Fiffig leksak...

...som Stella fått låna från Nora. Bitring, greppövning och skoj, allt i ett.


Underbara barn - mässa i Älvsjö

Imorgon (och resten av helgen) är det Underbara Barn-mässan i Älvsjö. Klurar på om jag ska ge mig iväg dit. Lite trist utan sällis dock, men mammor är ju av det mest lättpratade släktet har jag fått erfara sedan Stella kom, så jag kanske kan tvångs-tränga mig in i något sällskap där när jag väl är där, haha.
Henke jobbar (förhoppningsvis) bara halvdag, men något säger mig att han inte har så stor lust att åka på den här mässan. Hm. Det återstår väl att se hur pigg jag är när jag vaknar imorn.

Kidzshoppen - supersnabb leverans

Måste bara berätta att min beställning jag gjorde i söndags kväll anlände videobutiken nere på Kajen redan igår kväll. Åkpåsen var toppenfin och hjulen var... ja, hjul. :-)
Men iallafall, verkligen snabb leverans och allt, alla rekommendationer till Kidzshoppen.

Stellas rum

Letandet av Wallies har ju gått sådär. Men när jag nu funderat lite mer på möblering och så, så har jag konstaterat att jag nog struntar helt i tapeter och wallies. Leksaker får stå för utsmyckningen, för rummet är ändå så litet. Däremot kommer vi ha en befintlig Billy-bokhylla, där de översta våningarna fortfarande kommer vara fyllda av vuxensaker. De lägsta hyllorna blir Stellas. Tanken är då att gömma de översta hyllorna med en rullgardin, som kommer bli ganska synlig i rummet och bidra rejält till utsmyckningen. Så nu har jag letat lite för att hitta en roligare barngardin.

Karin Mannerståls tyg Tiny Zoo från Mairo (som för övrigt har Lisas tyger) finns att beställa i måttbeställd rullgardin. Smidigt, och den är riktigt fin tycker jag. Det känns lite som en nutida klassiker.


Annars så hittade jag dessa två på tyger.se. Framför allt den högra var både kul och fin. Detta är ju dock tyger, och vips så har man skapat sig själv lite mer jobb... men å andra sidan är det betydligt billigare. Men tid är ju pengar sägs det. Hm, kanske inte gäller för den mammalediga, där tid finns i överflöd men möjligen inte pengar?

 
Jag förväntar mig att Stellas mormor ska ha massa åsikter i det här ämnet, som den inredningsexpert hon är. :-)


Dagens 30 oktober

Humör: Trött - sovit och vilat för mycket tror jag!
Gjort: Inte mycket... Passade på att ta en lugn dag på hemmaplan idag när babysimmet hade höstlov.
Planer: Fortsätta på inslagen väg...

Ser på: ...

Lyssnar på: joller
Läser: Inget just  nu, men läst massa chic-lit idag när jag vilat med Stella

Dricker: Kaffe

Äter: ...
Bästa: Skön återhämtningsdag
Sämsta: Att jag får så dåligt samvete av att ta det lugnt
Barn: Går en brottningsmatch mot Barba. Ska få lite käk snart.

Väder: Riktigt skräpväder, regn och kallt!


Madonna och Alex Rodriguez

Hur ligger till med det egentligen? Är det som ryktena gör gällande?
 
Ja, alltså Stella undrar ju, som det Yankees-fan hon är.


Tävla och vinn presentkort hos Fridolina

Via Bambis blogg kan man ett presentkort på 250 kronor hos Fridolina. Dom har en massa kända märken så som: Puma, Svea, Rip Curl, Ej sikke lej, Small Paul, Levis, Billabong, Helly Hansen, mfl.


Hemma hos Lisa Bengtsson

Igår var vi på Lisas vernissage på Designgalleriet, Odengatan 21. Det var mycket folk och väldigt trevligt med vin och mingel. Och framför allt såklart så otroligt fina grejer!
Vi lämnade Stella hos sin faster, och även om det bara var 1½ timme så var det hur skönt som helst att få lite tid ihop bara vi två.


Designgalleriet utifrån.


Några av tallrikarna i kollektionen "Oss kvinnor emellan".


Den nya tapeten "Ros-Marie".


Tapeten "Familjen" och tallriken "Väninnan". Supersnygg!


Henke med huvudpersonen.

Mycket trevlig lunch i Winterviken...

...med mammagruppen idag. Det var på tiden! Vi har aldrig setts utanför BVC's väggar tidigare, men idag - på undertecknads initiativ (surprise surprise.. eh not) - hade vi styrt upp date, och sågs på Öppna Förskolan. Efter den mysiga sångstunden, lite lek för kidsen och kaffe för morsorna så promenerade vi till Vinterviken för lunch på cafét där. Vilket supertrevligt ställe! Och snacka om att det var barnvagnsmecka... Gott om plats, lugn miljö, väldigt mysigt och på vissa ställen fanns hela fönster så vi kunde ha barnvagnarna stående utanför för att låta de sovande barnen få frisk luft. Kanon!

Jag kan verkligen rekommendera alla - med barnvagn eller utan - att ta en tur till fiket, för det var hur trevligt som helst. Utbudet var okej, det fanns goda mackor runt femtiolappen och mer avancerad lunch för runt hundringen. Det lät gott, typ qunioasallad med grillade grönsaker och lufttorkad skinka och liknande, fast idag fick det bli den mer ekonomiska varianten, dvs ciabatta. Fast nästa gång tror jag att jag siktar på att komma dit med fikasug istället för lunchsug, för bakverken såg ruggigt goda ut. Pajer och kladdkakor osv, eller kanelbulle för bara 15:-.
I'll be back! Den mysiga promenaden runt i omgivningarna är ju inte heller helt fel!

Det var för övrigt verkligen kul att träffa de i mammagruppen igen i en lite annan form än i BVC's uppstyrda träffar. Vi var sex mammor och sju barn som sågs idag. Det är verkligen trevliga tjejer, så jag hoppas att det blir fler gånger.

Dagens 29 oktober

Humör: Utmärkt.
Gjort: Duschat, gjort iordning Stella
Planer: Öppna förskolan på fm, hänga med mammagruppen lite, vernissage ikväll

Ser på: Nyhetsmorgon

Lyssnar på: Nyhetsmorgon

Läser: Inget

Dricker: Tropicana-juice

Äter: Mackor med messmör

Bästa: Bra sömn för hela familjen inatt
Sämsta: Inget personligt så Sterlings konkurs
Barn: Sitter i bumbon och är med

Väder: Kallt och soligt, precis i min smak!


Det går framåt!

100 ML (rekord!) på 25 minuter, från Dr Browns-flaskan med NUK-napp.
Än finns såklart tid att kapa (för tjejen som ammar en måltid på i runda slängar 4 minuter) och milliliter att öka, men det går framåt. Yippieyayay.

Försäkringskassan, förseningskassan...

Det har ju varit mycket snack om Försäkringskassan och deras enormt dyra datasystem på sistone. Själv tyckte jag att själva kontakten med dem - och det webb-baserade systemet - fungerade betydligt bättre än jag hört. Webbplatsen och dess funktioner var ju toksmidig, och efter att mitt jobb skickat in papper om inkomst mm så flöt allt bara finfint.
Så gick jag in för 6 veckor sedan och skulle anmäla mina dagar för att få pengar från och med nu. Smidigt.
Men näe, inga pengar dök upp den 25e oktober som det stått. Jag väntade tills igår, då jag loggade in och upptäckte att jag inte hade ett enda "ärende" på FK. Dvs, min anmälan om föräldradagar existerade inte.
När jag ringde FK så sa de att "hm, du är ju anmäld i april, sen kom anmälan om barn i juli, allt är godkänt osv, och ja.. ... sen avslutades ditt ärende av systemet i augusti och din anmälan om pengar kom i september så det gick ju inte". What?! "Bra system, va", sa handläggare lagom ironiskt om deras eget system. HAHA. Så jag hade alltså blivit typ inaktiverad för att jag inte anmält om pengar förrän i september. Om jag förstod dem rätt.

Idag har FK ringt mig, och nån handläggare har typ inte lagt nån spärr och blablabla jallajalla. Nåt fel var det iallafall. Och jag kan inte ringa dem "ring inte oss, vi ringer dig", utan får vackert vänta tills någon annan handläggare (?) lyckas göra någon ändring (?) och förhoppningsvis (?) kan lösa problemet. Pengar ska anlända... eh... någongång i framtiden. Tur att jag inte lever på marginalerna (än iallafall).

Dagens 28 oktober

Humör: Helt ok
Gjort: Lunchat med trevliga (och kloka) Sofi, haft Jesse på fikabesök - nice!
Planer: Spela innebandy ikväll... om jag orkar...

Ser på: Mörkret utanför fönstret

Lyssnar på: Torktumlaren

Läser: Massa post

Dricker: Vatten

Äter: Husmanskost om några timmar

Bästa: Piggare än på länge
Sämsta: Dotterns upp och nedvända sömn idag, så vi har varit varandras motpoler - jag pigg och glad och hon trött och ganska sur :-)
Barn: Tar en powernap på balkongen (välbehövligt)

Väder: Regn och riktigt kallt idag, 5 grader bara runt lunch


Finjournalistik á la Aftonbladet...

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/klick/article3637250.ab

Kommentarer överflödiga.

Mer träning... Powerwalk med vagn

Organiserad powerwalk med vagn, kreativt värre! Hade jättegärna hängt med på detta - men tiden är helt fel för oss. Klockan 10 är liksom lagom när Stella vaknar från sin förmiddagslur - och att tro att hon skulle ligga nöjd i vagnen och bara titta och inte få vara med, näe, det är inte särskilt realistiskt.


En helt ny människa!

Jag har SOVIT! Wow, vilken grej!
Inatt bökade Stella lite extra mycket. Hon vaknade första gången strax före (!!!) midnatt redan, dvs när vi precis somnat. Vagningsförsöken gick inget vidare så det fick bli käk. Sen vaknade hon två gånger till, och hade svårt att somna om bägge gångerna. Jag, som redan kännt att jag ligger 'på gränsen' efter de senaste två veckorna, blev hur frustrerad som helst. Henke sov såklart gott... han vaknar inte lika lätt av hennes bökande, så det var mitt halvilskna fräsande halvt i sömnen som väckte honom (jag var allt lite avis på att han kunde sova gott men inte jag). Men Henke, som är duktig att känna av läget, tog kommando, bytte sida med mig i sängen så han kom närmast Stella, och tog hand om hela den extra stökiga natten. När sen Stella vägrade somna om vid kvart i sex gick han upp med henne. Halv åtta kom han in med henne igen, då han skulle till jobbet och hon var hungrig och trött. Lite snabbt käk och sen somnade vi båda om för att vakna först kvart i tio.

Henke är säkert lite trött idag (men han är duktig att ta igen det också, han kan ju i princip somna stående), men jag känner mig piggare än på över en månad, som en helt ny människa helt enkelt. Piggare, gladare och ja, SÅ himla skönt.

Nu har jag lite ny energi att försöka vänja henne av vid nattens okynnes-snuttande...

Mot mörkare tider...

Det skymmer redan klockan 16. Hur sorgligt känns inte det?
Och i hela två månader till ska det bli ÄNNU mörkare, tills det vänder igen.

Såhär mörkt var det runt Trekanten idag mellan 16 och 16.30.

Spotify

Någon som missat senaste hypen?
Spotify is the shit, minst sagt! För 99 kronor i månaden så får man tillgång till i princip all musik i hela världen (nästan alltså), och kan lägga upp sina spellistor. Istället för att ladda ner låtarna så spelar man upp dem via programmet, direkt ifrån Spotify's servrar. Spellistorna kan man spara som länkar, som man sparar - eller kan dela med sig av till sina vänner. Hur smart som helst! Rekommenderas varmt.

Golvvärme

Vi har slagit på golvvärmen i badrummet, då Stella ligger där (på sin skötbädd) några gånger om dagen - först när pappan duschar och sen när jag duschar. Nu berättade min kompis att när de hade golvvärmen på i sitt kök så ökade deras elkostnad med cirka 500 kronor i månaden.

Det verkar ju helt sjukt! Är det så mycket det drar? Någon som vet?
Nog för att det är värt lite extra att kunna ha lite värme, framför allt för Stellas skull, men någon måtta får det ju vara...

Premiär på SatsBaby

Det var en hel månad sedan jag köpte mina nya aerobicsskor och tänkte att jag inom kort skulle göra premiär på SATS pass SatsBaby. Så det var minst sagt på tiden att jag gav mig iväg till Sickla för ett pass.

Mitt kort på SATS fryste jag i slutet av januari, när vi var på väg att lämna Sverige och komma tillbaka först 4½ månad senare (och då gravid i 8e månaden). Idag fick jag testa passet gratis, för att kunna ta ett beslut om det är värt att frysa upp kortet. I sånt fall känns det som att jag bör ta mig iväg på SatsBaby en gång i veckan, och på ett annat pass en gång i veckan. Förutsättningarna finns ju nu, med inte mindre än två träningsanläggningar i Liljeholmen.

Passet då? Jo, jag var rädd att det skulle vara lite för mycket "komma i form efter graviditeten" och inte så mycket ordentlig träning, men jag blev faktiskt riktigt trött. Kondition på stepbräda blandades med styrkeövningar, där man kunde använda sin bebis som vikt. Stella tyckte det var jättekul. De inledande 30 minuterna då hon låg och bara tittade var precis vad hon klarade av utan att tröttna, så sen var det kul att vara med i övningarna. Såklart var favoriten att ligga på filten och mamma gjorde armhävningar - för då kunde hon ju få en puss i varenda push-up. :-)


Träna träna.


Åsså lite stretch.
Med mammas fina sko i bakgrunden. (Pappan: Köpte du de grymma eller de snygga? Jag: De snygga såklart). De var faktiskt jättejättesköna också!


Vinterrustad barnvagn

Nu när föräldrarna ska få åka ståndaktigt i sin nya bil (tjoho!) så är det ju inte mer än rätt att även dottern får lite ny utrustning till sitt vrålåk. Framför allt så närmar sig kallare tider, så följande saker från Kidzshoppen har jag precis klickat hem;

Röd åkpåse:


Vinterhjul:

Var först lite osäker om dessa verkligen behövs, men vi lär ju se en hel del snö under kommande vintrar med tanke på våra intressen och vart våra föräldrar bor, så det är klart att det får vara värt 650:- att inte fastna i snömodden. 

Dagens 26 oktober

Humör: Bra men trött
Gjort: Kollat innebandy, käkat brunch på Brasseriett med Henke, M&L
Planer: Softa resten av kvällen

Ser på: Hemsk dokumentär om discobranden i Göteborg

Lyssnar på: ...

Läser: Aftonbladet

Dricker: Massa vatten

Äter: Efter brunchen får det inte plats mycket mer idag. Möjligen lite grönsaksdipp om en stund.

Bästa: Att summera en mysig helg
Sämsta: Att jag inte kan sova när jag har möjlighet så jag är så himla trött
Barn: Är allt lite trött efter en tappad timme, så snart sovdags

Väder: Taskigt! Men rätt skönt faktiskt...


Kvalitetshelg

Några av årets bästa helger är de helger när mitt hemma-tjejgäng har get-togethers. Det brukar hända två gånger per år, att vi åker iväg någonstans och bara umgås och har det riktigt, riktigt bra.
I helgen hade vi en halv get-together, då vi som emigrerat från hemstaden fick för oss att göra en mittemellan-sammankomst. Så det var vi tre stockholmsbor och tre göteborgsbor som hängde från torsdag kväll till söndag lunch.

Den här tiden har vi hunnit med lite vinlunch, lite after work, massor med shopping, utemiddag (som fick bli på Brasseriett för att jag kunna lägga Stella och sen vara jourhavande matbespisning), utgång (för de andra, som sagt, flaskan... suck) och framför allt en massa skvaller, snack, skratt och mys som alltid när vi ses.

Stella har fått hänga med på i princip allt, och det har gått alldeles utmärkt. Men nog märks det på henne när omgivningen är lite mindre harmonisk, alltså när det blivit mycket flängande och lite stress och mycket liv och så. Fast, även om det inneburit lite gnäll då och då, så har hon också fått sina allra största och högsta skratt under helgen. (lite som för oss alla med andra ord, haha).

Som här med Anna. Höga höga skratt, oj vad kul hon hade!Ps. Eftersom Anna och Stella connectade så bra, och Anna är en van morsa med sina två små tvillingpojkar hemma, så fick Anna öva flaska med Stella. Tänk att inte ens det togs emot positivt, utan med totalvägran och gråt. Vad är knepet egentligen!!??

Vad har dom för sig,

...alla mina facebook-kompisar? Mmmhmmm, spännande.


Stellas nya jeans

Min mesta fashionistakompis S ringde i veckan och frågade om jag var intresserad av att köpa ett par Replay-jeans till Stella, till ett väldigt mycket lägre pris än i affären. Hm, tänkte jag, jo men vi har ju ett par Levis köpta i USA... fast S tyckte att det då var dags för ett par "riktiga" jeans till henne. Något färgad av sitt jobb... :-)
Tja, kan hon ju få i julklapp tänkte jag, så det är ju försvarbart.

När S sen anlände var det med en helt fantastisk box. I den låg de sötaste små jeansen jag sett!
Eftersom de passade på en gång, och Stella väl inte märker om hon få en julklapp mer eller mindre, så fick de invigas direkt på fredagens after work.

En ljuvlig box - My 1st jeans från Replay and SonsMed väldigt sött innehåll, slitet med rosa sömmarBlev såklart sötast när de hamnade på världens sötaste. Upptill: hood från Ralph LaurenStella har jättemysigt med mina fina vänner.Obs! Det sista kortet är givetvis inte regisserat av den mer ansvarstagande mamman ;-)

En hård dust mot Barbapappa


Tror Barba vann faktiskt. Fast brottningen övergick mer i kram- och pusskalas.
Den icke så politiskt korrekta frågan från pappan "Är det en barbapappa eller barbamamma?".

En hel massa shopping!

Bara till mig! Stella har inte fått en enda grej. Förutom ett par grymma jeans förresten, som jag får berätta om sen.

Men iallafall så har två heldagar på stan med kompisarna, inklusive hela tjejgängets fashionista nummer ett - Sofie -, så har jag lyckats handla en del. Efter dag ett var jag riktigt missnöjd med mig själv. Var det verkligen utbudet det var fel på eller har jag själv blivit gammal och trött (och i icke-form)?
Idag dag två så intalar jag mig iallafall att det var utbudet och inget annat, för idag har jag kommit hem med flera kassar. Tjoho! Rapport kommer...

Trött, tröttare, tröttast...

Har länge sagt att jag inte känner mig sådär trött som man kan tro att en småbarnsförälder är. Förrän nu. Nu sover ju Stella äntligen bra och långa nätter - men istället är det jag själv som har svårt att komma till ro.
Även om jag lägger mig i tid har jag svårt att somna, så jag ligger ofta vaken till långt in på småtimmarna - och somnar lagom tills det är dags för första matomgången.

Efter två intensiva helger i rad - förra helgen med sena kompismiddagar både fredag och lördag - och nu två dagar med mina hemmakompisar på besök - börjar nu sömnbristen ta ut sin rätt.
Så, efter att nu ha legat med öronproppar i och med Stella hos sin pappa i annat rum för att sova, så kan jag konstatera att jag är sämst att sova! Inte en ynka minut har jag fått ihop under den här timmen trots dessa fantastiska förutsättningar.

Oh well. Jag går nog upp och poppar lite popcorn och umgås med mina vänner istället.


Dagens 24 oktober

Humör: Finfint, men trött
Gjort: Varit på stan med mina tjejor hela dan, tjejhelg!
Planer: .Laga mat, äta och ha mysigt med tjejerna. 

Ser på: Mina fina dotter

Lyssnar på: Hennes gurgel, hon är nog glad att vara hemma.

Läser: Nada

Dricker: Inget än, får nog ett litet glas vin snart.

Äter: Inget, snart god middag

Bästa: Mina tjejor som är här och hälsar på ända från Göteborg
Sämsta: Att jag inte hört nåt från han med bilen igår
Barn: Varit lite gnällig, men nu jollrig innan läggdags

Väder: Näe, inget vidare


Frisyrspecial

Den långa tofsen mitt på skalpen är het i år. Framför allt i kombination med en härlig virvel på bakhuvudet. Lite längre i nacken känns nytt och fräscht, liksom lite kalt precis på bakhuvudet. För att lyckas få till den looken rekommenderas daglig träning i gymmet, se till att titta väldigt mycket åt både höger och vänster utan att lyfta huvudet från filten.


Godnatt


Update: Pyjamas från HM

Stella lagar...

...lite korv stroganoff åt sin pappa. Snacka om kul!


Maxomorra

...är ett (barn-) klädmärke jag aldrig hört talas om. Men på Bambis blogg kan man tävla om ett plagg därifrån. Kikade såklart in på hemsidan och kunde konstatera att det var riktigt fina grejer, färgglada och könsneutrala, helt i min smak. Bra pris också! Undrar hur kvaliteten är? Får undersöka det när Stella ska byta storlek och jag får shoppa lite igen... Det känns som att Stella är fullutrustad i storlek 68 nu. 


Dagens - 23 oktober

Inspirerad av Engla introducerar jag Dagens.

Humör: Toppenbra, men lite nervös inför bilvisning om en stund...
Gjort: Varit på babysim.
Planer: .Visa bilen för eventuell köpare, sen till Maja & Nora och fika

Ser på: Hem till gården i bakgrunden, haha, men ska snart kika på ett avsnitt The Hills

Lyssnar på: Babywatchern... tyst!

Läser: Lite bloggar

Dricker: Vatten

Äter: Tidig lunch i forma av kycklingpajsrester från igår

Bästa: Härlig höstdag, med massa roliga aktiviteter. Och att vi får städat idag! Och att mina kära Göteborgsvänner kommer ikväll!
Sämsta: Förutom finanskrisen - Att vi inte sålt bilen än, håll tummarna...
Barn: Sover på balkongen, helt utpumpad efter simmet

Väder: Strålande sol, blå himmel, härlig höstluft. Kan inte bli bättre!


Dykpremiär på babysimmet

Idag fick Stella och de andra bebisarna testa dyk under vatten. Tanken är att bebisen ska lära sig när dyket kommer och hålla andan. Tre dyk under vatten blev det idag, och Stella tyckte det var toppenkul. Idag trivdes hon verkligen i vattnet och sprattlade rejält med benen på magsimmet. Bara glada miner rakt igenom!
Det är verkligen fantastiskt mysigt. Det enda som återstår att önska är att damernas ordinarie omklädningsrum blir klart, för det provisoriska är på tok för litet och det är hur struligt som helst att sköta all ombyteslogistik och annat.

Föräldrarnas inredningsönskelista

Stella fick ju en. Här är vår.
- Nya soffor (men vi ska få låna av mor & far nu när de köper nya, deras gamla är superfina, tjoho!)
- Ny vardagsrumsmatta (det lär dröja. Vad sjutton ska vi ha?)
- Stor spegel till hallen. Typ 2 * 1 meter. Gärna silvrig, bred ram. Om vi får sålt bilen blir en beställd från någon ramverkstad redan till helgen. Blocket har inte gett något resultat (svårsökt dock, vet inte alls vilka sökord jag ska använda)
- 2 fotpallar i skinn, svarta eller väldigt mörkbruna. Henke säger Cheserfield-inspirerade. Jag vill ha helt raka linjer, typ kubiska. Fast kanske ganska stora. Hittat några på Blocket... men vi får nog invänta sofforna först + försöka komma överrens.


Lattjo på Öppna förskolan

Där det finns gott om leksaker och speglar, och babysitters på toaletten. Så fiffigt så. Där trivs vi båda.


Grön/gul body och svart tunika/klänning från Villervalla.

Klant-Lisas ärende på Trygg Hansa avslutat

Så skönt!
Det funkade ju riktigt smidigt! Pengarna finns inom kort på kontot, och efter denna redogörelse tänker jag inte tänka mer på händelsen i resten av mitt liv. :-)

Vad som till skillnad från Trygg Hansas ärendehantering inte var smidigt var alltså själva incidenten....

En badboll med tillhörande kropp befinner sig på balkongen. Det ringer i mobilen. Svarar, lägger på, men michelingubben orkar inte ens bemöda sig att lyfta den stora heffaklumpen för att lägga mobilen där den bör läggas - på bordet. Istället läggs den bredvid pösmunken på stolen. "Lisa" ropar Henke inifrån. Med ett stort stånk och med alla krafter som finns hävs den stora barbakroppen upp till stående position. Som i slow-motion flyger mobilen (Henkes dessutom!) ut över balkongens sida, vobblar några varv i luften - wouff wouff wouff - och landar på en vackert parkerad Volvo nedanför balkongen. Smack!

Stackars Volvon får såklart ett rejält jack i plåten. Henkes mobil klarar luftfärden från 4:e våningen utan en skråma (nåja - fungerar iallafall). Så kan det gå.

Hemförsäkringen täckte dock Volvoägarens självrisk, och vår självrisk blev 1200. Trist. Jag tänker dock skylla hela incidenten på mitt höggravida jag. 2 dagar var det till Stellas ankomst, denna söndag mitt i juli.
Sen att Henke aaaaaldrig skulle göra något liknande - den enda som är drulle i vår familj är jag - kan ju ändå svida lite. Det är av den enkla anledningen jag blir äkta glad - alltså inte skadeglad, utan glad - när han råkar göra något mindre smidigt (även om det inte är ofta), som att få en parkeringsbot. Känns ju som att förståelsen för till mig återkommande parkeringsböter, tappade telefoner och bonk i bilar framför då kan bli om inte hög så iallafall något högre...

Snygga wallies...

Det är inte lätt att hitta! Alltså, ja, det finns en hel uppsjö av väggdekorationer på nätet. En fondvägg med fin tapet, som t.ex den här,  skulle såklart funka också, men jag vill inte att det ska behöva bli så avancerat, utan några få, snygga wallies som muntrar upp skulle räcka.
Men hur jag än har sökt har jag i princip uteslutande hittat väggdekorationer i rosa, lila och andra pastellfärger, om man inte vill ha de som uppenbarligen riktar sig till småkillar och har blåa nyanser och motiv av spindelmannen, bilar och andra "häftiga" grejer . Suck!
Så länge Stella är för liten för att välja själv så blir det inga pastellfärger i hennes rum! Jag är helt inne på tema limegrönt och rött (vit bas förstås). Klara, fina och inte allt för uppenbart tjejiga färger.

Hade Stella varit lite mer prinsessig (eller hm, om hennes mamma varit det ska jag väl säga) hade Sandbergs tapet Isabella i guld eller turkos (absolut inte rosa!) varit fin. Men nope! Jag är mer ute efter nåt sånt här i andra färger.

Stellas inrednings-önskelista:
- Fatboy i limegrön
- Nåt lattjo till väggen (läs ovan)
- Vita tavellister, ca 80 cm, att sätta hennes fina barnkammar-böcker på (varför har IKEA slutat med de små smidiga?
- Vit Stokke Tripp Trapp stol med vit insats och svart- eller brunprickigt tyg.

Skojig post!

Igår damp det ned inte mindre än 2 trevliga inbjudningar.
Stellas polare Emma ska döpas hemma i Dalarna. Trevligt trevligt! Tror bestämt att datumet passar med vår kalender, så det kan passa med en tur norröver den helgen. Emma är lite drygt en månad äldre än Stella, och hennes mamma är en kanontjej och en av mina närmaste vänner. Självklart har våra döttar inget val, utan ska bli lika bra kompisar de också. :-)

Sen så fick vi också en inbjudan till vernissage. Det är Lisa Bengtsson, som jag skrev lite om tidigare, som ska ha en utställning på Designgalleriet på Odengatan, och vi får alltså komma på vernissagen kvällen innan utställningen börjar. Kul! Tur att Stella har en fantastisk faster vars andra hälft bor i där i krokarna, så vi förhoppningsvis kan gå iväg en stund själva. Jag skrev lite om Lisas uppmärksammade tapeter och hennes tavlor, och hennes nya projekt är en tallriksserie, "Oss kvinnor emellan".
Det ska verkligen bli kul att gå och spana in alla hennes senaste alster!


Vem bytte ut mitt barn..?

Den där bestämda lilla damen som tycker att vagnen är trist när hon är vaken, och vill vara med och lyftas upp på en gång och på sin höjd sitta framåtvänd i sin babybjörn så hon kan ha full koll på omvärlden - till den där lilla bebisen som låg och tittade storögt i sin vagn i totalt (utspritt på tre omgångar) 1½ timme,. utan att gnälla en gång?
Det passade ju utmärkt under dagens shoppingrunda i Sickla Köpkvarter, och jag kan tänka mig att ha med mig den lugna, spanande bebisen fler gånger när jag ger mig ut på shoppingtur. ;-)

 
Goding redo för avfärd, och sen sovande i mycket praktiska vagnar på Fredells, som gjorda för att ha bilstolen i.
Som den hemmafru jag är...

...har jag idag sytt kuddöverdrag till det som håller på att - sakta men säkert - förvandlas från lounge till Stellas rum.

Foto på de färdiga kuddarna i sin nya miljö kommer om max en dag. Måste ha lite borrningsassistans från min äkta make först.


Det här med sömnen

Jag har nämnt det lite lätt förut, projekt Sömn.
Stella har ända sedan hon var nyfödd sovit jättebra på natten - dvs, från det att hon somnar för natten tills det är morgon runt 7-8-tiden på morgonen. Aldrig skrik, bara snabb mat 1 gång och sedan somnat om. Underbart. Däremot har kvällarna slutat sent - runt 22-23. Ibland till och med senare. Det frestar ju på för båda föräldrarna.

En period tog jag tag i det, och försökte styra hennes tider under dagen lite, för att få längre nätter. Det funkade bra ett tag, men aldrig helt hundra, och när vi sedan var på resande fot i ett par veckor fick Stella helt styra sina sovtider själv, och vi kom vi åter in i de dåliga rutinerna.
Vi har helt enkelt konstaterat att Stella inte "tar sig den sömn hon behöver", och alla andra "klyschor" man ofta matas med vad gäller barns sömn. 13 timmars sammanlagd sömn på ett dygn, och nätter på runt 8 timmar, blev jobbiga för såväl henne som oss. Vi blev trötta, och nog märkte vi på hennes kvällshumör att hon också var det.

När Stella nu blivit 3 månader har jag testat ett "schema". Jag tänker inte nämna mer om Anna Wahlgren och hennes tankesätt här och nu, det blir för mycket. Jag har dock inte "kurat" Stella (hon har "SM"-ats från början för den som undrar - och Nej, aldrig haft ont i magen - "kolik" eller så...), utan helt enkelt testat att styra hennes rytm lite.

Men som sagt - den senaste veckans kämpande med de sena kvällarna;
De första 3 dagarna fick jag "lägga mig i" ganska mycket. Dock fick vi snabbt resultat redan dag 1. Stella sover nu tre pass om dagen, 45 min, 2 timmar, 45 min. Vakenpassen strävar jag att ha runt 2 timmar, förutom dagens sista som är minst 2 ½ timme, gärna 3. Alla pass, vaken- såväl som sovpassen kan justeras +/15 minuter vid behov - i undantagsfall mer.  Så jag lyssnar givetvis på henne, när hon signalerar trött hjälper jag henne att komma till ro och somna, när hon vaknar plockar jag upp henne - men allt först efter att jag tittat på klockan. Vaknar hon lite "tidigt" så vagnar jag om, och hon somnar då gott. Är hon lite trött på tok för "tidigt" så ger jag vakentiden ett försök, lockar till att vilja vara vaken, och då är hon ofta nöjd ett tag till. Vaknar hon inte alls på dagen (det händer!) så väcker jag henne lite försiktigt, och när hon väl vaknar till liv är hon då nöjd och glad och verkar helt utsövd.

Sedan jag började med detta schema, nu 9 dagar sedan, har Stella aldrig somnat efter klockan 20 på kvällen (förutom en dag, se sist i inlägget - *). Hon somnar gott och lätt (förutom att hon vaknar efter ca 30 min på kvällen, men alltid somnar om med lite hjälp). Hon sover sedan 11-12 timmars natt, med mat 1-2 gånger.

Det här känns helt fantastiskt för oss. Sen stöter jag på andra förståsigpåare som tycker att det verkar absurt att styra en bebis sömn. Men vet ni? Det struntar jag blankt i! För tillvaron är bättre, för oss såklart men framför allt för Stella som mår så mycket bättre nu, och är glad alla dagens vakenpass, som inte blir mentalt utmattad/övertrött (vilket under hennes 3e-6e levnadsvecka resulterade i skrik om kvällarna), utan som helt enkelt mår bra och är harmonisk. Win-win!


* Vi har haft en dags bakslag. När hon fick sina vaccinationer "lät vi" henne somna efter 1,45 sista vakenpasset, för hon verkade så trött, och vi hade hört att barnet kan bli väldigt trött efter detta, så vi ville inte vara för hårda. Då sov hon i 20 minuter för att sedan vara vaken till 22.30, och fick det dygnet 13 timmars sömn totalt.

Det byggs på Kajen

Det var länge sedan vi stördes av byggoväsen nu, men idag fixar de trottoar precis utanför vår lägenhet, så då är det högljutt värre. Sjävklart vill jag ändå att Stella ska få sin långa lunchlur utomhus, och när jag inte är på promenadhumör brukar hon stå på balkongen. Så alltså också idag - men med lite extrautrustning. Nöden har ingen lag...


Älskad

När jag ligger på morgonen och pratar med Stella så brukar jag berätta för henne hur mycket jag älskar henne. Och så tänker jag på att det finns så många som älskar henne och bryr sig om henne. Så då berättar jag för henne att hon är så lyckligt lottad. Och sen tänker jag på att det faktiskt finns en massa små bebisar där ute som inte är älskade. Och då gråter jag en skvätt.
Då tittar Stella på mig med stora ögon och pratar lite mer. Då gråter jag ännu lite mer, och känner mig samtidigt så otroligt lycklig.

Hoppgunga

Idag testade Stella hoppgungan, som hon fått låna av Nora, för första gången. Såklart så förstod hon inte alls riktigt vad som hände, och var väl varken jätteglad eller mindre nöjd. Hon satt mest där och såg förvånad ut, och snurrade runt ett varv lite då och då.


En egen bumbo!

Hur kul som helst!Sponsored by gammelfarmor Iris. Tack!

Könsneutral Ralph-tjej

Finns den här i några andra färger? kunde man fråga på barnklädesbutikerna i NY, för att få ett nekande svar. Men så bytte man avdelning, från baby girl till baby boy, och hittade exakt samma plagg i en annan färg - dvs, blå istället för rosa. Men svaret Nej från början var ingen lögn från butiksbiträdena, utan det plagget fanns ju verkligen inte i några andra färger för bebisflickor. Håhå jaja.

Så det är ju väldigt on the edge att vår lilla tjej fick denna mysiga velour-dress signerad Ralph L, från Lafayette Boy-avdelningen. Färgmatchar hennes djupblå ögon.

Med en ny hood

från Baby Gap blev outfiten komplett.BabyGap var jag för övrigt lite besviken på när vi var i USA, deras kläder till just bebisar var inte alls roliga. Till större barn, typ 1+, finns däremot massor med söta och funktionella kläder.


The american style...

...blir det när pappan väljer kläder.

Röd piké, Tommy Hilfiger på dottern och Abercrombie på pappan. Givetvis uppfälld krage. Till det röda strumpbyxor och jeanskjol, även den från Tommy.(och jag måste tillägga nu, en gång för alla, att vi inte är tokiga och köper svindyra saker åt Stella. Men vi bodde i NY i tre månader när jag var höggravid och dollarn stog i under 6 kronor... Och för den som ska till att åka dit så rekommenderar jag outleten Woodbury Commons, Century 21 och Macy's barnavdelning för den som vill hitta fina kläder åt barnen, av framför allt Ralph Lauren, Tommy Hilfiger och Levi's kan man göra riktiga klipp)

The Hills is the shit!

Det tog ett tag - ibland är jag inte snabb - men nu har jag upptäckt att The Hills faktiskt går att se på MTV's hemsida. The Hills är en reality-serie som nog inte är så lite regisserad och enligt manus egentligen, men iallafall, som utspelar sig i Hollywood Hills. Denna egentligen inte så underhållande serie, men iallafall, blev jag helt fast i när vi var i USA i våras, och var en anledning till att hålla mig hemma från NY's myller varje måndagkväll i tre månader.

Mmm, rekommenderas. Rätt löjlig kan tyckas, men iallafall...

Vi har blivit med Nespresso-maskin!

Ja, för en lattedrickande morsa som myself, så måste det ju även finnas resurser på hemmaplan. När vi gifte oss gav (en del av) gästerna presenter enligt en önskelista på Duka. Det gav då oss ett presentkort på 10% av det totala värdet på alla presenter.
Detta presentkort användes nu som hjälp vid köpet av en Nespresso-maskin. Så tack igen!

Vi håller nu för fullt på att testa igenom sortimentet av kapslar. So far - gott värre och himla smidigt med kapslarna - man slipper allt var rengöring heter, och det är hur lätt som helst att göra iordning en smarrig espresso. Att varje kopp blir lite dyrare än vid lösvikts-kaffe känns dock värt det, för smidighetens skull.

Kajen Bootcamp

Från sim till gym. Ingen rast ingen ro. 


Gillar faktiskt magläget riktigt mycket, och är stark. Syns inte på bilden dock, som togs efter en stund på mage... Ligger på sin Laban-filt som hon fått av sina "farbröder" från Småland. Under denna ett härligt lammskin, från fåren i Aspeboda.

Griper och häver sig nästan upp. Träningsbrallor från PoP (sjunger på sista versen, lite tajta i midjan) och HM-body & strumpor.

Bumbo?

Stella vill gärna sitta upp och vara med. Babysittern är dock ingen favorit alls (kanske just för att hon snarare ligger än sitter?). Idag på babysimmet hade de s.k. "bumbo"-babysitters. Hon verkade gilla den, men satt inte så långa stunder, så det är ju lite svårt att avgöra.
Men iallafall, under uppsikt borde man ju i en sådan kunna låta henne sitta med vid diskbänken när man bakar eller gör storkok (haha, eller hur) osv.

Vad tror ni, är det nåt att ha? Nypris är 450 kr, men de finns på blocket för runt 200-300.

http://www.spacebabies.se/bumbo2.html

Babysim - premiär

Jag klarade alla punkterna i inlägget nedan, skönt. Dvs, fick haka på 10.20 gruppen, lyckades tajma så Stella sov sin 45-minuters nap i bilen på väg dit (och under ett större antal varv på parkeringen) och därmed var nöjd och glad, och på- och avklädningar och övrig logistik flöt i princip gnisselfritt.

Babysimmet var SÅ mysigt! Vi var i Sickla, vilket vi blivit rekommenderade. Det var verkligen mysigt, och kändes fräscht osv. Dock så bygger de nu om damernas omklädningsrum, så vi fick husera i herrarnas dito - vilket var på tok för litet, så det var rätt meckigt med allt och bebisar och skötbäddar och morsor huller om buller.
Men iallafall väldigt mysigt med simmet, och det ska bli roliga 8 tillfällen! Stella verkade trivas utmärkt, hon var avslappnad och glad under såväl mag- som ryggsim.
 Moderiktiga blöj-badbyxor - redo för sim!
Bumbo-stolen var en riktig hit. Förutom att den var bekväm så framhävde den Stellas mysiga trivselvikt.

Redo för vattnet!
Klara. Lite trött minsann...
Mysig tjej väntar medans mamma duschar.
En minst sagt slagen hjältinna slocknade i bilstolen innan vi ens hunnit ut från badhusets dörrar...

Sjukt nervöst...

Idag ska vi iväg på babysim. Tanken har varit att vi ska gå kl 12, då Henke då kan komma och vara med genom förlängd lunch lite då och då. Men tyvärr har vi kämpat med Stellas sovtider de senaste dagarna (med mycket gott resultat! - jag ska återkomma om detta när jag vågar säga högt hur bra det gått) - och klockan 12 är precis när hon är som tröttast och ska börja sin långa middagssovning på två timmar. Suck!
Att gå då skulle således rasera hela bygget (som innebär rätt mycket kämpande faktiskt...). Om det överhuvudtaget skulle gå, förmodligen skulle hon vara skitarg och trött och inte alls orka med något bad.

Jag har sett på hemsidan att det finns en tid 10.20, med en plats kvar. Men att det verkligen finns en plats kvar, och inte är fullt, är ju omöjligt att veta. Givetvis får jag inget svar varken på mail eller telefon.

Så min nervositet är att jag:
1. ska åka dit till 10.20 passet och inte veta alls om vi är välkomna
2. inte vet om Stella kommer somna i bilen vilket hon måste om hon ska orka
3. om inte 1 funkar - inte kommer kunna gå alls
4. ska klara allt själv, och har fått reaktioner som "VA ska du gå själv på babysimmet? vad tufft!" - åsyftandes att det är meckigt värre att lyckas göra iordning sig själv och bebis osv.

Nervöst!

Något personligare hem...

En liten bit på vägen i hem-fixar-projektet. Fotona har kommit, och vi har fått upp de första inramningarna. Har också (äntligen) bestämt oss för hur Lisa Bengtssons tavlor "La lady bird", i vårt tycke, gör sig bäst hos oss, så de har fått lämna sin provisoriska plats och hamnat på vardagsrumsväggen.


Stor tavla med bild på Stella 8 dagar gammal, sovandes i Henkes hand. Sovrumsvägg.


Några förstorade bröllopsbilder (20*30), på vägg i vardagsrummet.


Inte på väggen än - gipsavgjutningar av Stellas hand+fot, samt lite närbilder på Stellas hand, fot och nakna rumpa.


Fantastiskt snygga tavlor av duktiga, kreativa, enormt begåvade (och trevliga!) Lisa Bengtsson, vars tapeter är vida kända i designkretsar och som alltså också gör grymma tavlor. Bröllopspresent från våra kära Smålandsboyz.

PS. Korthuset - superbra! Snabbt, bra kvalitet, bra pris. Rekommenderas varmt!

Mälarpaviljongen på Kungsholmen...

...hade jag tänkt redogöra lite om idag, för dit knallade jag efter sångstunden på Öppna Förskolan. Även idag en otroligt härlig promenad, från Liljeholmven via Hornstull och över vackra Riddarfjärden till Kungsholmen.

Riddarfjärden.

Mälarpaviljongen är ett otroligt mysigt fik nere vid Riddarfjärden på Kungsholmensidan. Allra bäst är stället på höstkanten, för då är det betydligt mindre folk än på våren/försommaren.
Men - de hade redan stängt för säsongen! Välkommen tillbaka nästa år stod det och var allmänt ihopplockat. Snopet. Möjligen har det varit lite tidigare på höstkanten - och då på helgen - jag varit där tidigare höstar.

Mälarpaviljongen...


...ihopplockat för säsongen.

Så istället fick jag och min kusin Jenny och hennes son Gustaf - ja, alltså Stellas tremänning kanske den snabbtänkte då konstaterat - gå till Muffin Bakery. Idag tillät vädret utesittande, och vi hade jättemysigt på det populära barnvagnshaket, såklart i sällskap med en hel drös föräldralediga.


Lovely uteservering. Och mycket god chevre/honungs-ciabatta.

En helt livsnödvändig totalt onödig pryl

Jag älskar min Philips Wake-up light, en s.k gryningssimulator. Den är den mest nödvändiga av alla onödiga prylar som existerar.

När jag jobbade, och inte hade en livs levande liten väckarklocka, så tyckte jag funktionen med gryningssimulering funkade toppen. Dvs, från en halvtimme innan den tid alarmet var inställt på, så började den sakta lysa starkare och starkare, för att vid alarmtiden vara i full styrka. Detta skulle göra att hjärnan registrerat soluppgång och morgon på samma sätt som det fungerar naturligt under den ljusare tiden på året. Jag tyckte verkligen att jag kände mig piggare när klockan ringde.
Och som den ringer sen, med fågelkvitter eller ljud av vågor som slår mot en strand är till exempel två av valen man kan göra. Ljuvligt.

Nu använder jag den som nattlampa. Jag vill kunna kolla på Stella på natten när jag vaknar till, för att se om hon rör sig/tittar/.../..., eller ja, andas överhuvudtaget. Innan jag kom på att man kunde ha denna på minimal styrka, och mycket lätt dra på ljuset med oerhört detaljerat vald ljusstyrka, så hade vi sovrumsdörren öppen och en lampa tänd på toaletten och toadörren öppen. Osmidigt. Men med denna 100 watts lampa kan man ha miniljus eller fullt dagsljus i rummet. Toppen.

Som sagt, jag älskar min lampa, den är suverän. Sen att den är motsatsen till snygg, faktiskt till och med ganska ful, det får man leva med...


Smartare!

Eller ska det vara Smartare föjt av ett frågetecken möjligen...

Det återstår väl att se när man börjar jobba igen... Just nu är det kanske inte den typen av intelligens som används. Att simultankapaciteten samt förmågan att arbeta under stress ökat, det råder det dock inget tvivel om. :-)

BVC-besök och elaka vaccinationssprutor

Hon växer fortfarande fint både på längden och bredden - 6,9 kg och 62 centimeter nu. Vi som tyckt att hon smalat på sig, och därmed trott att hon ev. stuckit iväg lite på längden, får nog inse att vi kanske bara vant oss vid hennes extremt gosiga kinder och många gulliga hudveck på låren. :-)

Dagens BVC-besök inkluderade även vaccination. 2 feta sprutor fick hon i sina mumsiga lår, stackarn. Den första gick helt ok, med bara lite gråt, men den andra togs emot med rejälare illvrål. Stackars stackars! Gjorde ont i hjärtat på mamman... Lite synd om henne var det. Men å andra sidan är det ju betydligt mer synd om de barn som föds i länder där sjukdomarna är värre och vaccinering av bebisar inte existerar...

Här i Stockholm får förresten barnen pneumokock-vaccin redan nu. Vänner i Dalarna har fått betala denna själv. Konstigt! Men iallafall så tror jag att den kommer ingå i baspaketet i hela Sverige från och med nyår.


Stella ligger på skötbordet vid sin älskade spegel-leksak och visar upp visar upp ena nålsticket.

Efter besöket följde mammagrupp. Som vanligt en minimerad styrka - 4 mammor av 10 i gruppen bara. Vi som var där hade dock trevligt, och tog en skön promenad vid Vinterviken efter träffen - otroligt fint där! Sen avslutade vi med en lunch i Örnsberg. Stella sov länge, och sen vaknade hon på sin allra sämsta sida. Givetvis gjorde säkert vaccinationen sitt till... Så jag fick ta mitt åskmoln med mig och gå hem ganska snart efter att hon vaknat (och ätit). Jag blev bestämt lite orolig för förflyttningen - ca 30 min till fots - och efter försök i både vagn och babybjörn vänd mot mig så blev det till att vända henne framåt för att få en nöjd tjej. Men lika nöjd som de andra bebisarna, som låg och tittade glatt på sina filurer i vagnarna, det var hon ju garanterat inte....

Väl hemma - och efter en kvarts powernap i slutet av promenaden hem - vaknade åskmolnet på ett strålande humör, som den prinsessa hon är.


Gigi Kids - tävla och vinn!

Hos oss på kajen finns en supermysig barnklädesbutik, med jättefina grejer från lite annorlunda och roliga märken. De har också en webbshop, http://www.gigikids.se/.Jag är med och tävlar om 300 kronor i presentkort hos Gigi Kids, tävlingen finns hos Elis och familjen. Tävlingen är öppen för alla även ni utan blogg och den avslutas 31 oktober.

Hoppas ni kikar in på webben. Eller ännu hellre såklart i butiken här mittemot! Och då är det ju bara att slå mig en signal så bjuder jag på fika ;-)

Nyfiken i en strut...

På väg hem idag så klagade såklart Stella lite lätt på att få ligga i vagn och inte se nåt. Bärselen funkade okej, men inte jätteglada miner. Så då testade jag att vända henne framåt i bärselen. Det var en hit. Snacka om nyfiken tjej.. Är inte hon på tok för liten för att sitta framåt egentligen, om man tänker på alla intryck och så? Men iallafall så var det en vaken, pigg och glad tjej som spenderade 20 minuter med span på livet omkring.


Jag tog som vanligt hjälp av min kunniga kompis Maja, som har Nora som är snart 1½, och hon sa att hon frågat deras läkare för länge sen, och han tyckte att allt barnet verkar vara glad av är okej. Jag kör på den inställningen jag med tror jag bestämt! Om ingen har något annat expertutlåtande?


Trevligt med Lisa & Irma

Dagens promenad ägde rum i Gamla Enskede med min gamla innebandykompis Lisa och hennes dotter Irma, som är ganska precis en månad äldre än Stella. Det är inte utan att man blir lite sugen på hus ändå (jag som förespråkar lägenhet i många år till...) när man ser de fina husen i det supermysiga området. Till exempel det här (alldeles för lilla), vars tomt vi smög in och tittade på. Verkligen gulligt!

Det var jättetrevligt att hänga med Lisa och Irma, och det lilla de små tjejerna uppfattade av varandra verkade de tycka var lattjo (liksom leksaken i mitten, som är en av Irmas favoriter och som Stella gillade skarpt).


Funkäntnå!!

(dalmål för: det funkar inte)

Har ju alltså försökt få in lösenord på bloggen, men varje gång jag går tillbaka till inställningar så är "använd lösenord" bortklickat igen. Superkonstigt och irriterande.
Jag ska ta reda på vad det beror på, och passar på att säga på en gång att användarnamnet är "fahlaker" och lösenordet kommer vara stället där Henkes föräldrar bor, som inte är en håla utan ett samhälle.

Sova i egen säng

De senaste dagarna har jag jobbat lite på att få Stella att sova i sin säng. Tidigare har hon sovit i vagnen, enligt riktigt Anna Wahlgren-manér. (jag får anledning att återkomma om detta senare). Då har hon kunnat vagnas till sömns, med mycket gott resultat. Men i takt med att vi konstaterat att just kvälls-insomningen fortfarande är svår trots vagning, och det blivit blötare och smutsigare ute och därmed tråkigare att dra in vagnen, har jag inlett projekt Sova i egen säng.
Och det har funkat toppen hittills! Det har nog med snutten att göra också, som är helt inarbetad nu, och verkligen hjälper Stella att komma till ro. Samt speldosan, som hänger med från vagn-tiden.
Inatt funkade det toppen, hon somnade gott i den igår kväll, hon somnade om själv efter nattens amningstillfälle, och ja, jag hoppas att vi är på rätt väg.

I sängen kan de inte själva hitta nåt roligt, utan det roliga får komma till dem, säger experterna. Så såhär mysig är Stellas säng nu.- Säng Stokke Sleepi (nej, man kan inte köpa en spjälsäng för 6000... det är ju helt galet... Så jag köpte faktiskt denna på Blocket - premiärköp för en van säljare...)
- Mobil, av figurer Stella fått låna av Anna (Victor och Vincent). Man tager vad man haver, så med hjälp en avlagd Systemet-presentkartong och en Isaberg Rapid-häftapparat tillverkades denna mobil. :-)
- Snutten
- Kudde & täcke i vagga-storlek (hon känns för liten för stort set än)
- Skallra som är present från mormor
- Några nappar (jag har inte gett upp...)
- Mumin-snutte som är present från Jessica T och Lucas - används vid nattamning
- Giraff-speldosa.
- Prasselbok fastknuten i sidan, enligt tips från tillverkaren Go'boken
- Vetevärmare i John Blund-skepnad. Present från Karin & Robban. Toppen att värma sängen om hon t.ex somnat i famn.
- Fulsnygg gose-hund från Deglingos, köpt i USA.

Notera att ena sidan är borttagen, för direkt kontakt med mig i sängen. Kanonfunktion!

Hur kul som helst!

Stellas favoritlek nu, alla kategorier = morsans puss närmar sig!


Ett helt fantastiskt bröllop!

För en dryg vecka sedan blev våra kära vänner Marcus och Charlotta man och hustru Sundberg. Vi hade fått den otroligt fina äran att vara toastmaster & toastmadame. Tyvärr kunde vi inte, som tänkt, lägga föräldraskapet i andra hand denna kväll, då vår lilla tjej bestämt sig för att flaska är botten och äkta vara is the shit.
Vi är dock tacksamma att ha fantastiska föräldrar som ställer upp, och denna kväll var det mormor och morfar som hängde med till festen och befann sig med Stella på övervåningen till festen. Uppdraget vi hade gick utmärkt, trots att jag fick springa emellan för att hålla Stella mätt, så fort det blev paus.
 
Bröllopet var helt fantastiskt!

Ett av många flaskövnings-tillfällen... men det hjälpte tyvärr föga.

Ja, jag ska sluta tjata om hösten...

 ...men den är ju bara så fantastisk!Idag hade vi vår riktiga kamera med oss på promenaden, så istället för att orda på om hur underbar dagen varit, hur ljuvligt det är runt Årstaviken, och hur glada vi är att bo med naturen inpå knuten, så låter jag bilderna tala.

Årstaviken och Tantolunden i höstskrud.


Mor odh dotter i höstskrud. :-)
Dottern mindre nöjd, hade gärna somnat för en kvart sen, men föräldrarna ville ta massa bilder.... Sen sov hon gott i 2½ timme.Vad gäller outfit, så var Stella en riktig goding, i tröja som gammelfaster Elsie stickat (tack!!), fodrade manchesterbrallor från Lindex, Villervallla scarf + mössa och ruggigt söta skor från Ralph Lauren polo sport.
Stella mailar alla sina kompisar,

msn-ar med Karin J (iklädd klänning hon fått av henne i present dessutom), och passar på att kräkas lite på tangentbordet.Sådan mor sådan dotter?

Höst är ljuvligt...

Trots lite regn i luften så är det ju så skön luft, så vackra färger, så skön stämning...
Jag har aldrig förstått mig på höstdepression, hösten är ju bäst!

De flesta bilder i bloggen är från mobilen, så det är ju svårt att få med färger som det ser ut... Dagens färgexplosion vid Årstaviken fångades ju tyvärr inte alls på bilderna... (förresten, ni har väl förstått att man får se de i större format om man klickar på dem..? Annars så säger jag det nu. Klicka på bilderna!)


Lugnet råder på Kajen...Lugnet råder på Kajen denna lördagslunch... En är jetlagged. En är allmänt trött. Och den tredje visar sig från sin bästa hustru-sida och tvättar och fixar våffelsmet. ;-)

Citat Felicia, nyss fyllda 6

I helgen var vi på bröllop, och brudens systerdotter Felicia träffade då, till sin stora lycka, lilla Stella. Felicia är MER än fascinerad vid bebisar, och Stella var inget undantag. Fredag kväll ville hon sitta bredvid, hämta leksaker, gosa och mysa och sa titt som tätt "vad GULLIG hon är". Felicia var ju väldigt gullig hon också i sin fascination.

Lördag och Felicia tittade in hos kvällens barnvakter, Stellas mormor och morfar, för att heja på sin nya kompis. Hon pratar och gullar med Stella som ligger på en filt.
Helt plötsligt säger Felicia "Titta!!! Hon suger på min näsa!!!"

Hon sög verkligen, á la mitt i käket...

Kanske inte en höjdare med en dagistjejs snor i omlopp. Men såklart inget man kan bli arg för, det var ju väldigt gulligt och oförargligt, men givetvis replikerade mormor så snabbt hon kunde "mmm, vad kul, men det räcker nog nu".

Mamman, som tycker att fingrar i Stellas mun är det snuskigaste som finns (låt bli det! vad är grejen med att stoppa in sina fingrar i en bebis mun??) försöker att inte tänka på incidenten i mer detalj... LALALALA blundar och lägger händerna över öronen! :-) 

Nice hos J&M

Idag var vi på utflykt till J&M, för lunch och för att spana in deras nya lya. Verkligen nice, där kommer de trivas! J bjöd på god sötpotatissoppa. Hon kan laga mat den tjejen..!Stella var snygg i brun body (HM, rätt sladdrig kvalitet), brun/rosa strumpbyxor Lindex (från N&C), jeanskjol signerad Tommy Hilfiger och rosa Uggs (present från L&D - tack, fina!).

Såhär kul är livet!


Så då kan ju inte mamman låta bli att pussa pussa pussa...

Frisörbesök

Det var ett tag sen nu, jag var hos frisören, rättare sagt den 4 september, men jag blev påmind när jag läste Bambis blogg. Stella skulle under tiden hänga med pappsen, och det skulle ju inte vara något problem om hon blev hungrig, för flaskan var med, och hade varit poppis bara några dagar tidigare.
Men, trots förebyggande amning precis innan vi började, så blev det snart ledsamt när hon lämnade salongen. Flaskan ratade hon. Så, med färg i huvet så kändes det som nya tider när jag fick spendera tiden under värmehuvan såhär...


Stella hänger hos frisören, klädd i Ralph Lauren mjukis och pop-strumpor.

Spädbarnsmassage...

...enligt konstens alla regler. Ja, det provade vi oss på imorse. Allt enligt en stor massage-special i "Föräldrar&Barn": Med Weledas baby oil i händerna gav jag mig på ben, armar, mage och ansikte, helt enligt instruktionerna. Stella verkade helt oberörd, och iakttog med stor fascination sin favoritblomma ovanför skötbordet. "Samspelet är den viktigaste effekten av spädbarnsmassage" skriver magasinet, och visar en bild på en far och son med djup ögonkontakt. Jomen i sånt fall så var ju vår massage värd nada - den stärkte ju snarare Stellas band till blomman än till mig...

Stella läser godnattsaga.

MMS

Stella läser godnattsaga.


Napp eller tumme...

Ja, det är den stora frågan...

Nappen börjar bli mer och mer poppis. Tidigare har den mest funkat när Stella är i bilstol eller babybjörn, och man kan hjälpa till rätt rejält. Vid övriga tillfällen har reaktionen mest liknat "uuuh vad ÄCKLIGT vad är det ni stoppar i munnen på mig, iack jag kräks". Men nu börjar hon ta den och suga friskt - och till och med gnälla när hon tappat den.
Däremot åker ju tummen i titt som tätt... Men den ger inte samma effekt riktigt, det blir mer lite mys, inte lugnande.

Napp vs. tumme
- Napp kan föräldrarna ta till när man tycker det behövs & ger då snabb tröst. Man kan ju inte säga "stoppa i tummen nu så ska du se att du blir lite lugnare".
- Napp kan lättare vänjas av vid, man har ju hört om tumsugare som hållt på till typ 8-årsåldern. Dock var jag själv en sådan, men slutade tidigare och hade snuttefilt till, så tummen åkte bara i när snutten kom fram. Så egentligen kan man nog få tummen att funka som ovan också...
- Nappen måste föräldrarna hjälpa till med, typ stoppa i på natten om den tappats och saknas, medans hon själv hittar sin egen tumme
- Nappen ger ingen direkt påverkan på tänderna, men tumme säger ju många att är väldigt dåligt för tändernas placering.
- Nappen är hon gullig i såklart, men med tummen är hon SÅÅÅ gullig! (näe det är inget argument egentligen, skoja bara).

Vad det blir får hon nog själv bestämma i slutänden, men vi erbjuder nog nappen ett tag till iallafall.


Söt, sötare, sötast...
Snutten är väl inarbetad nu, hon tycker den är toppenmysig och gosar gärna in hela ansiktet i den när hon ska sova. Den rosa var noga utvald av Arvid, så den fick det bli. Har också fått likadan snutte fast i andra utföranden från S&D och C&J, så det var perfekt för några ombyten behövs verkligen - dock bytte vi dom så det är 3 rosa i omlopp istället för 3 olika. Eftersom Arvid så noga noga noga funderat på vilken färg hon skulle ha så fick såklart hans rosa val "vinna". :-)

Skoj hos Nora!

Det är ju perfekt att hälsa på hos vänner med kids, Stella tyckte det var toppen när alla Noras gamla leksaker plockades fram.


Stella toppenfin i strumpbyxor från HM, body från Kappahl (kass kvalitet, rekommenderas ej!), klänning Villervalla, scarf Villervalla och rosa Converse.


Nora var fascinerad och så snäll så och bjöd på pussar.

Mamman är glad för god lunch och massa snack. Nej, inte bara barnsnack. Så dundertrevligt att träffa M, som alltid!

Statusrapport

Giant pooplass imorse. Maskineriet funkar. Nog snackat om det.

Den koffeinfria dieten verkar göra varken från eller till för kvällssomningen, så det är med glädje (under omständigheterna) jag går tillbaka till mitt dagliga kaffe, men med missnöje jag konstaterar att gårdagens 22.30 inte var ett enda steg i rätt riktning. Inte heller funkade klassisk musik, som förståsigpåarna säger att ska verka lugnande. Förmodligen är hon lika mycket motsats till finkulturell som sina föräldrar, och föredrar exempelvis Håkan Hellström. Frågan är dock om den typen av musik verkar lugnande...
 
Har dock också gått ifrån vagnandet lite, eftersom det ändå knappt funkar kvällstid, det är liggaming som gäller. Det börjar bli så blött och trist ute, så det vore ju att föredra om hon kunde somna i egen säng och vi slipper rulla in vagnen. Så nu jobbar jag lite på det, och hon kan ligga länge nöjd och bara spana på taklampan, gosa med snutten och suga lite på tummen, och jollra för sig själv. Men somna, näe, det gör hon inte hur trött hon än är...
Men att hon är nöjd är ju dock ganska skönt. När hon vaknar på natten och det inte är "dags" för käk än (dvs, hon skriker inte och jag vet ju att hon klarar sig i ca 6 timmar minst innan hon vill ha mat första gången), så somnar hon om om jag vaggar lite med hjälp av vyssan lull-tassarna. För den delen så verkar hon somna om fint helt själv också, för är jag för trött och somnar ifrån så hör jag inget utan hon sover då när jag vaknar nästa gång.

Apropå tummen förresten, så har jag återupptagit napp-projektet igen. Dock med lite blandade känslor, vad är bäst egentligen...

Apropå poop...

Det är ju lite vad man säger "trött att bara träffa andra småbarnsföräldrar och diskutera bebisbajs". Alltså, det händer ju att man gör det, diskuterar bebisarnas bajs alltså, även om jag försöker undvika det. Det blir liksom så klyschigt. (Även om det kan vara intressant, "jaså, bara en gång i veckan? Stella bajsar 15 gånger om dan").

Men iallafall, för att nämna det. Stella brukade ju som sagt ovan ligga på en 15 gånger om dan typ. Nej, jag överdriver (tyvärr) inte. Senaste veckorna har hon dragit ner rejält, till 3-4 större om dan. Skönt för bytesstatistiken. Så idag måste jag tycka att det är värt att nämna att jag inte bytt en enda bajsblöja. Konstigt. Har dock inte märkt nåt på humöret.

Oh shit vad klyshigt och ointressant. Det värsta är att jag redan nu vet att jag förmodligen kommer rapportera nästa gång hon gör tvåan. Uuuh vad jag är sorglig!Såhär intressant är det du berättar nu morsan! Couldn't care less!


Öppna förskolan är en poppis aktivitet

Idag kikade vi in lagom tills sångstunden var slut. Inte planerat, nej nej, det var en miss på en halvtimme från min sida som gjorde att vi missade det - eftermiddagssången börjar 14.00 och inte 14.30.
När vi kom var det KÖ för att få komma in! Helt fullt... så jag och 3 morsor till stod utanför och anammade "en in en ut". Det var ett tag sen jag köade enligt denna devis.
Hur som, jag förstår att öppna förskolan är poppis. Det är ju bara hur trevligt som helst. Jag undrar vilka som trivs bäst, bebisarna eller morsorna... Stella kollade storögt omkring sig, flirtade lite med två killar som hette Karl som var månaden äldre, och hade det allmänt gott. Och jag träffade en tjej som visade sig vara jurist och rätt jobb-sugen. Tänka sig, veta vad en mamma jobbar med innan man vet färgen på deras barns poop. Inte illa, och en helt ny upplevelse, haha...

Ingen engångsförteelse...

Hon har nog fått kläm på det där med mage till rygg nu, för imorse när jag la henne på mage i gymmet, och gick till badrummet för att hämta sminkväskan, så låg hon på rygg när jag kom tillbaka. 5 sekunder... Och alltså så missade jag hela showen även denna gång.

Det är för övrigt en trött morsa som idag konstaterar att det där med koffeinet inte verkar hjälpa. Igår blev klockan 22.30 innan Stella somnade. Och, vad värre är så vaknade hon inte vid ett tillfälle för att käka, utan två gånger - kl halv 2 och 5, och dessutom låg hon och vände och vred på sig däremellan och sov förmodligen bara hälften av tiden. Får dock vara glad att hon inte skriker eller så, utan bara ligger och låter lite för sig själv... Nog så störande, men ändå helt ok. Idag får det bli till att sova med henne hela förmiddagspasset.

torsdag den 2 oktober 2008 - Från mage till rygg!

Det är väl som de säger - att de stora framstegen sker när man själv inte har 100% uppmärksamhet på barnet. Idag lade jag som vanligt Stella på mage. Satt några meter ifrån och läste en tidning. Nästa gång jag tittade åt hennes håll låg hon på rygg, och tuggade lite nonchalant på tummen, helt omedveten om vilken bedrift hon just gjort. :-) Stort!


Vaken bebis i baksätet = usel bilförare

Jag har ju tidigare berättat hur skönt det är att Stella sover så bra i bilen. Jomen det gör hon verkligen, och det är underbart. Däremot är hon ju allt annat än nöjd när hon är vaken i densamma. Hon kräver lite mer stimulans, att sitta och titta på leksaker och inte ens kunna slå ordentligt på dem, det går bort tycker hon.
Sin vana trogen somnade hon idag redan innan vi hunnit lämna garageuppfarten hos mor och far hemma i Borlänge. Hon sov sen sött till vi stannade för första gången - vilket var vid rödljusen i Rinkeby. Lite gnäll, ett grönt ljus så jag lät bilen rulla lite så hon inte skulle vakna helt, men tydligen ville bilen framför inte åka vid den här grönljusomgången, och när jag kollade bak hur läget låg med Stella - skulle hon vakna eller inte- så vaknade hon bestämt. Men inte helt av sig självt, utan av BONKET som kom när jag körde in i bilen framför... Attans (var inte det fulaste ordet som lämnade min mun då)
Mmm. Usel bilförare med vaken bebis där bak! När vi åkt åt sidan och inspekterat de eventuella skadorna kunde vi dock konstatera att bägge bilarna i princip klarat sig utan sådana (fast en liten grej ovanför den andra bilens nummerplåt lossnade, men han fick dit den igen). Småsaker bara, sade den andra föraren. Jag erbjöd en femhundring jag hade i fickan för småsaks-besvären (det var ju faktiskt lite grejer...), men möjligen var det den skrikande bebisen i famnen som gjorde att han avböjde vänligt men bestämt.

Hur gamla måste bebbarna vara innan man kan slå på en dvd åt dem?
Nänä, inte än, men den dagen blir ju inte fel den heller. Duktig sovare till trots.

Kan koffeinfritt hjälpa?

Igår försökte jag mig på en heldag utan kaffe eller annat med koffein i. Tänkte att det kanske kan hjälpa den lilla kvällsugglan att komma till ro på kvällen. Inte för att det ska påverka - enligt livsmedelsverket så är det så minimalt som går över så ett intag under 3 koppar ca om dagen är helt okej osv - men det var värt ett försök kände jag. Men resultatet - näe, inget framsteg. Igår somnade hon först kvart över 11, efter att då ha sovit totalt en halvtimme sedan klockan 5. Givetvis pågick läggningsförsöken ett bra tag före dess. Oh well, jag ska ge det några dagar till...

Från rygg till mage!

Vår lilla tjej, hon har en vilja av stål och en iver att lära sig nytt... Idag vände hon sig från rygg till mage. Upp med benen mot magen, fart åt sidan, och sen välta över. Lätt som en plätt! Väl över på mage fastnade dock ena armen under magen så det blev lite frustration... Men i övrigt såg hon rätt nöjd ut. :-)

Citat Arvid;

Arvid; "Jag är Stellas största kusin"
Jag; "Ja, det är du".
Arvid; "och jag är hennes största kompis"
Jag; :-)


Onsdag 2 oktober - Öppna förskolan i Liljeholmen

Idag gjorde jag och Stella, i sällskap med S & hennes lilla tjej M fårn mammagruppen, premiär på Öppna förskolan i Liljeholmen. Ja, ja, Stella är ju såklart i minsta laget för den aktiviteten, men man får ju inte glömma att hennes mamma kanske vill utöka umgänget och ha lite stimulans också. :-)
Vi kom dit lagom till sångstunden, och det var ju toppenmysigt. Massa ramsor och sånger med rörelser, och Stella som vanligtvis gillar Imse Vimse (vilket är typ den enda jag kan) tyckte nog det var roligt men mest lite konsigt, för hon kollade fascinerat omkring sig.
Lokalen var trevlig, med massa roliga leksaker för de små, och ytor för äta/fika/byta/amma osv. Ledaren var hur gullig som helst! Det var verkligen trevlig stämning där, och jag kommer garanterat att bli en stammis på onsdagarna, då det är de riktigt små bebisarna (upp till 10 månader) som hänger där.

Lilltjejen blev nog helt slut av 1½ timmes intensiva upplevelser på öppna förskolan, för hon somnade som en stock i samma sekund jag satte henne i babybjörnen och skulle knalla vidare, och har i skrivande stund, 2½ timme senare, ännu inte vaknat. Den långa sovstunden utnyttjade jag till fullo genom att ta en sväng till city och handla lite inredningsgrejer hem.

Tisdag 1 oktober - Stella på IKEA

Med förra veckans semester och därmed besök hos nära och kära, så väcktes lusten att fixa iordning hemma. Visst har vi det fint och så, men det lilla extra saknas, de där sista inredningsdetaljerna som man sätter efter man bott någonstans ett tag. För oss två år... pinsamt... Men iallafall, efter besök hos K&J med omgjord nedervåning inkl. ett nytt, helt fantastiskt  kök, besök hos AL som köpt helt ny lägenhet och håller på att fixa med, och besök hos A&M som bor i ett nytt, superfint hus, smyckat med många fina och konstnärliga bilder på sig själva och barnen, så kände vi att vi måste öka takten lite. Vi blev verkligen inspirerade att sätta igång! I vår lägenhet finns inte en enda bild på mig och H t.ex, och nu när Stella kommit så ska vi göra förstorningar och göra vårt hem lite mer personligt.

Så idag blev det besök på IKEA - för att köpa lite ramar (nej de har ju inte jätteroliga saker där, men fina ramar till bra pris iallafall). Stella tyckte kanske att det var supertråkigt, för hon somnade i babybjörnen (måste ju ha händerna fria om jag ska kunna shoppa!) när vi gick in genom dörren i princip, och vaknade först när vi skulle åka hem. Jomen jag var ju bara tacksam... och kom hem 1700 fattigare men många ramar, blommor och annat smått och gott. Första sakerna till det som ska bli Stellas rum inhandlades också - några taklampor, och backar till hennes leksaker bl.a. De senare ska sättas i en stomme, vilken jag dock kunde konstatera att det var overkill att handla nu (30 kg osmidig förpackning inte att rekommendera med bebis i famnen..). Ett steg på vägen iallafall, och en mysig tisdagsutflykt.


Stella & papps - fikar i Götet, och kollar TV i AL's nya, trevliga lägenhet.

Saker att ta i

Idag lät jag Stella ligga lite längre i babygymmet än ja brukar. Jag får lite dåligt samvete när hon ligger där, men det säger ju egentligen sig självt att hon utvecklas mer av det än att sitta och prata med mig hela dagarna... Även om det senare är både mysigt och roligt för oss båda.
Så iallafall så tittade jag mot gymmet när det varit tyst en stund, och ser Stella ligga och verkligen hålla i en av leksakerna ovanför huvudet, och det rejält. Det var första gången hon verkigen själv tagit tag och hållt i. Hon har ju gjort några försök vid skötbordet, men inte alls på den här nivån.
Jag har nu betraktat henne tyst en stund från avstånd, och ser henne verkligen ligga och kämpa för att få tag i leksakerna. Det blir mest bara slag... men det råder inga tvivel om vad hennes mål är. Full koncentration, handen mot leksaken och... Nej, slag den här gången också. Hon försöker gripa, men har inte riktigt förstått hur det ska gå till än. Men att hon närmar sig gripfasen är det inget snack om!


29 september - Snygg, snyggare, Stella

Under semestern på väskusten fick Stella riktigt snygga grejer från några vänner där. Lite stort men funkar, så vi smyger igång användandet på en gång så de fina sakerna hinner användas ordentligt mycket! Tuffast i stan!

Under: body från Australien "brand new" (present från J&M), Byxor i velour från Villervalla (present mormor - riktiga favoriter, välanvända), klänning från PoP (NY - present från K&J - tack!), skor Converse, jacka Molo (NY - present från A&M, V&V - tack!).


Brunogallerian

Ojojoj, snacka om att det vimlar av barnvagnar i Brunogallerians fik... Nästan så det ser komiskt ut! Men det kan man ju förstå, det finns gott om plats för barnvagnar osv, och det är soft och mysigt för såväl förälder som bebis. De senare ligger bekvämt och smidigt på de stora, mjuka sofforna/pallarna som möblemanget utgörs av. En höjdare!
Så det är lite synd, kan jag tycka, att det är så höga priser här. Alltså, missförstå mig rätt - sushin är säkert bra, och framför allt alltid gott, men 125:- för en mellanstor sushi är för mycket för en opretentiös lunch. Det skulle kunna finnas fler alternativ än mackor runt 80:-. Min getostvariant jag åt idag var visserligen god, men 80:- - näe det var den inte värd. Så, lite småtaskigt utbud och som sagt lite överprisat, men jag lär ändå återvända, för bekvämligheten är det absolut inget fel på, och det är nice att sitta inne men i en luftig och väldigt ljus lokal med massa direkt ljusinsläpp från glastaket.
Toaletterna är väldigt små, inte direkt bytarvänligt - men å andra sidan var det i princip uteslutande morsor här, så är man smidig med bytet finns alternativ (läs: vagn, eller för mindre bestyr smidigt på sofforna om man är diskret). För en ammande mamma som en själv är det ju skönt också att vara i gott sällskap. :-)


Jenni är toppensällis! Hur ska vi klara oss när hon börjar jobba igen..?

Söndag 29 september - Brunch på Brasseriett

Brunch är det som gäller med kids, känns det som. Brunchbuffé är lite bullrigt, folk pratar högt, slamrar med tallrikar och det är rent allmänt ganska mycket liv och rörelse. Dvs, det känns fullt legitimt att ha med sig en bebis som kanske låter lite. Detta till skillnad mot utemiddag en kväll, då man får förmoda att majoriteten av de övriga gästerna ser fram emot en lugn och mysig kväll...
Idag var vi på kvarterskrogen Brasseriett på deras nyöppnade brunchbuffé. Det var verkligen en höjdare, god mat till lagom pris - 165 kr, alternativt 200 kr inklusive juice och valfri kaffe. Sällskapet - L & D - var trevligt, och det enda knusslet var väl att Stella var på riktigt dåligt humör efter att ha vaknat efter 45 minuter istället för att sova sina 2½ timmar hon brukar den tiden på dagen. Hur som, bra brunch-ställen vimlar det inte av i Stockholm, i alla fall inte om man vill ha buffé - vilket i alla fall jag tycker att är allra bäst - så vi är glada att nu ha ett riktigt bra brunchställe i huset bredvid. Det lär bli många fler besök där framöver!


Söndag 29 september - En höstpromenad

En promenad som dagens är vad man sett framför sig när man romantiserat om att vara förälder. Innan Stella kom (eller ens var påtänkt) kunde vi ibland när vi var ute på promenad säga "en sån här dag skulle man kunna tänka sig att ha barn", åsyftandes att promenaden var ljuvlig, man var pigg & fräsch (= ingen AW dan innan) och att det hela såg ännu mysigare ut med barnvagn.
Hösten är ju bara underbar, idag var luften hög och färgerna börjar bli helt fantastiska. Att bo med Årstaviken runt knuten är underbart! Och att ta den där höstpromenaden med barnvagn är precis så mysigt som man kan tro...Det rivs på kajen...


Lördag 28 september - Från Slå till Gripa

Nästa steg i utvecklingen närmar sig bestämt - från att ha upptäckt händerna och börjat slå på saker har gripfasen bestämt närmat sig. Favoritleksaken vid skötbordet undersöks nu inte bara vevande, utan nu är det tydliga ryckanden och nypningar i leksakerna.Dock så är även blomman ovanför fortfarande oerhört fascinerande tycker Stella


Fredag 27 september - Att somna utan vagning

Ett framsteg i sovningen! Vågar dock knappt skriva det... det brukar ju kunna vara 2 steg framåt och typ 3 steg bakåt vad gäller sånt här.
Men ikväll, när Stella strax före 10 började smågnälla hemma hos M&L lade jag helt sonika ned henne i hennes vagn. Lade snuttefilten över huvudet på henne, drog igång speldosan och gick därifrån. Döm av min förvåning när hon några minuter senare sov - utan vagning eller nåt. Och inte ens lite gnäll. Ett par uppvak senare (utan uppmärksamhet mer än uppdragen speldosa) sov hon för natten. Mamma likes!


Fredag 27 september - Stella på After Work

Det var på tiden, att det gick hela 10 veckor innan Stella fick uppleva sin första after work får väl nästan ses som ett under.
Premiären gjordes på Brasseriett i grannhuset. Klädseln moderiktiga rosa converse, jeanskjol signerad tommy hilfiger och till det rosa hood från Ralph Lauren. Dessa USA-inköp (of course) toppades med svenska plagg - strumpbyxor från Lindex (present från Nippe & Cissi), body från HM och armband från Pärlshoppen (present från Fam. Åkerblom). Snyggast på stället!

Föräldrarna fick avnjuta ett glas rött och fisksoppa, medan Stella tog sig en lur - Nice! - för att sedan leva loppan i några timmar till under efterrätten hos M & L.


Fredag 27 september - En tår!

En tår! En tår rann nerför Stellas kind!
Det var första gången- tårkanalerna är ju inte utvecklade från födseln. Det gjorde allt lite ont i mammahjärtat... fast visserligen har vi väl inte tvekat tidigare på att hon varit både ledsen och arg, om man säger så...


Citat storkusin Arvid, 4½

Arvid; "Stella har mer hår än vad Nils har"

Nils är lillkusin som är 1½...


Lördag 20 september - Mycket buren men lite lyft

Stella lär bli hyfsat bortskämd efter denna helgen - hur det ska gå att komma hem och få ligga en stund i babygym eller sitta i babysitter eller liknande lär inte bli så populärt efter att ha hoppat från famn till famn under flera dagar och fått 110% uppmärksamhet. En liten stund på mage fick det dock bli idag, och till vår stora förvåning lyftes huvudet högt och hon spanade runt. Framsteg utan övning med andra ord. Hon såg riktigt stark ut, och just såhär mycket lyft har vi aldrig sett tidigare.


Lördag 20 september, Stella och Nils

Lillkusin Nils, 1½ är mer än fascinerad av Stella. Allt är mysigt, ligga och mysa, nypa i nästan, smeka på kinden... Undrar om han gillar henne lika mycket om ett år när hon springer omkring och lägger beslag på hans leksaker...


Citat storkusin Arvid, 4½

Arvid; "Stellas kinder är mjuka som mossa"


Torsdag 18 september - Åka bil

Till vår stora lycka så gillar Stella att åka bil. Skakningarna verkar söva henne lika väl som de söver hennes mamma, som till pappans stora förtret alltid somnar innan vi lämnat parkeringen i princip. Nu vet vi ju dock inte om det är så bra det här med att hon tar sig extra sömn, men idag, när vi ska åka hela 40 mil ner till pappans barndomshem, då är det faktiskt ganska välkommet. Avfärd klockan 17 och ankomst tre timmar och fyrtiofem minuter senare, efter att Stella sovit hela vägen. Tack för den!


Full mundering från Villervalla, på väg till Småland.


Torsdag 18 september

Packa packa packa. En vecka på bortaplan med golfspel och bebis, ja, det kräver sin kombi det! Räcker 5 leksaker (som Stella är nästan helt ointresserad av) i packningen, eller ska jag lägga i 6 stycken?

Go' boken - torsdag 18 september

Fick idag ett välkomstpaket från Go'boken, en bokklubb med böcker och andra roliga saker för bebisen, som ska vara bra för barnets utveckling i den ålder de befinner sig. För enbart 39 kronor får man inkassera ett smakprov. Man kan när som helst säga upp det, men känner jag mig själv rätt så kommer jag utan att blinka ta emot en massa paket och betala en massa pengar framöver, utan att ens reflektera över att det kanske inte är så bra längre... Men i alla fall, såna är nog alla förstagångsföräldrar, och Hey, Go'boken är väl ett företag som vill tjäna pengar dom också, så vem är jag att hindra dem!?


Så nu var det alltså första paketet, just för en bebis runt 2 månader som lilla Stella. Det var en prasslig blädderbok, en tittbok i hårdare material, en leksak som kan ställas upp så att bebisen kan ligga på mage och titta på den, och ja, lite sådär. Helt plötsligt kändes det som att Stella redan har fler leksaker än en annan hade som 5-åring. Jag försökte visa de roliga sakerna för Stella, som ignorerade alla färgglada saker och i stället tittade på sin mamma och skrattade. Uppenbarligen räcker ens egna uppenbarelse väl som underhållning ett tag till. Halleluja, eller?


Torsdag 18 september - Sena vanor!

Igår somnade Stella 23.45. Hon är en riktig nattuggla... Eller ja, kvällsuggla i alla fall. Detta var efter totalt 12 vakna timmar under dygnet. Inte bra...
Det var dock med förvåning - och glädje, och pigga känslor i kroppen - jag vaknade av Henkes väckarklocka strax innan Stella började jollra vid kvart i sju. Rekord minsann, hon sov hela natten! Ja, om det nu räknas när 4 timmar av hennes förväntade och önskade sovtid gått när hon väl somnat. Oh well, man får vara glad för det lilla...


Muffin Bakery, Kungsholmen

Dagens mammafika intogs på Muffin Bakery med kompisen Linda. Muffin Bakery är verkligen ett hak för föräldra(läs: mamma)-lediga. Den främsta anledningen till denna bebistäthet - under våra 2 timmar där igår sågs 2 mammagrupper och flera andra sällskap med bebisar komma och gå - är säkerligen den mycket trevliga uteserveringen, som består av bekväma korgstolar på konstgräsmatta, med gott om plats för barnvagnar mellan borden.
Idag var det dock inte väder för en härlig utelunch, utan vi fick bege oss in. Inne kom bebisvänligheten inte fullt upp till samma nivå som kan tänkas utomhus. Till att börja med så är det några trappsteg ned för att komma in i lokalen - dvs, vagnarna lämnas utanför. Det var övervägande stolar och bara några få soffor (som är skönare när det ska ammas tycker jag personligen). Sofforna var träbänkar med sköna kuddar som ryggstöd - dock föll ju då konceptet att kunna ha sin lilla liggandes bredvid sig. Däremot var ju latten god, utbudet av lunch helt ok - grillad foccacia går alltid ned, salladerna lät goda, och det fanns även en dagens rätt. Sen så ska vi ju inte glömma just det namnet åsyftar - på Muffin Bakery finns en uppsjö av olika muffinssorter. Och nog är bran muffins väldigt mycket nyttigare än vanliga?

;-)


16 september

Dags för andra mammagruppsträffen. Mammagrupp är verkligen en höjdare, vilka andra kan vara intresserade av antal bajsningar på en dag och huruvida det är normalt eller inte, än dessa andra mammor med små prinsar och prinsessor i precis samma ålder som ens egen.


BVC-besöket avslöjade att Stella nu är 60 centimeter lång och väger 6100 gram. Vår lill-buddha är fortfarande en "välmående" bebis (näe, man säger inte tjock om bebisar! Välmående!), men dock så har viktkurvan som tidigare pekat rakt uppåt planat ut något. Välmående. Vackrast.


Första mötet med storkusin Arvid, 4½ år

Arvid är fascinerad vid sin lilla kusin. Givetvis får han hålla henne.

Arvid; "Varför har Stella snippa?"

Vi; "För att hon är en tjej. Det vet du ju, att tjejer har snippa och killar har snopp".

Arvid; "Jo, det förstås. Men snopp är mycket coolare".


RSS 2.0