1600-talet, Gamla Staberg utanför Falun. Jag hade fel som trodde att en borgerlig vigsel skulle vara fin men kanske inte kräva sin vattenfasta mascarara. Stort misstag. :-) Vi hade en suverän kväll, och DJ-n var snäll nog att ta emot önskemål så helt utan Madonna blev vi inte.


Gästerna börjar samlas.


L&R och vigselförrättaren.


Gästerna på väg mot restaurangen efter avslutad ceremoni.

Vi blir inte utan konserter i augusti dock, för ikväll åker vi ut med ett härligt gäng vänner på ångbåten M/S Blidösund, för att se och höra Marit Bergman. För vilken gång i ordningen vet jag inte... Men jag hoppas att själva inramningen med ångbåt i skärgården osv ska kännas mysig. Konservera sommarkänslorna ett litet tag till.

Bröllop, vänner, konserter. Kärlek, sommar, skärgård. Nog är livet allt rätt bra? Glöm inte att njuta...

Pyjamastips efterlyses

Jag tycker att det är riktigt bökigt att knäppa en massa knappar i grenen på Stellas pyjamasar numera. Hon har liksom inte det tålamodet, och inte heller vet jag om jag tycker att heldräkt är så nödvändigt längre. Kanske kan man börja gå över till tvådelade pyjamasar redan nu.

Jag har börjat kolla runt lite, men tycker att utbudet verkar begränsat. Likaså tycker jag att 150 kronor för en pyjamas är max - för det går ju åt ett gäng.

Denna pyjamas från Maxomorra var helt okej. Maxomorra har för övrigt en hel massa prisvärda och fina kläder. Kvaliteten vet jag inget om dock, men då Stella nyss fick en klänning från sin mormor därifrån så får jag återkomma om det.


Men annars - nedan är utbudet från HM som ett exempel.Suck! Vart hittar man pyjamasar som inte är ljusrosa, har Hello Kitty-tryck eller andra gulliga (not!) tryck?

Möjligen får man gå ifrån pyjamastänket och köpa tvådelat från andra avdelningar. Detta från HM t.ex - på bilden trikåbyxor men matchande tröja finns. Helt klart mer min cup of tea, och ekologisk bomull gillar vi också. 


Men annars - var hittar man pyjamasar som håller bra kvalitet men inte kostar skjortan? Gärna ekologisk bomull. Basic, söta.
Hjälp!

Underbara barn

Livet med en ettåring är ju för härligt. Här hemma tultar Stella omkring, går i högt tempo - börjar nästan småspringa, som att hon aldrig gjort annat. Alla saker är är saker som kan upptäckas och ska undersökas. Och samtidigt så märker man att hon förstår hur mycket som helst bara genom språket. Det utvecklas i rekordfart.

Mamma och pappa har hon sagt ett tag nu, och hon pekar på katter och säger "Ka". Fast framför allt så vet hon vad saker är. Och inlärningstiden är så otroligt snabb. Till exempel drog hon en dag med händerna på soffbordet, och jag sa "Torkar du bordet?". Dagen efter nämde jag "torka bordet" och Stella började på en gång torka bordet med händerna. Vissa saker bara fastnar utan särskilt ambitiösa försök till inlärning.

Stella visar hur stor hon är, hon dansar så fort hon hör musik eller man säger "dansa", hon pussas och kramas på beställning. Boll, fot, katt, blöja, vagn, snuttis och sko är andra ord som är givna, och det finns många fler. Det är så häftigt, och jag upphör inte att fascineras av hennes upptäckt av språket.

Galet fin inramning.

0bcc3212242cae7feb0a2e049b437210.png

Galet fin inramning.


Bröllopsdags! Vi kör färgglatt ida

597697574e60003d0cc74d279aa71c33.png

Bröllopsdags! Vi kör färgglatt idag. Snart dags för ceremoni, idag borgelig. Ska bli spännande att se hur en sådan kan se ut.


Från ett paradis till ett annat

Efter två dygn hos L, J & Alexander med dem + K, R & Emma på Vindö i Stockholms mellersta skärgård (bortanför Stavsnäs på Värmdö) och två efterföljande dygn med J, F & Milly på Singö i norra skärgården (bortanför Grisslehamn) så summerar vi en helt fantastisk vecka med underbara vänner (Tack L&J, J&F!) under en sista semesterhelg. Denna spenderar vi i Dalarna. Stella kände på en gång igen sina snälla kusiner och delade ut pussar på löpande band. De tar så otroligt väl hand om henne. Tar med leksaker hon ska få låna. Tar henne i hand och går och visar henne saker. Puttar på hennes gunga och hjälper henne med allt de bara kan.


Stella på upptäcksfärd med storkusin Arvid, 5. 


Kusinerna har varit i stugan med (far-)mor och (far-) far hela veckan, och sa i tisdags när de var på väg dit; "H, Lisa och Stella kommer väl vara där också?". Vi brukar nämligen tajma in så att vi är där samtidigt. När mamma sa att vi inte skulle det blev de lite sammanbitna. "Synd, det är mycket roligare...". Gullungar! Det är så underbart att se de tre barnen, de barn jag älskar så oerhört mycket, umgås, se deras samspel. Det värmer i hjärtat!I både Nils, 2½ och Arvids blickfång. Stella likes!

Vi börjar se fram emot att landa hemma i Stockholm efter tre veckors turnerande, men först ska vi njuta sommarens femte och sista bröllop - L&R.

Way to go, girl!

En enda gång behövde jag visa hur innebandyklubban ska användas. Stella greppade direkt - så duktig och en stolt mamma! - och jagade bollen länge och under höga skratt. Jag filmade lite, hoppas få upp på bloggen inom kort. Hon älskar bollar vet vi redan, och insikten att bollen kan förflyttas inte bara med händer och fötter utan också med klubbor av olika slag uppmuntas också. Heja Stellis!När man kunnat gå själv i en dryg vecka så är det dags att få en klubba i handen!

Bloggtips: Husmusen & nytt från Lisa Bengtsson

Min favoritblogg inom inredning är utan tvekan Husmusen. Där huserar en tjej som kan sin sak - stilsäker, som är med där det händer och fotar hur läckert som helst. Helt klart ett ställe där man kan hitta hur mycket inspiration som helst. Enda minuset är nästan att hon är för proffsig. Bloggen var nästan allra bäst i början, när hon var helt personlig och mer iakttagande och kunde sväva ut något mer. Men iallafall. Hett tips för alla som är det minsta intresserad av inredning!

Idag berättar Frida på Husmusen att Lisa Bengtsson är på g med lite nyheter igen. Duktiga, genomgulliga Lisa som vi blir så glada när det går bra för. Det går inte bara bra för henne dock, utan bättre än bäst - hon kallas ofta en av Sveriges absolut hetaste mönsterformgivare, och 2008 blev hon tilldelad ELLE Deco International Design Award som "årets stjärnskott". Det är mönster som är hennes grej, men vi gillar ju hennes tavlor också.

Läs: Husmusen, om Lisa hos Husmusen senast och på hennes egen site.

Sjöbjörn på Ålands hav. Grymt härl

738f943828aafc151edd1d6570b0f79b.png


Grymt härlig båttur med F pappas mycket vackra snipa. Stella tyckte det var mysigt (om än lite frustrerande mellan varven då det var lite svårt att hålla balansen), och somnade till och med i min famn en stund, trots att det inte ens var sovdags alls egentligen.

Vi åkte Singös kust fram och tillbaka, och det är verkligen en fin ö. Väldigt lite bebyggelse längs med vattnet, och fina fyrar. Älskar båt, det är så rogivande och underbart! Dagar som denna saknar jag verkligen vår älskade Flipper...


Och livet kan inte bli bättre...

276de9dd575f703bad436c1b36eb9115.png

Och livet kan inte bli bättre... På Singö med bästaste J&F&Milly fick vi en magisk sommarkväll igår. En sån där då kvällen aldrig varit vackrare, fullmånen aldrig större (coolt!), vattnet aldrig mer spegelblankt och livet aldrig mer fullkomligt. Hade det inte varit för stackars Stellas oroliga sömn runt midnatt hade vi nog suttit kvar med varsitt glas rosé än... Och med facit i hand var det nog lika så bra att jag fick krypa ned nära henne där och då. Och än en gång uppleva en annan typ av magi - att höra hennes andetag, och hennes sömn, gå från orolig och lite snyftande till trygg och jämn i min famn. Med hennes händer inlindade i mitt hår.

Idag har vi tagit en promenad med barnen i skrinda - hur charmigt som helst, och de älskade det! Efter lite bad sover barnen gott och vi njuter brygghäng under tystnad. Ja, förutom lite vågkluckande möjligtvis... Efter lunch åker vi ut på en liten båttur.

Livet. Kan det bli bättre? Jag tror inte det. Och njuter. Till max.


Efter ljuvligt kvällsdopp. Givetvi

5be48a14f73a7393cdc39ad738500281.png

Efter ljuvligt kvällsdopp. Givetvis kör vi den nudistiska varianten, såhär i varma insjön på Vindös udde, utan annat folk i sikte. Total livsnjutning!


Eftermiddagspaus på Abborkrokens b

548e801eacab01e8bbf8c500ade06cbb.png

Eftermiddagspaus på Abborkrokens brygga. Fint.


...det är ju verkligen inte fel at

0-407e31e038407af307d619b754d9cfce.png

...det är ju verkligen inte fel att kunna släppa vagnen och ge sig iväg på egen hand heller. Stella älskar sin nyvunna frihet!


Att gå med vagnen är Stellas absol

0-63778047022bca1b75c35671da817887.png

Att gå med vagnen är Stellas absoluta favoritsysselsättning. Gräsplanen hos L&J lämpar sig ypperligt, med tanke på dess väl tilltagna storlek. Fast...


Gott på loopen.

3e048184a97c8b784dae39f242cd4879.png

Igår bjöd vi mina föräldrar (som så snällt ställt upp som barnvakter åt Stella i helgen, då vi sov borta efter bröllopet) på lunch på Loopen i Hornstull. Ett riktigt mysigt ställe som mest består av en brygga på vattnet under Lijleholmsbron. Menyn är fräsch och somrig, men även om t.ex räksmörgåren för 150kr som vi åt var väldigt god så är allt väldigt överprisat på Loopen. De utnyttjar sitt härliga vattenläge med andra ord, och dessutom får man själv beställa och betala sin mat i kassan. Fast igår var det värt det - gott, trevligt och skönt i det fina vädret.


Helst ensam i hissen.

0-5f074f555c8997bcca62a974892f6eca.png

Det är när man har den här speciella soppåsen med sig man helst inte vill få sällskap av någon granne i hissen...


En bestämd sötnos...

Den här lilla tjejen. Vem kan ana att bakom den söta fasaden gömmer sig en otroligt bestämd personlighet. Ett intensivt humör, som minst sagt kan sammanfattas som 'upp som en sol och ner som en pannkaka'. Det är en underdrift att säga att det här med uppfostran och behandling av henne i nuläget är ganska utmanande.


Stella visar nämligen oerhört tydligt vad hon vill göra. Vad hon vill äta, vart hon vill gå, vad hon vill göra. "Dä" säger hon bestämt, och får hon inte som hon vill så följs det av ett vråltjut. Följt av flera vråltjut till. Det är en svår avvägning, i vilken utsträckning man ska följa hennes vilja och vart man ska sätta gränserna någonstans. Hon är ett år, och hon måste ju få visa vad hon vill. Hon måste få upptäcka världen om hon vill det. För det är mycket det som det handlar om - hon har upptäckt världen och sin egen vilja, och hon har en enorm nyfikenhet på såväl nya saker som människor. Men allt kan ju såklart inte ske enligt hennes vilja. Av många olika skäl, där hennes egen säkerhet är en av dem.

Givetvis säger vi Nej bestämt när hon gör något hon inte bör eller får. När hon nyps för hårt. När hon vill springa ut på bryggan och hoppa i vattnet till 'de andra' som badar. När hon vill äta fimpar. Ja, ni fattar. Oftast försöker vi med avledning, för hon är lite för liten för att förstå allt Nej, och jag vill inte heller vara en sådan som bara NejNejNejNej-ar. Herregud, hon är ett barn med upptäckarlust. Inte heller vill jag att hon ska känna att vi inte lyssnar på henne, att hennes åsikt/röst inte räknas. Det är ju inte särskilt jobbigt att säga "jaha, vill du dit, ska vi gå och titta på busken/hunden/papperskorgen", och hjälpa henne att upptäcka den värld hon är så nyfiken på. Men inte heller vill jag att hon ska bli över-bortskämd och ett sånt där barn som bara gnäller om de inte får som de vill. Sorry, men livet är inte sånt, liksom...

Likaså är hon så nyfiken på andra barn, och kan leka något hårdhänt. Även där säger vi Nej där gränsen går, fast även vad gäller det så kan det ju inte vara helt Nej så fort ett barn vill peta minsta lilla på ett annat barn. Som barnpsykologen på TV4 sa - en ettåring är lite som en kattunge. De har så mycket energi och det spritter så i kroppen på dem, så de hoppar och nafsar och rivs som en lek. Det är så det är. Det finns så mycket känslor som vill ut, och ibland kommer de ut lite i överkant. Jag tycker jämförelsen är ganska gullig och säkerligen helt rätt. Samtidigt som ett barn såklart förstår Nej tidigt, och ska ha tydliga Nej på sånt som är allt för mycket - bitas, dra i hår, eller där klappningar övergår i att slå för hårt. Givetvis.
Vår Stella är inte den försiktiga typen, inte på något plan. En tydligt personlighetsdrag har det varit, ända från dag ett.

Ja, hur gör man? Det är verkligen inte lätt!
Det finns säkert en massa bra böcker med tips kring sånt här, hur man ska tänka osv. Kanske har någon av er något tips till och med?

Samtidigt är jag glad för hennes bestämdhet. En stark vilja tar en långt i livet. Det är jag övertygad om.
Och... It takes one to know one, kan man kanske också säga. :-)

Dagens asgarv

Läs här.

Eller dagens andra. För nyss sa jag "jag är så trött, jag orkar inte äta. Kan inte någon bara komma och mata mig", varpå H svarar "Mmm. Sondmata". Det tyckte jag var kul, i mitt dagen-efter-bröllop-trötta tillstånd.

Fast Alex Schulman ovan. Kul kul på riktigt. Jag riktigt ser framför mig hur Apolivadamen fångar Pollysar med munnen och säger "Åh Polly vad gott" med manisk röst. Haha.För övirgt så har Facebook-gruppen "Jag är rädd för tjejen i Apolivareklamen" i nuläget över 85000 medlemmar...

Sommarbröllop #4

Igår blev våra fina, fina vänner J&M man och hustru. Inte en enda bild har jag från detta. Det är synd, för de var så otroligt vackra, och det fanns oräkneliga kodak moments under dagen. Men vi hade fullt upp med vårt hedersuppdrag som toastmasters, så det räckte att fokusera på det... Ett uppdrag som för övrigt gick fint, och var väldigt roligt och tacksamt med alla de härliga gästerna som verkligen höll toppental och hade gjort fina filmer/bildspel osv.

Iallafall så var J&M fantastiskt fina, och vigseln i gulliga Lovö kyrka var urfin. Omgivningarna med glittrande mälarvatten var vackra såväl under dag som kväll, och efter att ha njutit suverän mat och dansat i mååååånga timmar (träningsvärk!) avslutade hela 30 pers av bröllopets 80 gäster i just detta mälarvatten klockan 03.30 på morgonen. Ivrigt påhejade av ytterligare 20 gäster som valde att bara titta på. Det var en magiskt ögonblick, och ett 'once in a lifetime' inte bara för brudparet utan även alla andra. Sån glädje och spontanitet, och på nåt sätt väldigt talande för bröllopet och på så sätt en härlig summering av detsamma.

Vad underbart det är med bröllop, att få vara med och dela dessa stunder med sina vänner. Det är så hedrande!

Så idag är vi såklart trötta, lite sömn mellan 04-08.30 är inte mycket att hurra för. Nu har vi eftermiddagsvilat i omgångar här hemma jag och H, och snart är det dags för Stellis att sova och jag tror inte vi kommer lägga oss långt efter henne idag... Tur att det är semester en vecka till så vi har lite tid att vila upp oss!

Tack J&M för ett helt underbart bröllop! Och tack också (mor-)mor och (mor-)far för att ni kom och var med Stella!


RSS 2.0